gospa buba Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Šta je sledeće? Torta od prokelja? Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2kad si neotvoren za nove izazove :P
renne Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Kad napraviš tu prokelj tortu zovi da probamПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
gospa buba Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Kad napraviš tu prokelj tortu zovi da probamПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2ako dodje do 1 takvog dogadjaja, prvi cesh biti zvan :D
Lancia Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Vidi, mališa, manimo se nacionalnosti biljke, sblukac kida, pasulj je ispao ko iz kasarne.sve sam probao, da ti ogadim suljpa, al' ne vredi :( poneces ovamo tog slona, da ga isprobamo.
Lancia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 mozda ipak da smanjis secer, znam ja americke mere :De kad nisam ovo video :( taman upola mere je dosta + ovde nema onog zlatnog suvog grozdja, vec samo moskatela. i to je trebalo bar iseckati, zato sto je ogromno. zadnja greska, stavio sam fil na vruc patispan :glupan: al' pojesce se.
renne Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 pasulj se krčka, sa rebarcima i slaninicom, skoro je pri kraju, a sad ću da kuvam sutlijaš
Amelija Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 a bogati koje, pa 'kevine vanzemaljce'. brashno, jaja, kvasac, pola voda pola mleko,a koliko čega (ili bar otprilike)?btw postoje i neki s pivom, moram zatražiti recept od nadležnih
Amelija Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 nekako mi sve bilo malo, pa jos cokolade, jos jaja, jos badema i lesnika...čokolade & lešnika/badema/oraha ne može nikada i nikako biti malo
gospa buba Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) a koliko čega (ili bar otprilike)?btw postoje i neki s pivom, moram zatražiti recept od nadležnihpa otprilike je bilo 400-450 grama brashna, 3 jajeta (manja), 1 paketic kvasca, pola-vode-pola-mleka kolko da se napravi vrlo mekano testo, i naravno, shtipka soli. kvasac rastao sam, sa malo shecera i malo brashna u polavodepolamleka mlakog. onda umuljan u brashno, umuljana jaja, razbrkano sve, opet raslo, dok se nije napravilo nako rastresito i na rupice, ko shto biva sa retkim testom. vadjeno supenom kashikom u vrelo ulje i to je to. zbog 1 takve poroznosti testa se vrlo brzo i dobro prze, pa su male shanse da ostanu gnjecavi iznutra. to su tzv opshti ushtipci, mogu sa slano, mogu sa slatko. ja uvek zaboravim, pa moram mater da zovem svaki put ispochetka <_<edip@lancia. domacine, zvezdo nasheg neba, da ne bude da te nikad ne hvalim ^_^i? torta od shargarepe? jelda da je bljak? ^_^ Edited February 12, 2013 by thermal bug
Lancia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 i? torta od shargarepe? jelda da je bljak? ^_^jeste moracu ili da odustanem ili da vezbam. kolaci mi ne idu od ruke. zajebana rabota.
gospa buba Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) jeste moracu ili da odustanem ili da vezbam. kolaci mi ne idu od ruke. zajebana rabota.ti to stvarno? :onemoguce, bre ona kevina je bila kraljica svih torti, obozavala sam je skoro ko onu od kuskusa i rogacha sa narandzama i chokoladom, koju ipak najbolje obozavam :Dmozda ipak da vezbash. vasinu i reformu, neshto klasik. neku markizu, ne te egzotike. Edited February 12, 2013 by thermal bug
Amelija Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 slatkiši od šargarepe su realno bezveze, nemoj na tome vežbatikao i slaniši sa ananasomjesam otvorena za razne varijante, ali ove dve nisu uspele nikako da me ubede što bi rekli braća Španjolci pa to ti jeinače kolači i torte uopšte nisu zajebana rabota, to je meni prvo što sam naučila da kuvam(?) :)
Amelija Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 tzv opshti ushtipci hvala dragarecept je utefteren i poslat samoj sebi na mejl, a biće i eksperimentalno isproban prvom prilikom
Recommended Posts