Jump to content
IGNORED

I danas postoje heroji

Lezilebovich

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Miralem

22

• Lancia

15

• wall

14

• Zupermen

13

Top Posters In This Topic

Posted

Sutra ću, u znak podrške kuvaru patrijoti, javno da polomim Blekendeker bušilicu velikim ruskim čekićem od 10 kg.

ma nemoj lomiti, posle moras novu kupovati

bolje za te pare povedi kuvara patrijotu (hehehe) na bascariju na cevape, pa usput tamo narucite da vam sviraju "mars na drinu", ako se nadje kakva budala (hehehe) da vam prikenja sta, objasni mu da je to stara srpska pesma iz prvog svetskog rata u cast vojske koja je branila svoju zemlju od agresora i da bosnjaci grese sto je dovode u vezu sa necim drugim

Posted

kuvar je blenta, muzičari su sisice koji su se prodali za 10€ bakšiša

:fantom:

Posted

Sutra ću, u znak podrške kuvaru patrijoti, javno da polomim Blekendeker bušilicu velikim ruskim čekićem od 10 kg.

B&D je americka firma, trebas uzeti Bosch, Metabo ili pokojni AEG.

Posted

I time si se pridruzio klubu nemaca pojma kome pripada doticni.

Tekst pesme je u sustini antiratni (napisan 1915. na frontu), i nemacki vojni radio Beograd je pesmu pustao ne zato sto je tako naredjeno, vec zato sto nije imao mnogo sta drugo da pusta. Da je tekst takav kakav je nije ostalo nezapazeno, pa je 1 Gebels zatrazio da se pesma zabrani i da se prestane s emitovanjem. Medjutim, pesma je bila toliko popularna medju vojnicima, da je vracena u program. Pesma je bila jako popularna i medju saveznickim vojnicima, pa je verziju za saveznicki radio snimila - pazi sad - Marlena Ditrih, koja je bila sve samo ne nacista (tj. koja je pobegla iz Nemacke zbog nacista), i koja je onda izvodila tu pesmu uzivo saveznickim vojnicima tokom rata, obilato. Nigde, osim u glavama nabedjenih neobavestenih srpskih levicara, nisam video da se ta pesma smatra kontorverznom.

Lili Marlen nije neka "nacisticka pesma", vec jedan mali trag ljudskosti u besmislu zla i unistenja drugog svetskog rata. Medjutim, oni koji su je jedino sreli u onoj sceni u ,,Balkan Ekspresu" to, jebiga, ne znaju, pa se onda ko taj kuvar istripuju da su pevac koga u filmu glumi Toma Zdravkovic koji prkosi nacistima.

Dakle, opet, kuvar je budala.

nije bitno šta je pesma trebala da predstavlja jebene 1915. nego šta predstavlja 2016.

Posted

Ne znam da li je Vagner banovan iz nasih opera i koncertnih sala, ali sreca je da ovi kuvari tamo izgleda ne zalaze, jer bi odmah krenuli da urlaju kad se izvode dela nekih kompozitora koje su, eto, i nacisti voleli.

ahahah zamena teza kao takva

Posted

Колика треба бити бахата свиња па наручити Лили Марлен у кафани  :isuse:

Odakle ti informacija da su gosti narucili pesmu?

Posted

B&D je americka firma, trebas uzeti Bosch, Metabo ili pokojni AEG.

Znao sam da ima neka kvaka :cry:

Sad više nisam siguran ni da je čekić ruski.

Posted

nisam ovako uživao u istrazi 1 pesme još od čuvene afere o pesmi posvećenoj šiptarskoj babi što kuva srpsku decu :fantom:

Posted

Kuvar nije znao nemacki. Mogao je da se potrudi...  :fantom:

Posted

kuvar je blenta, muzičari su sisice koji su se prodali za 10€ bakšiša

:fantom:

jel ti stvarno mislis da su nemci dali baksis, pa jos cijelih 10 evra? ako da, ti nisi video nemca u zivotu.

ovi su se prodali za apsolutno nista.

Posted

nisam ovako uživao u istrazi 1 pesme još od čuvene afere o pesmi posvećenoj šiptarskoj babi što kuva srpsku decu :fantom:

koja je to pesma? moram da je cujem!

Posted (edited)

jel ti stvarno mislis da su nemci dali baksis, pa jos cijelih 10 evra? ako da, ti nisi video nemca u zivotu.

nemci daju baksis, otkud ti to da su stipse? 

btw, jos jedno milionce na Hazarda.

Edited by Majo
Posted

i to što kažeš

al sam računao njih pet po dva evra

očito sam se preračunao

bila branka prpa na slobodnoj evropi i podržava tezu da je neprimereno svirati lili m. u beogradu(ukratko)

drago mi je da se mišljenje učenih istoričara poklapa sa nama koji smo istoriju učili iz serija i filmova fazbindera branka baletića i hajrudina krvavca

Posted (edited)

nemci daju baksis, otkud ti to da su stipse? 

btw, jos jedno milionce na Hazarda.

stvarno ne znam otkud mi :fantom:

i to što kažeš

al sam računao njih pet po dva evra

očito sam se preračunao

bila branka prpa na slobodnoj evropi i podržava tezu da je neprimereno svirati lili m. u beogradu(ukratko)

drago mi je da se mišljenje učenih istoričara poklapa sa nama koji smo istoriju učili iz serija i filmova fazbindera branka baletića i hajrudina krvavca

e sad pazi, pesma u sustini nije nacisticka, ni po kom osnovu, ona je samo obelezila taj vremenski period. ko lambada 1989 -_-

druga je stvar sto ona kod nas budi asocijacije na okupaciju, pa makar i zbog balkan ekspresa. ne moze se zameriti strancima, makar i nemcima*, sto su je narucili, ali je na nama da to odbijemo i objasnimo im kontekst. dakle kuvar svakako nije budala, da zna istoriju u detalje ne bi bio kuvar nego istoricar, jelte. i mozemo reci da je ispravno postupio. muscari se prodaju za dinar, to znamo, a sef sale je kreten koga zabole za sve osim za pare.

*mada ovo jeste malo pipavo, ne znam zasto bi nemci (ako su) trazili pesmu koja asocira na ww2. od onda je nasnimano krdo pesama, sto nisu gore pomenutu lambadu zvali :ss1:

Edited by Miralem