Bakemono Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Hm, može se reći da imate pravo. Kako god, engleski mu sigurno neće odmoći pri čitanju.
Amelija Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Kako god, engleski mu sigurno neće odmoći pri čitanju.Naravno :)Bwt moj prvi talas učenja nemačkog je bio upravo preko engleskog (Assimil nemačko-engleski paralelni tekstovi).
Bakemono Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Assimil - I couldn't recommend it strongly enough. Ima da se skine besplatno na baneprevozu.
Venom Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Vidim fali neki profesor nemackog ovde, da kaze kako je najbolje uciti iz nemacko-nemacke literature .
morgana Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Assimil - I couldn't recommend it strongly enough. Ima da se skine besplatno na baneprevozu.assimil je car
milosdb Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) Ima li negde da se nadje nesto slicno za holandski? Edited April 30, 2012 by milosdb
belch Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Ima li negde da se nadje nesto slicno za holandski?ima rosetta stone, koja može da se nađe na torentimane znam kakav je assimil, al rs je veoma korisna stvar
calvo Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Ima li negde da se nadje nesto slicno za holandski?Postoji Assimil za holandski. Ja imam verziju gde je L1 engleski. Ako ti treba, a ti viči.Nekoć sam u panici kada je Assimil zaratio sa uz-translations pokušao da sakupim što više njihovih kurseva dok svi ne nestanu (što je i slučaj danas), doduše kolekcija mi i nije baš velika. Uglavnom tih par kojih imam samo hvataju prašinu na hard disku. Više volim da kupim njihova izdanja ako se baš odlučim da učim neki strani jezik -- format im je odličan, a na kraju krajeva i nije uopšte skupo ako se uporedi sa beskorisnim bacanjem para na kurseve u školama za učenje jezika.Iz mog iskustva, Rosetta Stone je možda interesantan kurs zbog interakcije sa računarom, ali u principu neefikasan metod. Neko vreme sam radio RS, čisto iz radoznalosti (a i bilo je zabavno u početku), dok nisam uvideo da neću baš daleko dogurati. No, svako ima svoje preferencije. Sada učim nemački, i isprobaću LR metodu. Hvala Bakemonu na "paralelnoj" literaturi, krecem sa Alisom čim nadjem lufta u agendi.
fonTelefon Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Ima li negde da se nadje nesto slicno za holandski?Potrazi na filestube Tell me more Dutch rade linkovi.
Bojana D Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Sjano:)! Da li imas neki savet za samostalno ucenje portugalskog?(al evropskog portugalskog) Ako imas bilo koju preporuku jako bi mi znacilo.... :)
milosdb Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 ima rosetta stone, koja može da se nađe na torentimane znam kakav je assimil, al rs je veoma korisna stvar Postoji Assimil za holandski. Ja imam verziju gde je L1 engleski. Ako ti treba, a ti viči. Potrazi na filestube Tell me more Dutch rade linkovi.Hvala svima. Nasao sam linkove za assimil i tell me dutch i sad se skida :)
Bakemono Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 Sjano:)! Da li imas neki savet za samostalno ucenje portugalskog?(al evropskog portugalskog) Ako imas bilo koju preporuku jako bi mi znacilo.... :)Pa sve što sam rekao važi i za portugalski, samo što nemam ništa od materijala.
morgana Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) da nema neko 'assimil novi ruski bez muke' da mi posalje?nisam ga skinula sa baneprevoza dok je bio ziv <_<hm, gledam rapidserbia, kazu da ni nema srpsko-ruski assimil, ali dosta je star topik Edited August 23, 2012 by morgana
nera Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Za skidanje svakojake literature za ucenje jezika preporucujem uz-translations. Ima svega, nisam sigurna bas za assimil (imaju ih, ali ne znam za srpsko-ruski) ali pogledaj sta se nudi
Recommended Posts