aram Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 ... klinci se lako plase i tripuju ... sto je, koliko ja znam, jako dobro za njih jer podstice mastu i razvija kreativnu stranu licnosti. no, ima ovde strucnijih od mene... :)
aram Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 (edited) Ja sam pre za pluraiizam pogleda na svet i mogućnost izbora. Problem ne vidim u raznolikosti sadržaja (to je osnov za diferencijaciju), već u tome što se mladim ljudima ne pruža mogućnost da steknu oruđe (kritičku misao) za razlikovanje žita od kukolja. toni, kupuj cokoladu Edited July 6, 2014 by aram
Notorious Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 toni, kupuj cokoladu Neki drugi put, kad malo zalečim OCP.
Notorious Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 To je samo utisak, koji ne mora da bude tacan. Nisam razumela šta je utisak?
Dagmar Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 sto je, koliko ja znam, jako dobro za njih jer podstice mastu i razvija kreativnu stranu licnosti. no, ima ovde strucnijih od mene... :) Pa sad kako ko. Moj ujak je svojevremeno zbog tih dečijih priča izneo sekiru uveče kad je morao da ode do poljskog toaleta, pa je njegov brat koji se za njim išunjao i obišao s druge strane kuće, dobio lekciju svog života. A i one klinke su nedavno napale drugaricu jer su se istripovale zbog Slendermana. Ne treba preterivati s tim, mašta i kreativnost mogu da se podstiču i pričom o kućici od čokolade i prozorima od šećernih tabli, ukrašenoj lilihipima, ne moramo im davati čitavu knjigu sa objašnjenjima magijskih rituala, pa nek na svakoj strani piše Znate deco, ovo nije izistinski.
aram Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 mašta i kreativnost mogu da se podstiču i pričom o kućici od čokolade i prozorima od šećernih tabli, ukrašenoj lilihipima a u kucici vestica koja goji decu da ih posle izede...
Notorious Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 (edited) Je l' onu kućicu u kojoj vreba gladna veštica? U koju su Ivica i Marica zabasali nakon što su ih roditelji ostavili da se se izgube u šumi? ne da mi se bez edita: aram brži Edited July 6, 2014 by Notorious
Indy Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Nisam razumela šta je utisak? Da je kriticka misao u mladih na nizem nivou nego sto je ranije bila. Nemamo o tome podatke, da je meni poznato, a percepcije o tome su krajnje nepouzdane.
gone fishing Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 zašto ne promovisati našu staru pagansku religiju i običaje, zar danas ne postoje ljudi koji veruju u čini i skidanje prokletstva, ljudi tj žene koje su dobre hrišćanke u smislu da redovno idu u crkvu istovremeno veruju i u postojanje vila i da vam one mogu nauditi (ubiti) ako im npr kolima pređete preko piknika (nevidljivog nama običnim smrtnicima ^_^)
Notorious Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Da je kriticka misao u mladih na nizem nivou nego sto je ranije bila. Nemamo o tome podatke, da je meni poznato, a percepcije o tome su krajnje nepouzdane. Rezultati PISA testova za osnovce? Rezultati upitnika prema kojima su uzori za veliki broj mladih ljudi estradne zvezde i kriminalci? Niska postignuća na testovima opšte kulture?
Indy Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Rezultati PISA testova za osnovce? Rezultati upitnika prema kojima su uzori za veliki broj mladih ljudi estradne zvezde i kriminalci? Niska postignuća na testovima opšte kulture? Da li imamo uporedne testove izmedju npr. 1950-tih i sada? Cini mi se da me uopste ne razumes, a takodje sticem utisak da ti je jako stalo da dokazes kako zivimo u paklu. Ajd pa odoh nesto drugo da radim.
beatakeshi Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Je l' onu kućicu u kojoj vreba gladna veštica? U koju su Ivica i Marica zabasali nakon što su ih roditelji ostavili da se se izgube u šumi? ne da mi se bez edita: aram brži Ekčli, deca su spalila staricu (živu). Eh, te kuće od čokolade.
Notorious Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Da li imamo uporedne testove izmedju npr. 1950-tih i sada? Cini mi se da me uopste ne razumes, a takodje sticem utisak da ti je jako stalo da dokazes kako zivimo u paklu. Ajd pa odoh nesto drugo da radim. Bože svašta, pa valjda je poznato da su pakao uvek drugi. Ne pokušavam ništa da dokažem, izlažem svoje viđenje poput svih ostalih na forumu.
ToniAdams Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 (edited) Brate, Toni, prati fabulu radnje! Zaglupljivanje je u onom mudrovanju o tome kako se deca na časovima veronauke uče da prepoznaju zlo i kako podobnost knjiga treba da procenjuje komisija sastavljena, između ostalog i od veroučitelja. Elem, ne vidim šta ti smeta u ovoj knjizi, koja po svemu sudeći spada u ona prilično generic, ali zgodna dečija sveznanja o raznom oblastima. Kad smo bili klinci bilo je puno takvih knjiga i sve su bile zanimljive. :D druga boldana recenica je posebno dojaja, u pravu si, knjige su knjige, nema tu mnogo razlike. ocigledno nije problem u mom pracenju nego u tvojoj odluci da od dve gluposti detektujes samo jednu. a jedna glupost ne iskljucuje drugu. btw, da pratis fabulu radnje, spoznao bi i da su se bunili roditelji, a ne veroucitelji. Neki drugi put, kad malo zalečim OCP. sta cemo? lindt? Edited July 6, 2014 by ToniAdams
Recommended Posts