Prospero Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 mendeley, i to prilično ažurno, da se pofalim.ali nije to, nego reference za ceo projekat na sajtu ministarstva and having a blast...
gospa buba Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 daj ne pominji ministri matereti, nisam ni pochela da mislim o tome. jedan shef mi je rekao da mu ne pada napamet za vreme raspsusta, ondak sam ja to isto rekla drugom shefu da meni ne pada na pamet za vreme raspusta, pa su se malo mrzeli unakrst. no to im je shto im je, ako nece neka unose sami ^_^koji su nam rokovi? mislim, sam gospod partenon je dao da proshle godine odshtampam onu extra komplikovanu tabelu sa planiranim fazama i aktivnostima, pa sad ne moram da mislim nishta, samo da raspodelim . a i to me zabole, taj plan je ionako prebachen josh na proshlom izveshtaju <_<sta radi taj menelaj medelej? mislim, reference, znam. ubedi me u neshto ^_^
Prospero Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 dvajesti januarijmendelej - otvoriš ga, add new, otvoriš pdf, ako je iole noviji rad iz nekog časopisa ili dobro odrađena knjiga u pdfu popakuje glavne stvari (autor, naziv, godina, izdavač), sačuva u svoju bazu. ima plugin za word, kada kucaš neki citat automatski ti pretražuje bazu i unosi referencu, i to po stilu koji si sama odabrala i kreirala.mislim da endnote i reference manager imaju prednost u smislu što mogu automatski da pretražuju net baze ali mi nemamo pristup dobrom delu njih tako da ta prednost nije toliko uočljiva.još je besplatan, ako je to bitno
gospa buba Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 dvajesti januarij stizem :Dmendelej - otvoriš ga, add new, otvoriš pdf, ako je iole noviji rad iz nekog časopisa ili dobro odrađena knjiga u pdfu popakuje glavne stvari (autor, naziv, godina, izdavač), sačuva u svoju bazu. ima plugin za word, kada kucaš neki citat automatski ti pretražuje bazu i unosi referencu, i to po stilu koji si sama odabrala i kreirala.mislim da endnote i reference manager imaju prednost u smislu što mogu automatski da pretražuju net baze ali mi nemamo pristup dobrom delu njih tako da ta prednost nije toliko uočljiva.još je besplatan, ako je to bitno a bogati, treba da se primim pa da uvedu cijenu pravu sitnicu. necu onda ni pochinjat. mozda iz nove oblasti, za staru mi se ne isplati. dokmi izadje josh ovih 4-5 restlova, batalicu (uslovno) oblast ionako, izarchena je, a i tako znam skoro napamet sve shto mi treba
betty Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 i ja sam cula da je zotero odlican. ima firefox plugin i kad si na stranici sa abstraktom samo kliknes na ikonicu i clanak je u bazi. ja i dalje koristim endnote, jer me mrzi da se prestrojavam.
Indy Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Eto ti sad... prvi put cujem za taj zotero, i odlicno mi izgleda. Sto ne rekoste nista ranije? C,c,c... zasta vas placam.
gospa buba Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 sve kriju od nas, jel vidish ti to? <_<orna sam da probam ovaj sa firefoxom
Indy Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Samo da znate da mi je zotero indeksovao ovu stranicu. Medju kljucnim recima je i "smarate". :D
Indy Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Evo kako je indeksovao ovu stranicu... super mi ovo, izgradicu citavu biblioteku o smaranju!
gospa buba Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 (edited) montirala i vezbam :Dveeeri hepi. sacu i momka da namamim -_- Edited January 8, 2014 by thermal bug
Dagmar Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Jako se brzo pravi biblioteka sa Zoterom, i retko traži ručne izmene automatski dodatih referenci, dodaje iz pubmeda ili preko doi-a, brz, možeš da searchuješ i koristiš sve foldere u biblioteci istovremeno...E da, jedna od za mene najvećih prednosti je što možete da ga držite na eksternoj memoriji i tako radite na više kompova (meni bilo zgodno da ne vučem svoj laptop na posao-kuća destinaciji).
Prospero Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 na mendeleyu imaš automatski svoj klaud i sinhronizuješ na x mašina.a kako ide kad imaš neki pdf i hoćeš da ga ubaciš u zotero?
Recommended Posts