Jump to content

softver u naucne svrhe

Featured Replies

powerpoint pitanje. kad uradim drag&drop vidim sliku na slajdu, ali je u stvari samo liknovana a ne i sacuvana u prezentaciji. sta mogu da uradim da zaista sacuva sve te slike? ako postoji jedinstveni potez.
da probas copy&paste umesto drag&drop?

ja uvek uradim 'insert picture' kad pravim ppt prezentaciju.

ja uvek uradim 'insert picture' kad pravim ppt prezentaciju.
da, to je najbolja opcija.
  • Author

ja bih ipak vise volela odgovor na ovo moje pitanje :D

ja bih ipak vise volela odgovor na ovo moje pitanje :D
cenim da imas vec ubacenih gomiletinu fotki :D
  • 1 month later...

da li neko ovde mozda ima matlab skript za davidson i duclos (2000) test?

sjajno, hvala!

• 6 months later...

za ljude koji koriste latex:mozda sam vec ranije reklamirala lyx zato sto je na pola puta izmedju tex-a i word-a, u smislu da ne moras da se maltretiras sa formatiranjem teksta i dokumenta, a formule kucas kao u texu. vrlo koristan za one koji se ne bakcu ne znam ni ja kakvim efektima...juce i celo jutro danas sam proucavala beamer aplikaciju za pravljenje slajdova i malopre provalila da je najlakse koristiti ga u lyx-u zato sto postoji jedan fajl kao primer koji ima sve moguce features, a ti samo ides i popunjavas polja koja tebi trebaju, a ostalo brises. pri tome, lyx je daleko, daleko laksi za koriscenje nego tex.naucnici, mucenici, nadam se da ce vam ovo olaksati malo zivot.doduse, za empirical people je ppt mozda bolji, a mi teoreticari moramo latex varijantu..

ppt + latexit..

ppt + latexit..
je l to sto je napisano u tex-u setajuci objekat kao kad iskucas microsoft equation pa moras da ga gadjas da bude u ravni s tekstom ili jednostavno pozoves latex i on ostaje zakucan tu gde jeste?tesko mi je da objasnim, ali znas kako izludjuje kad u ppt microsoft equations uopste nema veze sa ostatkom teksta vec se ponasa kao neka slika koju si pejstovao? nikad nisam kombinovala latex sa necim drugim pa ne znam.usput, teme u beamer-u nose nazive uglavnom nemackih gradova, ali i evropskih, americkih i azijskih. najsmesniji mi je 'szeged'! :D

to jeste i dalje problem, prednost je samo sto se lakse kuca nego u microsoft eq. editoru, i profesionalnije izgleda.

to jeste i dalje problem, prednost je samo sto se lakse kuca nego u microsoft eq. editoru, i profesionalnije izgleda.
ne mogu da verujem, potpuno isto sranje kao i pre 20 godina i tex kao 'konacno resenje'

ovaj latexit je zgodan i za email, forum i sl.nedavno ga tek otkrih.

• 2 weeks later...
  • Author

opet me muce grafici <_<dakle, imam bar plot. generise mi ga matlab, sacuvam ga kao eps, pa se igram u adobe illustratoru dalje. ne umem ni u matlabu ni u illustratoru da uradim bogznasta, ali nabadam.ali sad ne umem da promenim boje stubova angry.gif pa ako neko zna, pliz pliz pliz molim pomoc! podaci su matrica sa 4 reda i dve kolone, i grafik koji se automatski generise ima osam stubaca, grupisanih kao 4x2, gde se smenjuju plava i crvena. ja zelim da imam: belo na plave tufne, plavo, belo na plave tufne, plavo, belo na crvene tufne, crveno, belo na crvene tufne, crveno. ne moraju tufne, samo da je neki pattern u boji preko belog stupca. dopunska opcija: moze i da sve bude belo, mozda mogu posle da doradjujem u AI.u AI sam sa trenutnom konfiguracijom nasla kako da stupcu promenim boju, i kako da dodam pattern (po imenu swatch), ali cim dodam pattern stubac se vrati u originalnu boju?! pa bude plav sa crnim tufnama, ili crven sa crnim tufnama. zasto, o zasto? i ima li nacina da se swatch-u promeni boja, za slucaj da generisem ganc beli barplot u matlabu? pitanje za tex juzere, ako bih nasla nekog voljnog da mi to uradi u latexu ili tikz-u, da li postoji mogucnost eksportovanja slika u vektorskom + RGB formatu? i mini pitanje za sve, da li ste i vi opsesivni po pitanju grafika?

Edited by Ljilja Srpkinja