Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Posted

Ne, mada se ne sećam da sam igde o tome pisao na forumu.

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

photo-thumb-263.jpg?_r=1456104919 Posted by Indy on 19 December 2014 - 22:41:28 in Nauka

Dr Arslanagić, on 19 Dec 2014 - 21:00, said:snapback.png

Između ostalog, istorijom sporta.  :)

Is that a thing?

:P

(Zajebavam... da vidiš kakve sam ja komentare dobijao kad pomenem vinogradarstvo... viti... what??)

Posted

Mi nemamo stalnog prevodioca, lektora angažujemo povremeno. Da tražimo dodatna sredstva, ne bismo ih dobili.

Skandal, zaista. Pored stalnog prevodioca i lektora, trebalo bi dodeliti i daktilografa, vozaca i francuskog kuvara, dok bi se po potrebi angazovao koktel majstor.

Posted (edited)

stalnog prevodioca u smislu da neko po ugovoru o delu uradi lekturu ili prevod teksta. prevod radimo sami a lekturu najčešće supruga jednog saradnika besplatno.

obzirom da proizvodimo 4 izdanja časopisa godišnje i sigurno još 50-70 članaka za druge časopise i 5-6 monografija i da priređujemo izvore, mislim da bi bilo uputno da imamo u budžetu stavku koja će omogućiti angažovanje lektora.

Edited by Dr Arslanagić
Posted

stalnog prevodioca u smislu da neko po ugovoru o delu uradi lekturu ili prevod teksta. prevod radimo sami a lekturu najčešće supruga jednog saradnika besplatno.

obzirom da proizvodimo 4 izdanja časopisa godišnje i sigurno još 50-70 članaka za druge časopise i 5-6 monografija i da priređujemo izvore, mislim da bi bilo uputno da imamo u budžetu stavku koja će omogućiti angažovanje lektora.

Jasno. Sala je bila u pitanju :)

Posted

ok.

čini mi se zapravo da ljudi uopšte nemaju predstavu o tome sa koliko malo para funkcioniše srpska nauka.

Posted

ok.

čini mi se zapravo da ljudi uopšte nemaju predstavu o tome sa koliko malo para funkcioniše srpska nauka.

pa u tome i jeste problem kod nas, shto, na stranu stranci, ljudi iznutra, iz sistema, nemaju predstavu sa koliko malo para i koliko lichnog angazovanja i privatnog vremena i privatnih komunikacija funkcionishe srpska nauka. i shto se sistem svako malo obrushava na ljude koji bi radili istog djavola i sa parama i bez para... pokushaju da ne znam ni ja shta, izvuku valjda neke pare iz nauke <_<

Posted

nisam upučenja uopšte u način organizacije i rad naučne oblasti sa polja društveno humanističkih nauka, do pre par godina ni za STEM nisam znala kako bi jedno istraživanje izgledalo, pretpostavljam da ste duplo stariji od mene i da imate više iskustva i znanja u vezi sa tim. Sečam se da je jedan profesor rekao, redovni profesor na pmf-u, da za njegovu platu koju prima, država očekuje da 15% vremena provede predavajuči a da je ostatak namenjen naučno istraživačkom radu, ne znam da li isto važi za vas  koji ste na istoriji? da li vi imate prava da konkurišete za projekte? a se vi bavite samo istorijom sporta?

To samo ako si srednješkolJka...

(Zajebavam... da vidiš kakve sam ja komentare dobijao kad pomenem vinogradarstvo... viti... what??)

ili srednješkolJac

Posted

pa u tome i jeste problem kod nas, shto, na stranu stranci, ljudi iznutra, iz sistema, nemaju predstavu sa koliko malo para i koliko lichnog angazovanja i privatnog vremena i privatnih komunikacija funkcionishe srpska nauka. i shto se sistem svako malo obrushava na ljude koji bi radili istog djavola i sa parama i bez para... pokushaju da ne znam ni ja shta, izvuku valjda neke pare iz nauke <_<

Sam svoj menađer  -_-

Pišem, prevodim, lekturišem, pripremam za štampu, održavam sajt, organizujem tribine i konferencije, no frx,

Zapravo nemam nekih kardinalnih žalbi na sistem, mislim da se može tvikovati tu i tamo da daje bolje rezultate. Glavna primedba - kao što rekoh, nedopustivo tanak sistem recenzija.

A pare, kad tražim, zapravo ne tražim za svoju platu nego da recimo zaposle više ljudi da rade tendere za kapitalnu opremu i potrošni materijal, da ne čekam štampač ili monitor po godinu dana; pare za Scindeks, da bude bar što je bio, sa svim svojim manama (bez indeksiranja citiranosti u monografijama i zbornicima koji su 'leb i buter za DH branšu) itd.

Posted

ili srednješkolJac

To je valjda indijev post.

Posted

E onda je to bio pre jedno 40 godina :D  :P

Posted

E onda je to bio pre jedno 40 godina :D  :P

Neka ostane zabilježeno da ja nisam ništa rekla -_-

Posted

btw, lokalni, imal abrova o ponedeljku? navodno bi trebalo da raspishu projekte. naravno, vishe od tracha, manje od informacije <_<