Jump to content
IGNORED

Tolkien vs. Andric

Аврам Гојић

Koja je knjiga bolja?  

118 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Što se tiče filmova, ja nekako volim svih šest, gledam ih kao šarene filmske bajke po motivima Tolkinove proze, i sa ponekom jako lepo upakovanom scenom.

Filmovi za sive zimske dane i ništa više od toga. Ni u kokakoli ne tražim kvalitet i suptilnost arome, pa je ipak pijem sa uživanjem. 

Posted

Filmovi jesu 10 sati kukumavcenja homosexualca dok se neke cgi stvari desavaju okolo i nista vise od toga.

Мене живо интересује ово кукумавчење, можеш ли да појасниш за нас који не знамо да читамо а у биоскопима дремамо ризикујући да се удавимо кокицама?

Posted

Dobro ja sam glup i nepismen ali "Hobit" je knjiga za decu?

"Hobit" je pustolovna knjiga, može se reći da je pre svega za decu.

Posted

Što se tiče filmova, ja nekako volim svih šest, gledam ih kao šarene filmske bajke po motivima Tolkinove proze, i sa ponekom jako lepo upakovanom scenom.

Filmovi za sive zimske dane i ništa više od toga. Ni u kokakoli ne tražim kvalitet i suptilnost arome, pa je ipak pijem sa uživanjem. 

To je ok, ali ja bih Gospodara prstenova (film) mogao da nazovem, recimo, Bi-kolom (Bujanovac), ono što se pije u kantini kada se prodaju pepsi i mirinda. Hobit (filmovi) su više čaša vode sa razmućenom pljucom

Posted

Мене живо интересује ово кукумавчење, можеш ли да појасниш за нас који не знамо да читамо а у биоскопима дремамо ризикујући да се удавимо кокицама?

Pa ide nekako ovako:

- Frodoo! (napacena faca klousap sa suznim ocima)

- Sem! (isto)

- dramaticna pauza

- Sem!

- Frodo!

I tako u krug dok ne zaspis.

Posted (edited)

hehe da, da, o da, koliko si samo u pravu

ovo mi je opsesija.

Zato sto je tesko zamisliti nekoga da napravi tu gresku ako je ikad procitao: "There is only one Lord of the Ring, only one who can bend it to his will. And he does not share power." ;)

edit: nisam napomenuo - to je cak quote iz filma, znaci da si samo to gledao s nekakvom koncentracijom, opet ne mozes da se zajebes.

@frn: Ja uopste nisam tvrdio da Hobit nije za decu, ali je i dalje smesna ideja da nesto sto je prevashodno prilagodjeno tome da deca mogu uzivati u njemu po defaultu ne moze biti "ozbiljno". Takodje, zgodno je ugasiti aroganciju u raspravama o delima koja jebeno nisi citao, a cak nisi dovoljno paznje obratio na njih da mozes da im ponovis naslov.

Edited by Prokleto Djubre
Posted

Pa ide nekako ovako:

- Sem! (isto)

- dramaticna pauza

- Sem!

- Frodo!

taj rad, a odma se vidi da oce da se karaju!

Posted

Da kantovski priupitam, kako je, uopšte, moguća 

rasprava o delima koja jebeno nisi citao

Neke druge instance Uma tu deluju, reklo bi se. 

Posted

taj rad, a odma se vidi da oce da se karaju!

I pao bi Frodo, da se kurva Roza nije ugurala.

Posted

Rozi :mad:

Posted

Al', u genealogijma je, ćini mi se, Roza.

Posted

I pao bi Frodo, da se kurva Roza nije ugurala.

Ја сам гледао верзију у којој је Фродо пао, када се угурала Шелоба.  :fantom:

Posted (edited)

Evo, ne bio sam lenj.
Nolitovo izdanje ne laže

28148216ce39da2f9dbe21061c047d44.jpg

Al', lepo je i "Rozi" i "Elanora" i svi nek se vole i ljube i čitaju.

Edited by Bujodrag
Posted

Pa ide nekako ovako:

- Sem! (isto)

- dramaticna pauza

- Sem!

- Frodo!

Чекај, зајебаваш да код Андрића ниси налетео на  оријентални хомосексуализам у вукојебинама Тамног вилајета?

Posted

A, i nabijanje na kolac Radisava je, u stvari, alegorija homoseksualizma, onakva kakva je mogla da prodje u to vreme.

Mis'im, čovek se zove Rad-i-sav.