Thursday at 09:291 day Ako je tom klincu tata u stranci, ili komsija, ili tatin drugar ili tatina rodbina, taj moze da se kurci dok ne ubije nekog ili sebeIli kao kod Vojka najebace ako sjebe nekog/nesto ko ima veceg cacuDa skratim pricu o dozvolamaPolagao sam prosle godine i lik neki me ladno pita sto si budala mogo si kupiti dozvolu za 4-5x manje paraPricao nam predavac na teoriji da je u nekoj od ranijih grupa imao kandidata koji je dolazio kolima na predavanja, parkiro pored njegaMislim, jeste smesno ali kad to radi Del Boj ili tako neko, ovo je... zivot Edited Thursday at 09:351 day by Ratamahatta
Thursday at 09:321 day Just now, đorđe geprat said:smanjio bi se broj osamnaestogodišnjaka koji se glupiraju na putevimareče neko u komentarima da bi na svakom ćošku trebalo da stoji policajacmožda bi taj klinac sa probnom dozvolom ostao kod kuće.Zato sto se ne kaznjava prekoracenje brzine i nasilna voznja zato i ginu, a ne zbog starosti.Posebno bih kaznjavao i onog ko kupi vozacu pocetniku vozilo kojim jos ne ume pravilno da upravlja.Pa da vidis kako bi ne samo kllnac, nego i roditelji mu ostali kod kuce.Zakon postoji - problem je u tome sto se ne primenjuje striktno.
Thursday at 09:321 day 5 minutes ago, x500 said:Zasto?! Zasto kaznjavati ljude koji su odgovorni zato sto su neki drugi ljudi neodgovorni.Polozio sam sa 18 godina i 17 dana, imam oko 600k km iza sebe u kolima + kamion. Nisam nikada napravio udes. Moje starije dete je polozilo sa 17 godina i 3 meseca. Ima vise od 50k km i isto nije imalo udes, cak ni jednu kameru za ovih 5 godina.koliko takvih, sopstvenih primera imaš kontra smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama koje su uzrokovali mlađi od 21? sin masnokosog na primer.mentalna nezrelost za kontrolisanjem nečeg od 100 konja.
Thursday at 09:331 day Pa nije napravio udes jer ima malo godina, nego bas ovo sto pricam. Jer mu je tata ko mu je tataAko ti je moj tata, takvog ponasanja nema
Thursday at 09:371 day 2 minutes ago, Ratamahatta said:Pa nije napravio udes jer ima malo godina, nego bas ovo sto pricam. Jer mu je tata ko mu je tataAko ti je moj tata, takvog ponasanja nema
Thursday at 09:381 day Osnovni problem sa auto školama je što se ne uči kako se vozi u realnim uslovima, već kako se polaže vozački ispit.
Thursday at 09:401 day Just now, Halvard said:Osnovni problem sa auto školama je što se ne uči kako se vozi u realnim uslovima, već kako se polaže vozački ispit.To vec zavisi od instruktora - moj sinko je ucio da vozi po gradu u najvecim guzvama.Do duse - instruktor mi je kucni prijatelj i to sam ga zamolio da ga nauci. Edited Thursday at 09:411 day by kronostime
Thursday at 09:421 day 1 minute ago, kronostime said:Zato sto se ne kaznjava prekoracenje brzine i nasilna voznja zato i ginu, a ne zbog starosti.Zakon postoji - problem je u tome sto se ne primenjuje striktno.Posebno bih kaznjavao i onog ko kupi vozacu pocetniku vozilo kojim jos ne ume pravilno da upravlja.Pa da vidis kako bi ne samo kllnac, nego i roditelji mu ostali kod kuce.malo sam ti ispreturao postprva dva reda: pre neki dan sam platio kaznu za prekoračenje brzine kod ćelija 77 km/h kod dozvoljenih 60. platih pola od 5000 RSD. po zakonuprimenio se striktno. pitanje je zašto je kazna 5000 a ne 50000 RSD. možda bih bolje gledao znake porsd puta. i zašto je pola ako platiš odmah. znam i odgovor: visina kazni treba da ima uvid u platežnu moć stanovništva.druga dva reda:tu će da te sačekaju borci za ljudska prava: "ako mogu da mu kupim telefon, zašto ne i auto. ne možeš da kazniš čoveka za prekršaj koji je učinio drugi punoletnik, ko kaže da ne ume da upravlja, ima dozvolu. itede...."sve je do roditelja.
Thursday at 09:421 day 2 minutes ago, đorđe geprat said:koliko takvih, sopstvenih primera imaš kontra smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama koje su uzrokovali mlađi od 21? sin masnokosog na primer.mentalna nezrelost za kontrolisanjem nečeg od 100 konja.Da, ima neodgovornih ljudi i medju mladjima i medju starijima. Zato postoje kontrole i restrikcije: 0% alkohola, vozilo sa slabijim i , nazalost ukinuto, restrikcija voznje od 23 do 5. Ljubio bih pod rep onoga ko je smislio tu restrikciju - moje dete je moralo da dodje do 23h kuci, ili da zanoci do zore Na primer:Blic.rsPUT SMRTI Odavde je BMW sa šestoro mladih sleteo u DunavPut sa kojeg je šestoro mladih sletelo u Dunav na beogradskom keju Ada Huja, dugačak je oko 300 metara i širok tek toliko da dva automobila mogu jedva da se mimoiđu.Nike imao dozvolu, ali je imao preko 20 prijava za voznju. Zakazala je drzava da ga kazni, kad je ubio onu decu, onda je bilo prekasno.U SAD deca voze sa 16. U Nemackoj deru na osiguranju mlade vozace, obeznane ih cene i onda tako zblanuti voze kao puslice.
Thursday at 09:421 day 1 minute ago, kronostime said:To vec zavisi od instruktora - moj sinko je ucio da vozi po gradu u najvecim guzvama.Do duse - instruktor mi je kucni prijatelj i to sam ga zamolio da ga nauci.Pa da, možda je to imalo nekog uticaja
Thursday at 09:431 day Just now, Halvard said:Osnovni problem sa auto školama je što se ne uči kako se vozi u realnim uslovima, već kako se polaže vozački ispit.Sam sam ucio da parkiram i da krecem uzbrdo bez rucne u svom autu nakon polaganja.Samo na poligonu sam to imao tokom obuke, u prazan pravougaonik s cunjevima. I penjanje na improvizovanu rampu s rucnomNijedno paralelno parkiranje u gradu, ma ni uspravno ni koso, nista.Bukvalno samo pazi da ne padnes, ovo ti je toliko bodova, ovo ovoliko. Pesake pustaj moras uvek, nemoj da se provlacis, rupa je 3 poena, zona skole pazi uvek, to ruse, uveravaj se stalno u sva 3, pazi mrtav ugao da nema bicikla, elektricnih sranja, pesaka kad skreces desno...Uopste ne vozim kako sam vozio dok sam bio na obuci, moras jako ustogljeno tamo. Postupno iz cetvrte u prvu jedno po jedno, umesto da ga izbacis i kocis motorom, i tu dobijes bodoveDobio sam bodove na polaganju jer se nisam po misljenju pandura iza uveravao dovoljno, znaci na polaganju moras i glavu da pomeras zajedno s ocima da bi se on odobrovoljioPolozio glat iz prve, ali ono, koji kuracNpr. na obuci nemas nista o zameni tocka za ne daj boze, provera ulja/antifriza, ne uce te kako da izvadis/vratis akumulator, itd. Samo vozis poligon - ulica i to je to. Samo 1 dvocas nocne voznje je bio i 1 dvocas medjugradske Edited Thursday at 09:551 day by Ratamahatta
Thursday at 09:481 day 1 minute ago, đorđe geprat said:primenio se striktno. pitanje je zašto je kazna 5000 a ne 50000 RSD. možda bih bolje gledao znake porsd putaKazna je primerena prekrsaju - 2500 din je ok za malo prekoracenje. Samo zakon treba da se primenjuje na sve i uvek. Jednom godisnje ako se plati kazna to nije strasno. Ko je budala i svaki dan plati kaznu itekako bi to oseti na kraju meseca. Prevelika kazna ostavlja prostor za korupciju.
Thursday at 09:481 day 2 minutes ago, Halvard said:Pa da, možda je to imalo nekog uticaja Imalo je vise uticaja sto on to i u drugim slucajevima radi - ja sam ga samo zamolio da ne stedi ovog mog zato sto smo prijatelji. Da sam hteo samo vozacku radi dozvole - to sam mogao i kod Pancevaca da sredim.
Thursday at 09:511 day 5 minutes ago, x500 said:Da, ima neodgovornih ljudi i medju mladjima i medju starijima. Zato postoje kontrole i restrikcije: 0% alkohola, vozilo sa slabijim i , nazalost ukinuto, restrikcija voznje od 23 do 5. Ljubio bih pod rep onoga ko je smislio tu restrikciju - moje dete je moralo da dodje do 23h kuci, ili da zanoci do zore Na primer:Blic.rsPUT SMRTI Odavde je BMW sa šestoro mladih sleteo u DunavPut sa kojeg je šestoro mladih sletelo u Dunav na beogradskom keju Ada Huja, dugačak je oko 300 metara i širok tek toliko da dva automobila mogu jedva da se mimoiđu.Nike imao dozvolu, ali je imao preko 20 prijava za voznju. Zakazala je drzava da ga kazni, kad je ubio onu decu, onda je bilo prekasno.U SAD deca voze sa 16. U Nemackoj deru na osiguranju mlade vozace, obeznane ih cene i onda tako zblanuti voze kao puslice.Nije ukinuta zabrana nocne s probnom. 23-06 ne smes, 6 bodEva pisu odmah ako te uhvate. Jos 3 i gubis dozvolu i moras da polazes ponovo ali ne u auto skoli. Vec u ako se dobro secam - najblizoj ispostavi agencije za bezbednost saobracaja. I to opet teorija i voznja i opet placas sve. Redovnu dozvolu gubis tek s 18 bodEva u rasponu od 2 godine.Tek posle 2 godine od dana izdavanja probne vozacke prestaju da vaze ta ogranicenja. Onda tek mozes da vozis i nocu, i kola od 80+kw/109+ks samostalno (mozes da ih vozis i s probnom, ali ako je u kolima s tobom neko ko ima vozacku duze od 5 godina)Moras da vozis 10% sporije u odnosu na ogranicenje, a na autoputu max 110Ne mozes da vozis u vecini inostranih zemalja. U Dodikistan mozes i s probnom, to nije drzavaI zaboravio sam sta jos ima od limitaA da - ni kap alkohola ne tolerisu, ni psihoaktivne supstance. Nema 0.2 promila. Ako si mucko usta listerinom i zaustave te dok si na probnoj - ode dozvolaE da, ako polozis s 18 ili mladji, probna traje do 21, ne dobijas redovnu s 20 ili ranije. Tako da ti se vremenski najvise isplati da polazes s 19, najkrace si prickunut takoU 3 godine probne ces ne daj boze lakse sjebati limit od 9 bodova nego u 2 godine probneNeka ogranicenja su mi ok i smislena - ovo s konjazom npr.Ovo za nocnu voznju mi je glupo. Zasnovano je na povrsnoj statistici, ne uzevsi u obzir da ne polaze svako voznju u istom uzrastu, a i da npr. masa ljudi radi smene od 6 ujutru... Ili da jednostavno dopune zakon i naprave neke izuzetkeHteli su time da preduprede pijane i drogirane klince, ali su napravili sranje nepijanom i nedrogiranom radnom narodu Edited Thursday at 10:051 day by Ratamahatta
Thursday at 09:541 day 28 minutes ago, đorđe geprat said:tek sad meni nije jasno.san da rade u fabrici gde se pogibija smatra normalnom. čuo sam Hulju.upravo. a jednu od varijanti videli smo sa jutkom i palmom. doći ćemo do "jebi samo uši ne zavrći"Jutka je platio. Sad dal dovoljno druga je prica. Tamo je bilo govana koji su ga branili ali vecina naroda je krenula na njega iako je u tom trenutku bio bog i batina. Ja zaista ne razumem ovaj sljam iz Lucana. Gade mi se.