Turnbull Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Drzava ima mnogo jaci stimulans da se drzi sopstvenog zakona ukoliko VELIKI broj gradjana ucestvuje u performansima borbe za Gradjanska prava. Hajde da banalizujem, pade mi na pamet holivudska ekranizacija metodologije gradjanske borbe u, na primer, filmu Milk. Drzava nikada ne reaguje u punoj meri ukoliko nema angazmana Gradjana i taj angazman po prirodi stvari tj samoj strukturi Drzave traje i trajeSuprotno tebi, ja uopste ne razumem ljude koji se nisu, uprkos ubedjenjima, pojavili na prajdu. Ocekivanje od Drzave da realizuje zastitu, sto je omiljeni malogradjanski motiv, je bedno opravdanje. Da budem jasan: da se na svakom Prajdu pojavi minimum 50,000 ljudi pa hajde da vidim tu masu huligana i njihovu srcanost da udare na sve prisutne + mehanizmi Drzave oliceni u policijskom aparatu. Tako da ostajem pri svom stavu da je to bedan izgovor + da je najlakse deklarativno se zalagati za Gradjanska prava ali pod uslovom da se sopstvena guzica ne angazuje.i jos uvek mislim da nisam pogresio u svojoj parafrazi genijalnog Dabovicevog retorickog pitanja jer smatram da je odustajanje tj. odsustvo licnog angazmana za Gradjanska prava SVIH gradjana mnogo veci "smak sveta" nego sto je izbor TN za pdedsednika Srbije.Čuj. naravno da smatram da je angažman nephodan i da je bolje da ima što više angaovanih građana, da ne mislim tako, ne bih ni išao na Prajd. Samo ne mislim da je na mestu tražiti od učesnika u diskusiji da dokažu svoju spremnost na žrtvu kao ulog za učešće u nastavku rasprave.Ne znam ni kakvu ulogu u tvojoj argumentaciji igra priča o tvom bratu. Ako zaista stojiš iza svog argumenta, trebalo je da mu odgovoriš: ako ti se ne sviđaju sadašnji gej aktivisti, postani ti bolji aktivista od njih. U suprotnom - nemaš prava da se buniš.
Pontijak Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 (edited) Čuj. naravno da smatram da je angažman nephodan i da je bolje da ima što više angaovanih građana, da ne mislim tako, ne bih ni išao na Prajd. Samo ne mislim da je na mestu tražiti od učesnika u diskusiji da dokažu svoju spremnost na žrtvu kao ulog za učešće u nastavku rasprave.Ne znam ni kakvu ulogu u tvojoj argumentaciji igra priča o tvom bratu. Ako zaista stojiš iza svog argumenta, trebalo je da mu odgovoriš: ako ti se ne sviđaju sadašnji gej aktivisti, postani ti bolji aktivista od njih. U suprotnom - nemaš prava da se buniš.u ovome se slazemo, da je angazman potreban sa sto vise gradjana. nisam trazio od ucesnika rasprave na ovoj temi "licencu ucestvovanja" kao ulaznicom za ucestvovanjem u diskusiji vec sam samo pokusao da podsetim da ima i nesto vise od jalovih intelektualnih rasprava na internetu i mislim da mi je moja parafraza Dabovicevog retorickog pitanja sasvim adekvatnaa prica o bratu kao argumentaciji nije bila argumentacija vec samo moja ilustracija da sam od rane mladosti (koja je bila pre vise od 3 decenije) imao sasvim solidnog informatora o problemu Gradjanskih prava, nista vise :) i da sam pokupio, po meni adekvatan, termin "politicki pederi" kao signifikantno za odredjene ljude kojima je primarni motiv arcenje grantova za odredjene performanse koji se u vecini slucajeva pokazuju kao nedadekvatni, da ne kazem neuspesni, nista vise. i dao si u odgovoru jednu sjajnu konstataciju u recenici "ako ti se ne sviđaju sadašnji gej aktivisti, postani ti bolji aktivista od njih" - da zaista postoji problem izmedju homoseksualnih ljudi i tzv. aktivista tj. da aktivisti ne uspevaju da privuku veci broj homoseksualnih ljudi, dakle moja zapitanost je zasto se medju samim homoseksualnim ljudima ne mogu naci mnogo bolji aktivisti nego je ta aktivisticka scena prepustena ljubiteljima fondova i grantova? sta cu, ja sve to zaista posmatram kao politicko pitanje tj pitanje Gradjanskih sloboda i prava.i kako da kazem, nema leba od svih tih kukumavcenja da Drzava sa svojim represivnim aparatom treba da uradi ama bas sve. ponavljam, bez angazmana gradjana Drzava nece reagovati u punom kapacitetu jer to je jednostavno tako Edited June 21, 2012 by Pontijak
Turnbull Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 u ovome se slazemo, da je angazman potreban sa sto vise gradjana. nisam trazio od ucesnika rasprave na ovoj temi "licencu ucestvovanja" kao ulaznicom za ucestvovanjem u diskusiji vec sam samo pokusao da podsetim da ima i nesto vise od jalovih intelektualnih rasprava na internetu i mislim da mi je moja parafraza Dabovicevog retorickog pitanja sasvim adekvatnaa prica o bratu kao argumentaciji nije bila argumentacija vec samo moja ilustracija da sam od rane mladosti (koja je bila pre vise od 3 decenije) imao sasvim solidnog informatora o problemu Gradjanskih prava, nista vise :) i da sam pokupio, po meni adekvatan, termin "politicki pederi" kao signifikantno za odredjene ljude kojima je primarni motiv arcenje grantova za odredjene performanse koji se u vecini slucajeva pokazuju kao nedadekvatni, da ne kazem neuspesni, nista vise. i dao si u odgovoru jednu sjajnu konstataciju u recenici "ako ti se ne sviđaju sadašnji gej aktivisti, postani ti bolji aktivista od njih" - da zaista postoji problem izmedju homoseksualnih ljudi i tzv. aktivista tj. da aktivisti ne uspevaju da privuku veci broj homoseksualnih ljudi, dakle moja zapitanost je zasto se medju samim homoseksualnim ljudima ne mogu naci mnogo bolji aktivisti nego je ta aktivisticka scena prepustena ljubiteljima fondova i grantova? sta cu, ja sve to zaista posmatram kao politicko pitanje tj pitanje Gradjanskih sloboda i prava.i kako da kazem, nema leba od svih tih kukumavcenja da Drzava sa svojim represivnim aparatom treba da uradi ama bas sve. ponavljam, bez angazmana gradjana Drzava nece reagovati u punom kapacitetu jer to je jednostavno takoDobro, slažemo se. Stvar je samo u tome što, po prostoj cost-benefit analizi, ljudi mogu puno da izgube od aktiviranja, a uspeh je vrlo neizvestan. Što se tiče gej lidera, mislim da je tu odgovor opet prost - cena preuzimanja takve pozicije je izuzetno visoka, i podrazumeva i autovanje celoj državi, stalne pretnje, itd. I ja imam milion primedbi na naše gej aktiviste, ali mislim da sama činjenica da su spremni da preuzmu ovaj rizik zaslužuje popriličan rispekt.Naravno, što država bude bolje radila svoj posao pružanja elementarne bezbednosti Prajdu, i gej ljudima uopšte, cena aktivizma će biti sve manja, aktivista sve više, itd.
Pontijak Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 (edited) sasvim se slazem sa tobom i samo mala napomena (to je moja licna nedoumica): mislim da postoji problem kokoske i jajeta. naravno da drzava treba da radi svoj posao pruzanja bezbednosti i prajdu i svim ostalim akcijama tog tipa a slutim da ce drzava biti vise motivisana ukoliko bude sto vise ucesnika i aktivista. kako razbiti ta zacarani krug, nisam pametan. ok, zdravorazumski posmatrano najlakse je razbiti taj zacarani krug tako sto ce drzava sa svojim mehanizmima sile razbijati (i bukvalno i simbolicki) sve akte i organizacije usmerene ka nasilju prema homoseksualnim Gradjanima sto bi naravno ohrabrilo sve veci broj tih Gradjana na javno davanje podrske akcijama za njihova Gradjanska prava a sve veci broj Gradjana ucesnika i aktivista bi dodatno destimulisalo esktremiste i tihu vecinu koja ih u svoja 4 zida podrzava. Edited June 22, 2012 by Pontijak
Turnbull Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 (edited) sasvim se slazem sa tobom :)Serdare, vojvodo, ovo-ono :) Inače, dobar ti onaj plakat. Edited June 22, 2012 by Syme
Pontijak Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Inače, dobar ti onaj plakat.zaista jeste dobar plakat. postujem kreativne dizajnere koji uspevaju u 1 plakatu da kazu mnogo vise od mnogih tzv. intelektualaca koji arce i artiju i piksele :D
eoten Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 zaista jeste dobar plakat. postujem kreativne dizajnere koji uspevaju u 1 plakatu da kazu mnogo vise od mnogih tzv. intelektualaca koji arce i artiju i piksele :Djel može da se koristi dalje? free of charge?
Takeshi Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 (edited) LGBT's worst foe: The Closet Monster Citation Parental autonomy support and discrepancies between implicit and explicit sexual identities: Dynamics of self-acceptance and defense.Weinstein, Netta; Ryan, William S.; DeHaan, Cody R.; Przybylski, Andrew K.; Legate, Nicole; Ryan, Richard M.Journal of Personality and Social Psychology, Vol 102(4), Apr 2012, 815-832. doi: 10.1037/a0026854 AbstractWhen individuals grow up with autonomy-thwarting parents, they may be prevented from exploring internally endorsed values and identities and as a result shut out aspects of the self perceived to be unacceptable. Given the stigmatization of homosexuality, individuals perceiving low autonomy support from parents may be especially motivated to conceal same-sex sexual attraction, leading to defensive processes such as reaction formation. Four studies tested a model wherein perceived parental autonomy support is associated with lower discrepancies between self-reported sexual orientation and implicit sexual orientation (assessed with a reaction time task). These indices interacted to predict anti-gay responding indicative of reaction formation. Studies 2–4 showed that an implicit/explicit discrepancy was particularly pronounced in participants who experienced their fathers as both low in autonomy support and homophobic, though results were inconsistent for mothers. Findings of Study 3 suggested contingent self-esteem as a link between parenting styles and discrepancies in sexual orientation measures. (PsycINFO Database Record © 2012 APA, all rights reserved) Edited June 23, 2012 by Takeshi
Zverilla Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 (edited) boban q i ekipa upravo prosetalizlikovci!ruze nas grad svim tim gadnim bojama+ako ih deca vide, ima skroz da se iskvare! :(edit: daj jos koji info :) Edited June 27, 2012 by Zverilla
Pontijak Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 boban q i ekipa upravo prosetalii eto, nista se nije desilo, prosetali ljudi centrom, malo policije kao obezbedjenje, slucajni prolaznici gledali i nista se nije desilo. indirektni dokaz da ce se i na zvanicni prajdm ljudi navici a uostalom prajd nije sebi svrha vec ima smrhu podsecanja javnosti na potrebu zastita svih gradjanskih prava homoseksualnih ljudi.
InvisibleLight Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 (edited) zlikovci!ruze nas grad svim tim gadnim bojama+ako ih deca vide, ima skroz da se iskvare! :(edit: daj jos koji info :) evo linkovano s bobanove stranereakcija brza, u vidu m.t., lokacija 'dorcol' (historical) :D i sabraće Edited June 27, 2012 by InvisibleLight
morgana Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 lijepo sto je mladac imenom i prezimenom izisao sa stavom
Zverilla Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 sto vise mislim - ovo je super idejanekoliko ovakvih setnji mogu (mozda, nadam se) izmeniti onaj uvrezeni stav u glavama mnogih ljudi da su to neki tamo bolesnici sto hoce da se skidaju goli i rade ko zna sta. te to moze podici i prihvatljivost prajda kao zvanicne, velike manifestacije.
InvisibleLight Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 (edited) sto vise mislim - ovo je super idejanekoliko ovakvih setnji mogu (mozda, nadam se) izmeniti onaj uvrezeni stav u glavama mnogih ljudi da su to neki tamo bolesnici sto hoce da se skidaju goli i rade ko zna sta. te to moze podici i prihvatljivost prajda kao zvanicne, velike manifestacije.svakako dobra stvar....i islo se na faktor iznenadjenja, ljudi bili zbunjeni ali blagonakloni, mahali.ali ipak drzava MORA da ima volju, da da garanciju i obezbedi uslove za odrzavanje 'pravog prajda' i da se sistematski obracuna s bizgovima poput ovogbez toga nista@morgana - nije ovo ni mladac bas, 25godina Edited June 27, 2012 by InvisibleLight
Recommended Posts