Jump to content
IGNORED

MMA

Schmeling

Recommended Posts

Posted

You’re in the octagon, by the way :D

Posted

Jebo ovu srednju kategoriju, tu svako svakog dobija, nema neki dominantan lik koji cepa sve redom. Mislim, sta reci kad je Belfort pobedjivao i Bispinga i Rokholda, a Vitor nije ni senka onog nagruvanog klinca od pre 15 godina. 

Posted

Pa bio je anderson silva dominator

Posted

mislim da je tu daleeeko najjaca konkurencija.

Posted

gledo fedorov povratak, sta reci nego da mu je pametnije da ide na pecanje sa pavlovicem.

Posted

ma aj to, nego je l pokraden maldonado? 

Posted

to ne nalazim previse bitnim, ali mislim da je trebalo biti nereseno, kada vec pitas.

Posted

Slazem se. Ali bez obzira na sve, veliki respekt za oporavak posle onakvih batina.

Posted (edited)

naravno.

meni je samo jako zao sto ne nadje pravi trening kamp. da ga recimo mark dzekson uzme pod svoje, misliim da bi i dalje gotovo svakome mogao skinuti skalp. ovo sto sada radi nema veze sa fjodjom iz prajda, nidje graund gejma, nidje hed muvmenta, ko neki seljak kad se napije pa se pobije ispred zadruge. a nekad je svakog protivnika tukao njegovim oruzjem, krokapa nabadanjem, big noga u parteru.

da ne bude zabune, mekdonalds je vrlo pristojan sibadzija, ima gomilu borbi i pobeda u profi boksu.

i nekako je volsebno prestao sa atacima u drugoj rundi, al nije moje da pricam o tome :fantom:

Edited by ToniAdams
Posted

Odgledao sam samo jednom, mozda se ne secam samog pocetka, ali nekako imam utisak da se nedostatak onoga sto smo navikli da gledamo od njega moze u velikoj meri pripisati tome da je odmah na pocetku popio zastrasujuce batine. Ronaldo ima ozbiljan udarac, ja sam, ponavljam se, fasciniran cinjenicom da je fedja uopste mogao da hoda posle onoga. Mislim da su ga te batine potpuno poremetile u pristupu i da je sve sto je posle toga pokazao reflex i autopilot.

Naravno, onakav nekontrolisani napad, gubljenje ravnoteze i sam pad kojim se doveo u tu situaciju govori u prilog tome sto ti govoris. To se od njega jednostavno ne ocekuje. Ali desi se jbg. A kad se desi, obicno se gubi mec. Osim u Rusiji :)

Posted

pa jeste, ali to je posledica pristupa koji forsira, tj nepostojanja hed muvmeta i defanzivnog boksa uopste. sve sto radi je da se zalece i vesla.

ako se secas, maldonado ga je zakucao iz kontre kroz nepostojeci gard, i to prilicno lagano. e tek posle toga je kao krenuo da radi na distanci sa nekim loukikovima.

mislim da sadasnji fedja ne bi mogao da dobije nikog iz top 5 srednjasa/lakoteskasa/teskasa, sem naravno bispinga.

Posted

Ma slazemo se mi, onako generalno, ja samo malo kontriram, najvise zbog sveopste razocaranosti fedjom jer mi se cini da u tom mecu nismo ni mogli da vidimo sta sve on moze danas. Naime, mozda gresim, ali ja sam njega uvek dozivljavao kao vrlo raznovrsnog borca koji je cesto i voleo da eksperimentise sa tim spustenim gardom i otvorenom razmenom udaraca jer je kad te natera na all in imao uvek jednog keca u rukavu vise. To na pocetku mi se vise cinilo kao malo kurcenja pred domacom publikom koje ga je kostalo puno vise no sto je ocekivao pa nismo ni mogli da vidimo u sta bi "ajde da ga merimo" evoluiralo. Fedor je po meni uvek imao sasvim solidnu defanzivnu tehniku i sa distance i sa poludistance a nedostatak onog klasicnog (bokserski istreniranog) hed muvmenta sam ja kod njega objasnjavao tom nekom vanserijskom "fajterskom inteligencijom" (ono kad imas ljude koji se uvek nekako instinktivno bolje postave, bez istreniranih pokreta vec jednostavno brzom i boljom procenom a ponajvise hladnom glavom - ne mogu sad da trazim bolji opis jbg) koja cesto izgleda kao da balvan jednostavno ima srece. Specificna jedna stvar koja se em ne zaboravlja, em ne uci u kampu. Tako da mislim da nije njega sjebao kamp, vec malo godine i brzina, a najvise glupava samouverenost. Onako ne napadas kad postujes protivnika i oprezno "gradis" mec, vec kad hoces da zavrsis iz dva udarca jer si mnogo zajeban.

Ja sam jednom npr. popio fine batine sa dosta iskusnijim bokserom na ferku iako sam imao veliku prednost i u tezini, i u snazi, pa i u tehnici ne samo da ga cistim ili bacam vec i da ga nosam po ulici ako treba. Ne, ja sam odlucio da istestiram svoj boks i pokusam da ga dobijem kvazi dzentlmenski. Naravno ne zato sto sam dzentlmen vec zato sto sam hteo da se kurcim. I bio sam dovoljno glup da budem uporan u tome vise od par sekundi. Nisam iz kuce izlazio nedeljama posle toga jer me em pogodio dobro prvi em fino napenalio nogom kad sam pao :D

E sad, ovu anegdotu mozes da shvatis i kao "kad sam se tuko na severu" al se nadam da ces shvatiti sta sam hteo da kazem tj. kao neko kilavo objasnjenje sta se desilo Fedji. Fedor i ovakav ima arsenal kojim Maldonada resava bez problema samo na manje atraktivan nacin, ali se popalio na putina, pravoslavlje i ruske vitezove i krenuo da "ga meri" pa dobio preko picke jer je Maldonado odlican bokser. Vrlo. A posle je bilo kasno.

Fedor The MMA Machine bi ovo i danas dobio bez vecih problema, ali Fedor The Pride of Russia, Putinov prijatelj i vitez zvezda pravoslavac imperator je dobio batine.

Posted

bajo, slazemo se, al nemoj me zezati, kako ga nije sjebao nedostatak pravog kampa?

imamo fjodju koji ide u parter sa markom kolmanom, dvaput, i kevinom rendlmenom, i zavrsava ih.

koji skace u gard najboljem grepleru svih vremena, big nogu, i ponizava ga.

koji ostaje na nogama sa tada mozda najzajebanijim stendap fajterom na svetu, kro kapom, i urnise ga sopstvenim oruzjem.

sve to svakako ne bi mogao da nije trenirao na pravi nacin.

evo ti borbe sa krokapom kao primer, gejmplen - vrhunski, tajming - vrhunski, pritiska mirka sve vreme sa poludistance i tera ga da se krece unazad i time neutralise njegov superiorni stendap. kad mirko pokusa da napadne, fjodja skracuje distancu i baca ga svaki put.

da bi to sve mogao da izvede, sasvim sigurno je imao pravi kamp sa pravim sparing partnerima (a svojevremeno je trenirao sa ruskim olimpijskim dzudistima i bokserima).

onda tu borbu uporedi sa borbom sa jos jednim stendap borcem, onim debelim crncem sto je u toku dana radio kao vulkanizer, a uvece se tukao. 

taj isti bret rodzers je prvu rundu sigurno dobio. znaci, debela mrcina bez ozbiljnog treninga u bilo kojoj borilackoj vestini.

ok, na kraju mu fjodja skida glavu sa ramena udarcem, ali to je nesto sto je uradio na cistu rutinu i instikt. 

sa verdumom jos gora situacija - zna sa kim se bori, navodno se priprema, a onda radi najgluplje sto moze, skace u gard vrhunskom bjj borcu.

mislim jebote, ako nije problem sto je bio nepripremljen, onda je naprosto glup.

protivu bigfut silve doziveo je po mom misljenju najveci blam. jebote, bigfut silva je tehnicki u toj borbi pored fjodje izgledao kao anderson silva. 

seti se kako je zavrsio pricu, fjodja krece da vesla kao moron, ovaj eskivira veslo, obara ga i urnise u parteru.

fjodju, koji je u parteru odvalio kolmana, rendlmena i big noga.

ubaci silvu u jednacinu sa bilo kim od ove trojce iz tog vremena, i bez preterivanja, bio bi mrtav na pola prve runde.

borba sa hendom, isti scenario - baca hejmejkere kao sivonja, juri ga po ringu, a ona ga deda hendo (meni jedan od omiljenih, ali jebiga, u tom momentu 30 kila laksi od fjodje) u parteru prvo ponizi na foru, a onda nokautira jednim udarcem (nek mi lizu tabane ovi sto vicu da je pograden fjodja, pao je bez svesti kao dzak ivanjickog krompira). 
inace, da se sad tu nesto hvalim, ali to sam i predvideo, a ostalo je dokumentovano na stranicama ovog foruma (kao uostalom i ludilo kakvo ce postati dzon dzons, ali ne zelim to da pominjem, sto bi rekao vucic :fantom: ).

realno, i sa arlovskim je izgledao prilicno lose, iako je dobio na nalozenost protivnika.

to su sve fjodje od pre nekoliko godina, i tu ne mozes bas da pricas o starenju i gubitku brzine kao uzrocima.

kapiram po tome sto pises da si trenirao nesto borilacko, i da ti je jasno koliko je u takvim sportovima pravi trening sa pravom strategijom jebeno bitan.

evo ti verduma ili hanta - oba su promenom kampova krenuli rapidno da napreduju, a oba su bili well over tridesetpet kad se to desilo.

a kad kazes da ga je sjebala samouverenost, posle ovih batina od ovakvih protivnika (sa izuzetkom verduma, naravno), moze samo biti glup i samouveren u isto vreme.

osim ako nema neke veze u sudijskim krugovima ili cak organizaciji, zbog cega bi recimo mcdonalds prestao sa napadima posle prve dominantne runde.

sto bi bas bilo cudno za bracu ruse :fantom: