Indy Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Razmisljam o tome... ali stipsa kakav jesam, gledam ako mogu da ne platim nista. Licno se ne bih upustao u placanje pre nego sto se u praksi potvrdi da je neko (u Australiji) dobio posao uz pomoc toga. (Za USA postoje neki testimonials, ali to ne verujem da sigurno vazi i za down under). (Nisu u pitanju velike pare, ali svejedno - glavna prednost Coursere i sl. jeste to sto je besplatno i totalno fleksibilno - cim moras da platis, nisi bas toliko fleksibilan, gledas da ti ne propadnu pare).
Zoe Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Ne znam puno o ovome, ali sam nedavno čula za univerzitet i na prvi pogled mi djeluje interesantno. Pa eto, možda nekome bude i od koristi. "University of the People (UoPeople) is the world's first non-profit, tuition- free, accredited online university dedicated to opening the gates to higher education for all individuals otherwise constrained." http://uopeople.edu/
Indy Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Coursera 2015 Getting and Cleaning Data Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Exploratory Data Analysis Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Statistical Inference Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Regression Models Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Reproducible Research Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Developing Data Products Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Practical Machine Learning Johns Hopkins UniversityBegins January 5, 2015 Computational Methods for Data Analysis University of WashingtonBegins January 5, 2015 Hardware Security University of Maryland, College ParkBegins January 5, 2015 Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects University of California, San Diego Begins January 2, 2015
gospa buba Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 deco, jel neko zavrshio neshto iz ovoga? ^_^ interesuju me razne stvari, kako to funkcionishe, jel se nacrtavte pred ekranom u odredjeno vreme ili moze bilo kad, koliko je to uopshte zahtevan dogadjaj, kurs kao takav, ne u smislu komplikovanosti sadrzaja, to me ne interesuje, moje je nezahtevno, nego u smislu vremena i vashih internih resursa? da li ste radjali mechke ozbiljno u znoju lica svog ili ste radjali mechke usput? ili mechaka nije ni bilo ^_^ dakle, praktichne stvari.
Prospero Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Jesam ja, pretprosle godine, Courserinu lekciju o istoriji globalizacije sa Prinstona. Video lekcije se mogu daunloudovati (ne mora da se dzedzi ispred ekrana u odredjeno vreme), radjeni su neki blic testovi preko kompa za svaku nedeljnu lekciju (i za to postoji recimo par dana vremena, dakle opet nije moralo da se sedi ispred kompa u xyz vreme). Recimo da je uzimalo do 3 sata vremena nedeljno uz, imho, dovoljno dobru fleksibilnost. Ne znam da li je tako sa ostalim kursevima. TT via LG G3
gospa buba Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Jesam ja, pretprosle godine, Courserinu lekciju o istoriji globalizacije sa Prinstona. Video lekcije se mogu daunloudovati (ne mora da se dzedzi ispred ekrana u odredjeno vreme), radjeni su neki blic testovi preko kompa za svaku nedeljnu lekciju (i za to postoji recimo par dana vremena, dakle opet nije moralo da se sedi ispred kompa u xyz vreme). Recimo da je uzimalo do 3 sata vremena nedeljno uz, imho, dovoljno dobru fleksibilnost. Ne znam da li je tako sa ostalim kursevima. TT via LG G3 ih uzasno sam fleksibilna, samo da ne moram da se nacrtam u zadato vreme (dobro, da je tako, to bi ruiniralo ideju). pada mi u zimski raspust, mrtva sezona, ziva samo za eksperimantalne aktivnosti. nachi probacu.
pacey defender Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 Prošao sam tri kursa do sada od početka do kraja. Nisam daunloudovao predavanja jer im pristupam sa kućnog računara, ali kapiram da može da bude vrlo pogodna opcija ako želite da učite u hodu. Takođe sam se upisao u više od 20 kurseva i čapkam po malo od onoga što me zanima, bez vođenja računa o ispunjavanju rokova i dobijanja kredita. Coursera sve više prelazi na plaćanje sertifikata, odnosno, sve manje izdaju Statement of Accomplishment a sve više Verified Certificate. Ovo u suštini i nije mnogo važno - barem meni - jer ne očekujem da u Srbiji u nekom narednom periodu ovakvi plaćeni sertifikati budu relevantni. Ne znam kakva je situacija u drugim državama Tako da, ovaj sajt je blago ako vas zanima neka oblast, bilo u profesionalnom smislu, bilo tako što želite da razvijete hobi (na primer: The Music of the Beatles), pa čak i da popravite neke stvari u dnevnim rutinama (na primer: Learning how to learn ili Sleep - Neurobiology, Medicine and Society). Problem sa Courserom je to što se neki kursevi objavljuju jednom godišnje, pa čak ni toliko. Dobro je registrovati se, prijaviti za kurs i čekati da ti stigne blagovremena notifikacija o početku kursa.
Gospodin Slucaj Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 trenutno idem na nekoliko kurseva mislim svi su zavrseni ali ja nisam stigao da idem na njih iz objektivnih okolnosti kineska filosofija bible studies univerziteta notrdam u americi quran studies istog univerziteta meditacija u tibetanskom budizmu i mislio sam da krenem na kurs grafickog dizajna koji pocinje prekosutra https://www.coursera.org/learn/fundamentals-of-graphic-design e ne bih li mogao praviti one slatke kartice sa citatima raznim isao bih ja na jos kurseva ali mi motivacija i volja variraju (kao sto rekoh - objektivne okolnosti :D )
Gospodin Slucaj Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 gomila kurseva na udemy za po 10 dolara sad ne znam koji pre da uzmem
Velocipede Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 https://www.class-central.com/ - dobar pregled kurseva s različitih platformi Na Coursera-i prelaze na sepcijalizacije, koje se obično sastoje od 4-5 kurseva i završnog projekta, ali je sadržaj kurseva i dalje besplatan. Udacity ima nešto slično - Nanodegree programe.
bigvlada Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Kratak prikaz 80 MOOC provajdera. http://knowledgelover.com/best-mooc-massive-open-online-course-providers-list/
Al-Khwarizmi Posted February 18, 2016 Author Posted February 18, 2016 Pred kraj prošle godine završih na Courseri Audio Signal Processing for Music Applications (profesor Xavier Serra sa univerziteta Fabra u Barseloni u saradnji sa Stanfordom). Prilično zahtevan kurs, ali zanimljiv i stvarno sam dosta naučio. Preporučujem.
Recommended Posts