Serena Posted April 11 Posted April 11 24 minutes ago, kipo said: Ovo mirise cak do mene , a kao da me i dim stipa za oci Jel to grancica ruzmarina za premazivanje? Sta je u soljici? 4
kipo Posted April 11 Posted April 11 2 hours ago, Serena said: Jel to grancica ruzmarina za premazivanje? Sta je u soljici? Jeste, ruzmarin. To u nasem seljackom prebivalistu nismo nasli gdje bi se ocekivalo, pa smo se otisnuli ka mjestima gdje smo u setnjama vidjeli zbunje ruzmarina, bas kao u prici, bajkama jbt. Imao sam srecu da zateknem gospodju lokalnu i priupitam da li bi bilo u redu da uzmem par grancica, faca rece 'de, jebote uzmi sve sto zelis" Ide dobro u ribu. Osim toga, u salici bijeli luk, persun, maslinovo ulje. Klasika. Mnogo klasike. 1 3
x500 Posted April 15 Posted April 15 @Shan Jan me je motivisao za danasnji rucak/veceru Isekao sam "drvenasti" deo po @aram -oj preporuci i obario ih samo 5 min u jako slanoj vodi. Dodatak, dinstana piletina "po seljacki" (samo so, biber i dodavao po malo vode) i krompir baren u ljusci. Blago preliveno pilecom mocom. 5 2 1
Sandradjer Posted April 15 Posted April 15 @Shan Jan Jel vidis koliko te svi vole? Samo iskace Njanja njanja nja jedem spargle 1 1 2
x500 Posted April 17 Posted April 17 (edited) Vecera - racici, pohovana paprika punjena sirom i zelena spargala (za @Shan Jan), obarena u slanoj vodi i prrlivena limunom i muljem Edited April 17 by x500 2 1
aram Posted April 17 Posted April 17 On 11. 4. 2024. at 18:32, Shan Jan said: Bem ti ovu sparglu, ko da sam komad bukve pojeo 3
x500 Posted April 18 Posted April 18 Danasnji rucak - zanatske kobasice (junetina i jagnjetina), pirinac sa kurkumom i daal, i obilato kolijandera. 4 1
Recommended Posts