Jump to content

rodna ravnopravnost

Featured Replies

tako je, sta ima da se trti sa detetom po parlamentima umesto da sedi kuci, da kuva pelene i nasisava.

sve po modelu: on da loce pivo, ona da radja.

Ma ne, u pravu si. Treba da radi, trudnicko i ostala bolovanja su prevazidjena... Komunizam...

Sent from my F8132 using Tapatalk

Kad ga rodila nek se i brine o njemu a ne da ga vucara da se dernja i svima pentra po glavi.

1 hour ago, 3opge said:

tako je, sta ima da se trti sa detetom po parlamentima umesto da sedi kuci, da kuva pelene i nasisava.

sve po modelu: on da loce pivo, ona da radja.

Pa da, logicno je onda sto poslodavci u Srbalja otpustaju zaposlene zene zbog dece, nego odmah iz Narodnog Fronta na posao.

Kapitalizam, bato.

3orge da dobije orlova muda za hrabrost iskazanu u borbi protiv forumskog patrijarhata i sovinizma

Just now, mjone said:

3orge da dobije orlova muda za hrabrost iskazanu u borbi protiv forumskog patrijarhata i sovinizma

Dakle, partijarhat je traziti trudnicko bolovanje za zaposlene zene umesto odmah u rudnik?

Sad sam nesto novo naucio.

Lepo bi sliku Jacinde trebalo poslati Vucicu, pa da nam pokaze sta je protestantizam, a ne neko socijalisticke tekovine.

11 minutes ago, Budja said:

Dakle, partijarhat je traziti trudnicko bolovanje za zaposlene zene umesto odmah u rudnik?

Sad sam nesto novo naucio.

moj post je (sarkastican) odgovor na "sve po modelu: on da loce pivo, ona da radja." i slicna 3orge-ova glupiranja

a jbga, duza "trudnicka bolovanja" su izgleda lukav mehanizam patrijarhata da se zenama osladi kuca, usisavanje i radjanje

1 minute ago, mjone said:

moj post je (sarkastican) odgovor na "sve po modelu: on da loce pivo, ona da radja." i slicna 3orge-ova glupiranja

a jbga, duza "trudnicka bolovanja" su izgleda lukav mehanizam patrijarhata da se zenama osladi kuca, usisavanje i radjanje

OK, nije mi proradio detektor za ironiju.

2 hours ago, Budja said:

Pa sto ga nije podojila, onda?

Ja mislio da bas zbog dojenja i brige o deci postoje trudnica bolovanja i tako te stvari. i da je to, bato, jedna od tekovina civilizacije a ne da vodis malog na pos´o.

To sa bebama na poslu nije nikakav empowerment zena vec kapitalizam 1:1, superhuman, sve se moze.

Lep primer mizoginije - na istom nivou kao i sistematsko prozivanje zenskih politicara babama. 

Ima ih koje su i kao dede, u cemu je problem, ko mi te opet diro, tako politicki korektnog? :cry: 

1 hour ago, Anduril said:

Lep primer mizoginije - na istom nivou kao i sistematsko prozivanje zenskih politicara babama. 

Sta je mizoginija u mom postu kao odgovor na 3orgeov post koji, dakako, nisi citirao?

On 25.9.2018. at 11:51, Budja said:

Ovo mi je nanivou Stanije, Informera i slicno. Jeziva jeftina manipulacij i photo op od onij koji su 1% na vrhu.

Skroz off. Ima forumasa blize 1% od premijerke NZ.

19 minutes ago, Budja said:

Sta je mizoginija u mom postu kao odgovor na 3orgeov post koji, dakako, nisi citirao?

Zorge je bio ironican, tako da nema potrebe za citiranjem.

A za mizoginiju, neka ti neko drugi objasni kako recimo dvogodisnja pauza utice na karijere zena oko tridesete. 

Naravno da je OK uzeti 2 godine ako zelis, ali bi isto tako trebalo biti OK kao zena uzeti samo mesec dana i vratiti se na posao gde je baby-friendly atmosfera.

Ali, kao sto rekoh - slaze se sa "babama" i navijanjem za mizogine i patrijarhalne nacionaliste svih fela.

Meni jedino nije OK da bebu izlaze bacilima odvratnih politicara, ali OK - gradi imunost.

4 minutes ago, Anduril said:

Zorge je bio ironican, tako da nema potrebe za citiranjem.

A za mizoginiju, neka ti neko drugi objasni kako recimo dvogodisnja pauza utice na karijere zena oko tridesete. 

Naravno da je OK uzeti 2 godine ako zelis, ali bi isto tako trebalo biti OK kao zena uzeti samo mesec dana i vratiti se na posao gde je baby-friendly atmosfera.

Ali, kao sto rekoh - slaze se sa "babama" i navijanjem za mizogine i patrijarhalne nacionaliste svih fela.

Docim sam ja bio ludo iskren. Kako se bavis citanjem karaktera, to je cudo jedno.

1%, kazem ja. Mogu Jacinda i ona u Evropskom Parlementu jer je "baby friendly", ali bi mogao Anduril da nam kaze kako ce se to u McDonaldsu uspostaviti baby friendly atmosfera.

Nece, nego zena nece doci na posao i dobice otkaz, a ako se pobuni liberali ce da kaze da je potrebno promovisati baby friendly atmosferu kao resenje, umesto garantovanog trudnickog.