aram Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 (edited) 5 hours ago, adam said: na kesi pise skenderbeg - kiseli kupus ne, ne. piše skAnderbeg Ed: imam i dokaz! Edited December 30, 2020 by aram 1
adam Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 24 minutes ago, aram said: ne, ne. piše skAnderbeg Ed: imam i dokaz! ! Da sam juce umro...
Haralampije Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Lep komad jagnjetine ode na pecenje. Mozda 31.dec. nije pravo vreme za eksperimentisanje sa pecenjem ali mislim da nece biti lose. Razmisljajuci cime da zacinim jagnje, setih se da sam letos ostavio u zamrzivac visak divno zacinjenog putera (ostalo od spremanja francuskih puzeva ) koji sam bas za ovako nesto i planirao. U puteru su divno rasporedjeni ukusi i mirisi : karanfilic, m orascic, cimet, biber, bluk, persun... dodao i 5-6 cenova bluka pride. 4
Popular Post Redoran Posted January 1, 2021 Popular Post Posted January 1, 2021 How it started: How it ended: 10
banatjanin Posted January 2, 2021 Posted January 2, 2021 Morčiju supu i pečem kiflice. Čini mi se, pola Novog Beograda miriše. 1
cmrlj Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 On 23.12.2020. at 11:49, aram said: daj presek da vidimo evo novi, kiselo testo, jednake kolicine integralnog, belog, spelte i razi. vezbam i dalje. 4
aram Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 sredina izgleda sasvim pristojno, ali korica ne deluje baš krckavo. u čemu ga pečeš i na kojoj temperaturi?
cmrlj Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 (edited) kora je skroz krckava, ne zajebavaj. pecem u serpi od livenog gvozdja koja se sat vremena greje zajedno sa rernom ovoga puta na 250 stepeni 23 minuta poklopljeno, pa 20 minuta na 230 bez poklopca. za tvrjdu koru ostavim u odskrinutoj rerni jos 15 min, al roditelji kojima uvaljujem hleb trazili da oladim s tim, nemaju oni vise te zube Edited January 5, 2021 by cmrlj 3 1
decak Kejt Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 ako zbog nečeg hoću da kupim te šerpe i poklopce od livenog gvoždja, to je zbog pravljenja leba. nego, šta mislite, jel' bi ispalo slično @cmrljinom ako probam u zlakuskom loncu? to je jedino što imam sa poklopcem a da je deblje.
cmrlj Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 ja mislim da moze u bilo cemu dok god ima poklopac, a ako nema sunes kockice leda u rernu. jedna moja pravila u obicnom loncu, super ispao, jedna u vatrostalnoj, isto rekla da je odlican. 1 1
askeladden Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 1 hour ago, cmrlj said: evo novi, kiselo testo, jednake kolicine integralnog, belog, spelte i razi. vezbam i dalje. Mozes li molim te par saveta za starter,ili kako napravis kiselo testo?
Recommended Posts