Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

kuvala sam ja u dve varijante:1, kao običan čorbast pasulj2, kao minestrone sa svim mogućim povrćem (paprika u tri boje, praziluk, bundeva, zelen za supu na kockice, po neko zrno graška i kukuruza, malo paradajza ), začinjeno sa mesnatom dimljenom slaninom samlevenom sa belim lukom u blenderu.

Posted

što sam skuvao kiseo kupus sa junetinom za sutra... mrtva usta da ga jedu.

Posted

Da iskoristim dok ne otpinuju topic...Šareni suljpa, još nemam ideju kakav finiš da bude, ali bi se reklo da će biti nešto između čorbe i prebranca. Tj, planiram da ga ostavim u čorbastom stanju, ali da mu se posle rkne malo prženog luka uz dodatke, umiješa i malo zapeče u gedžetu™.

Posted

sociva + ljuuta kobaja + gofio + laadno pivce

Posted

Ivy, vragolanko.kazem ja da ovo treba otpinovati :fantom:

Posted (edited)

a otkud znam šta si na tim tvojim ostrvima i idealnim klimama sve dosad naučio da praviš a sve zbog idealne klime i na terasi u novembru...ništa me ne bi čudilo..

Edited by ivy
Posted

danas apsolutno preterivanje - potaz od pecuraka, ramstek iz vino/vuster marinade, rizoto sa pancetom, vrganjima i ruzmarinom, shortbread, clafoutis kupine. a grize me savest sto ne spremam neki apetizer i sto cu za salatu da podvalim obicne ukiseljene crvene paprike.

Posted

ukuvala sam svog super zdravog jesenjo-tradicijonalnog konpota;2d1866b62d2311e2a58222000a1faf0b_7.jpg

Posted

^zanimljivo. prvi put vidim pasirani. ne razumem ove poslednje dve fotke. kada skuvas u komadu ispasiras i onda ponovo kuvas ili dodajes nesto drugo u sve to?

Posted

pa ne kuvas, ustvari, bas... kad prokljuca, pustis tako svega nekoliko sekundi i sklonis, kako bi voche zadrzalo sto vise vitamina..... onda sve to fino sameljes u blender i pomesas sa sokom u kom se voche kuvalo... gustina soka po ukusu i naravno da ne vrachas ponovo da kuvas, nema potrebe.... kad se malo ohladi dodas 2-3 iscedzena limuna