Jump to content
IGNORED

U zemlji propagandnog filma


Nikodije

Recommended Posts

Neposredan povod za otvaranje ovog topika jeste prisutna polemika, takoreci histerija u srpskoj javnosti apropo pokusaja supruge Breda Pita da se ostvari kao filmski stvaralac, a i svetionik istine imajuci u vidu kontroverznost teme koju je odabrala. Kao ljubitelj trash filma (a po svemu sudeci ovde se radi o nepatvorenom trashu) i ovaj cu rado pogledati, i necu biti sklon da nakon njega proklinjem gospodju Dzoli Pit, a jos manje srpske glumce koji su se tu pojavili i koji traze svoje mesto pod globalnim filmskim suncem. Ipak, sve je to zabava, i nista ovim filmcicem nece biti receno sto vec nije receno, ostace samo zal sto se neki ozbiljan filmas konacno ne uhvati u kostac sa jugoslovenskim ratovima, pa da vidimo i nesto umetnosti na tu temu. Ovako, Harisonovo cvece, Iza neprijateljskih linija, Hunting party, pa sada i ovo cedo A.Dz. ostaju jedini i jednodimenzionalni prikazi rata.Voleo bih da se na ovom topiku, ako postoji interes za to, povede sira rasprava o propagandi u filmu (pri cemu naravno ne mislim samo na Ex Yu prostor, ali i na to - mozda ima nekih naslova koji se bave ratovima u bivsoj Jugoslaviji, a koji nisu toliko poznati kao ovi koje sam naveo, a voleo bih da ih vidim sto vise, pa neka bolji poznavaoci navedu koji su to filmovi).

Link to comment
  • Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Nikodije

    22

  • Indy

    20

  • kim_philby

    18

  • Eraserhead

    11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Svetska kritika nema tako istancan osecaj za blagodeti trash filma, i ne ume da uziva u njemu. Enivej, doprinesi temi nekim kvalitetnim propagandnim predlogom, mozes da se osvrnes i na domicilnu kinematografiju koja je imala sta kvalitetno da ponudi u prethodnih 20-ak godina.

Link to comment

Iako se ne bavi direktno ratovima u SFRJ, jedan od urnebesnijih srbosploatatorskih filmova je i Love comes to executioner http://www.imdb.com/title/tt0383478/Cuo sam za Saviora, a ne bih ga bas nazvao otvoreno propagandnim, iako vi kao prosrpsku propagandu verovatno tumacite svaki pokusaj nijansiranja. Savior se proslavio vise po tome sto je sranje, nego sto je narocito propagandan.

Edited by Nikodije
Link to comment

meni je taken za sve pare, lajam nison ide i brutalno ubija i muci siptare ceo film, jedino mi ide na kur ona iz losta sa bas losim nogama sto glumi klinku.al fala kurcu da jednom neko prikazei stvari onako kako iste stoje.

Link to comment
meni je taken za sve pare, lajam nison ide i brutalno ubija i muci siptare ceo film, jedino mi ide na kur ona iz losta sa bas losim nogama sto glumi klinku.al fala kurcu da jednom neko prikazei stvari onako kako iste stoje.
ja sam svo vreme navijao da ne uspe da je spase - da završi u nekom istočnjačkom whorehouseu gde bi eventualno imalo materjala i za nastavak - u kome je teroriziraju i sodomišu na neopisive načine. Retko ogavan lik. ne znam kojom je madjijom ona trebala da izazove empatiju kod gledalaca. :isuse:
Link to comment

zanimljivo...eo sad nešto jurim imdbom i naletim na podatak da je 2687-celebrity_holly_valance_wallpaper.jpgni manje, ni više nego srpskog bre porekla!zašto spamuješ? - pita se verovatno nikodije ali ne spamujem ja, no gledam kakav je etničko-simpatizerski sastav u holivudu i gde tu ima prostora da se pomogne. film je atomska bomba naših dana i to oružje treba ozbiljno shvatiti. uostalom, šta je navelo ceo zapadni svet da nas tako loše prihvati 90ih. samo pogledajte šta se i kako snimalo 80ih.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...