Jump to content
IGNORED

U zemlji propagandnog filma

Nikodije

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Nikodije

22

• Indy

20

• kim_philby

18

• Eraserhead

11

Posted
Direktor Centra za istraživanje ratnih zločina RS Janko Velimirović rekao je da je film "U zemlji krvi i meda" postigao politički cilj i da je iskrivio istinu, a da su scene nasilja nerealne. Predsjednik Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma (MIPA) Miroslav Ilić
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Posted

... mene jos vise zaprepascuje neboldovan deo:

... a da su scene nasilja nerealne.
... sto ce reci da je Andzi nadmasila nezamislivo. Ako je nesto nemoguce nadmasiti u brutalnosti, to su scene iz gradjanskog rata. Bilo kojeg. Film, ma kako snimljen je limunadica prema realnosti i perverzijama dogodjenim u realnosti. Kako je ovaj gosa ucitao da su scene nasilja "nerealne", nije mi bas jasno.
Posted (edited)
gradjanskog rata.
Andja tvrdi da je to bio agresorski rat, pa stoga i prenaglasavanje agresorovih zlocina ima svoje opravdanje. Edited by Nikodije
Posted
... mene jos vise zaprepascuje neboldovan deo:
Mene nije jer ove sve NGO po BiH treba zabraniti i pohapsiti članstvo. To što žrtve silovanja (pogotovo ovih ratnih) prolaze je nešto od čega se čovjeku zgadi život. Koliko god otrcano zvučalo, zbilja bivaju silovane opet.
Posted

Mene u filmu najviše čudi što još netko čita tekstove Vedrane Rudan <_<

Posted
Ne mogu da verujem da sam jednom čak kupio njenu knjigu.
"Uho, grlo, nož"? Ta se zapatila kod mene.
Posted
"Uho, grlo, nož"?
Ta, stigla čak do Australije.Što se tiče ostalog (mada je naslov topika, tj. Nikodije presudio i pre samog početka teme)
tako da, moraće i film da se pogleda. pa na ispit, što reče indi.
Posted

Zapravo je ovaj film bio vise inspiracija da probam da povedem siru raspravu o koriscenju propagande u filmu, ali nije bilo sanse posto je ovo Andjino cedo ipak suvise aktuelno ovih dana, a da bi se diskutovalo i o necem drugom. A za sam film, ovako na nevidjeno, pre bih rekao da je eksploatacijski, i da mu taj termin odgovara vise nego "propaganda".

Posted

Isprobavaj razne termine, valja vežbati (svako ima šansu da postane kim na 15 minuta). Mada se to obično radi posle odgledanog filma, ali šta ja znam... ja bijednik nemam kristalnu kuglu.

Posted

Pa mozda posle odgledanog nekog drugog filma, ovde je sam cin gledanja samo u svrhu utvrdjivanja prethodno formiranog misljenja. Tj. ne verujem da ce bas znacajan broj ljudi nakon gledanja filma promeniti misljenje, ili reci "ipak nije tako kako sam mislio".

Posted

Ako se izuzme potpuno bizarno insistiranje na tome da igrani film mora da bude objektivan, prikaže podjednako sve umešane strane i tome slično, reakcije na ovaj film ipak pokazuju nekakav minijaturni progres u odnosu na period od pre 10-ak godina. Tada bi se bez ikakve rezerve tvrdilo da Anđelina laže i da nikakvih zločina nije bilo, a sada joj se zamera što je, eto, pristrasna. Toliko smo se ipak suočili.

Posted
Mada se to obično radi posle odgledanog filma
svojevremeno je žarko božić, a povodom polemike o purišinom "jutru", bio najopširniji u pričama o tom filmu, usput priznajući da "jutro" nije gledao, čak i da nema nameru da ga uskoro gleda, jer ne želi da mu to pokvari užitak rasprave o filmu.tako da... može i pre, nema tu pravila.
Posted (edited)
Ako se izuzme potpuno bizarno insistiranje na tome da igrani film mora da bude objektivan, prikaže podjednako sve umešane strane i tome slično
Istina, ali igrani film je mogla da snimi i o Oluji npr., ali ona je izabrala da (ne) bude objektivna bas na temu srpskih logora u Bosni. Ali ako vec zeli da eksploatise ovdasnje ratove, onda je nekako i logicno da potencira opsta mesta uz nesto grafickog nasilja, da bude veselije. Sto je ok, ali tesko da bas takav film moze da poziva na dijalog, suocavanja i slicno, a i to se moglo cuti u njenim izjavama, i ne samo njenim. To je kao kada bi neko pozivao Ruse da se suoce sa svojom politikom u Avganistanu tako sto ce pogledati film Rambo 3. Edited by Nikodije
Posted
:isuse: polemika o filmu koji je rezirala Andjelina DZoli :isuse: :isuse: