Notorious Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 (edited) Da li u ovakvim situacijama postoji ikakva formalna uloga Lekarske komore Srbije, u smislu odbrane kodeksa profesije, i sl? U LKS postoji poseban odbor za stručna pitanja i stručni nadzor, na čiju inicijativu/preporuku upravni odbor LKS može da reaguje javnim saopštenjima, apelima nadležnim organima i sl. Poslednje javno saopštenje te vrste odnosi se na delovanje Slađane Velkov i kampanju protiv vakcinacije. http://www.lks.org.rs/obavestenja-za-lekare/cid71-587/saopstenje-za-javnost edit: opravila link Edited March 31, 2015 by Notorious
pacey defender Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Hvala. Bilo bi lepo da neki kolega pokrene inicijativu da LKS reaguje.
Pontijak Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Žena je lekar, razume se - Nada Macura: ali placem od smeha na ovo Samo zamislite koliko je potrebno zračenja kada vam je omogućeno da sa nekim ko na primer živi na Tajlandu potpuno normalno i bez smetnji telefonirate. prvo grobarevi problemi sa dobijanjem telefonske veze sa tviterom, sada problemi zracenja kada se prica sa tajlandom, sta je sledece?
JozoMujica Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 (edited) Realno, ne mislim da ona kao lekar mora da poznaje princip rada mobilne telefonije, niti to ima ikakve veze sa njenom specijalizacijom koja god da je, ali bi bilo lepo da se ne blamira lupetanjem gluposti po medijima. A te magnete, minerale, magično kamenje... nosi veliki broj lekara. Edited March 31, 2015 by JozoMujica
radisa Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Realno, ne mislim da ona kao lekar mora da poznaje princip rada mobilne telefonije, niti to ima ikakve veze sa njenom specijalizacijom koja god da je, ali bi bilo lepo da se ne blamira lupetanjem gluposti po medijima. Pametni ljudi ćute o onome o čemu malo znaju... Sve je manje pametnih... :(
pacey defender Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Kardiolog, ako sam dobro ispratio. Problem je što svoj stručnjački autoritet lekara koristi da osvoji medijski prostor i taj prostor koristi da priča o negativnim efektima mobilnih telefona po zdravlje. Ovo argumentuje na način koji bi svakom lekaru morao biti stran."Ne možete smatrati da oni ne donose štetu." Konačno, navodi da je koristila metode zaštite od takvog (pretpostavljenog štetnog zračenja), za koje ne postoji uporište u nauci. Ako je neko zaslužan za poplavu šarlatana u oblasti zdravlja, to su medicinski radnici koji pričaju gluposti, njihove kolege koji se vode kulturom nezameranja, kao i Komora koja se poslednji put o bilo čemu oglasila 1045. godine .
Heaviside Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Realno, ne mislim da ona kao lekar mora da poznaje princip rada mobilne telefonije, niti to ima ikakve veze sa njenom specijalizacijom koja god da je, ali bi bilo lepo da se ne blamira lupetanjem gluposti po medijima. A te magnete, minerale, magično kamenje... nosi veliki broj lekara. Mislim da si preblag prema njoj. Nije ona pričala o mobilnoj telefoniji kao takvoj, nego o njenoj štetnosti po zdravlje. Izblamirala se i kao lekar. Mogu da razumem da se ne bavi time pa da ne zna u po noći kakvi EM talasi su štetni (snaga, frekvencija) po zdravlje, mada mislim da većina lekara ima makar predstavu, ali bi kao lekar morala da makar bude svesna da je priča kompleksinja od "čim stigne do tajlanda mora da prži mozak".
JozoMujica Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Ehm, kardiolog koji ako se ne varam radi na mestu PR-a neke zdravstvene ustanove definitivno ne bi trebalo da priča o štetnosti EM zračenja, niti mora da zna išta o njemu. Ali ovde se više radi o nepoznavanju principa rada mobilne telefonije. Ona misli da u ruci drži predajnik ogromne snage, i to je plaši.
gospa buba Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 (edited) Ehm, kardiolog koji ako se ne varam radi na mestu PR-a neke zdravstvene ustanove definitivno ne bi trebalo da priča o štetnosti EM zračenja, niti mora da zna išta o njemu. Ali ovde se više radi o nepoznavanju principa rada mobilne telefonije. Ona misli da u ruci drži predajnik ogromne snage, i to je plaši. ih! :D ja bih je ostavila na toj poziciji, da experimentalno propagira tu ideju, da vidimo da li bi srbi pobacali mobilne telefone, ko shto bi pobacali vakcine. neshto kao ono pomrachenje sunca revisited, da radimo stvari na nov nachin ^_^ ili bi telefonirali najdalje do kovina -_- Edited March 31, 2015 by gospa buba
condor Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 A te magnete, minerale, magično kamenje... nosi veliki broj lekara. Sad si me podsetio na onu lepu rec kojom Rusi zovu doktore.
duda Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 vrač i ne stavljajte magnete u isti koš, magnete je na sebi nosio i tesla
Pontijak Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 (edited) ih! :D ja bih je ostavila na toj poziciji, da experimentalno propagira tu ideju, da vidimo da li bi srbi pobacali mobilne telefone, ko shto bi pobacali vakcine. neshto kao ono pomrachenje sunca revisited, da radimo stvari na nov nachin ^_^ ili bi telefonirali najdalje do kovina -_- pa kada bi srblji masovno poceli da bacaju mobilne telefone zbog njenog propagiranja te ideje slutim da bi jednog jutra zatekla u krevetu tri konjske glave, po jednu od telenora, vipa i telekoma Edited April 1, 2015 by Pontijak
JozoMujica Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 vrač i ne stavljajte magnete u isti koš, magnete je na sebi nosio i tesla Radio je on i druge gluposti.
gospa buba Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 i ne stavljajte magnete u isti koš, magnete je na sebi nosio i tesla dok nije merljivo, nema razgovora. a nije.
Recommended Posts