banatjanin Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) da preciziram, to je Stara u periodu kad je je izašao onaj originalni matori vlasnik, a ušla nova ekipa, kad su napravili i onaj Wine bar - Wine shop iznad picerije, u delu onoga što je sad Čakanj sve uzeo a nekad je bio butik neke bofl robe.pizza majstor je bio izvesni Geza i pekla se na bukovini. to je recimo, od 2006 do kraja 2008. tad im je prvo otišao momak koji je to redizajnirao i vodio, pa je posle pola godine propalo, i uleteo je Boss.u to vreme to je bila spektakularna pica, tanka, rskava, sa dobrim paradajzom, muljem. pršuta i rukola, te ona pica sa goveđim dimljenim karpaćom su mi bile baš po ukusu.kod Bossa mi se ne sviđa debljina i biskvitasti ukus testa, peviše nadeva i gnjecavost. previše konfekcijski. ima tamo dobrih zalogaja ali mi je pica baš ništa.ono što ja godinama ne razumem u Subotici je histerija i voljenje bureka iz Lipe. kao ima sto vrsta, uključujući i burek sa bananom i plazma keksom, te burek sa kulenom i kačkavaljem, piletinom , etc. to su takve, redovno polubajate, premasne i preteške splačine, uostalom gadne i kao ideja, da je to neopisivo. i one strejt varijante su iste. loš sir, previše luka u mesu, debele kore, palmino odvratno ulje, jedna podgrejanost... bljak. Edited February 21, 2012 by banatjanin
April Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 ono što ja godinama ne razumem u Subotici je histerija i voljenje bureka iz Lipe. kao ima sto vrsta, uključujući i burek sa bananom i plazma keksom, te burek sa kulenom i kačkavaljem, piletinom , etc. to su takve, redovno polubajate, premasne i preteške splačine, uostalom gadne i kao ideja, da je to neopisivo. i one strejt varijante su iste. loš sir, previše luka u mesu, debele kore, palmino odvratno ulje, jedna podgrejanost... bljak....i kečap na bureku. Fuj. Mada bi se isto pitanje moglo postaviti i za famu oko Trpkovića.Posle svakog bureka u Lipi sam na korak od pegle. U početku je i mene žena navukla, učinio mi se dobrim, dok nisam shvatio da sam od jednog bureka nadut i neraspoložen ceo dan. Sad imaju još neku rupu na putu prema Kelebiji, približno preko puta džamije, koja radi 0-24, prodaje samo burek, kao super je, ali ne vredi, suviše sam staromodan za mutljavine tipa pizza burek.Uh matori...sad mi je jasno kako si zaglavio kod Rade. Prvo si sve morao da probaš.
Lezilebovich Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Završio im se detox i sada divljaju :D
April Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 vas dvojica ne umete s merom?Tja...još nisam ni počeo. Zato i lajem ovoliko. Još mi se priviđa burek...
aram Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 burek sa bananom i plazma keksom, te burek sa kulenom i kačkavaljem, piletinom...Dolazi zeka danima u pekaru i pita "imate mozda burek sa sargarepom?"n-tog dana gazda popizdeo, pa napravio: "IMAMO!"Zeka: "A jel'da da je bljak?" :D
Zverilla Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 uključujući i burek sa bananom i plazma keksom, te burek sa kulenom i kačkavaljem, piletinom , etc. reci mi molim te da je ovo ironija. (mada ne deluje tako :( )
Milosh76 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Trebalo bi za vikend da odem na Palic, trebala bi mi preporuka za neki dobar restoran, moze i sa tamburasima. Prostom pretragom ove teme dosao sam do restorana Abraham koji svi hvalite. Da li je on na putu od izslaska sa autoputa ka Palicu ili mene mapa vara? Koliko je tesko naci?Ako moze jos neki predlog na Palicu ili Subotici sa ili bez muzike.Hvala.
banatjanin Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) vas dvojica ne umete s merom?umemo, što? samo je taj burek gadan. probo jednom, probo dvaput, probo i treći put i odustao. pa nisam ih sve hasao odjednom. hm... zapravo, umem s merom, ali umem i da preteram. reci mi molim te da je ovo ironija. (mada ne deluje tako :( )nažalost, nije.Trebalo bi za vikend da odem na Palic, trebala bi mi preporuka za neki dobar restoran, moze i sa tamburasima. Prostom pretragom ove teme dosao sam do restorana Abraham koji svi hvalite. Da li je on na putu od izslaska sa autoputa ka Palicu ili mene mapa vara? Koliko je tesko naci?Ako moze jos neki predlog na Palicu ili Subotici sa ili bez muzike.Hvala.ako su tom autentičnom palićko - subotičkom secesija - građanskom fazonu, onda na Paliću Riblja čarda (baš se tako zove) na samom jezeru, dobra čorba, dobra baklava s makom. ako si u "Ej salaši na severu Bačke" fazonu, onda kod Gurinovića http://www.gurinovic.com/gostiona.php ili u Jelen salaš http://www.jelensalas.com/ . nisam siguran za tamburaše.u Abrahamu ih nema sigurno, on je odličan ali za dnevni ručak, ne za večernje druženje, jer izgleda i osvetljen je kao menza. Edited February 21, 2012 by banatjanin
April Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Trebalo bi za vikend da odem na Palic, trebala bi mi preporuka za neki dobar restoran, moze i sa tamburasima. Prostom pretragom ove teme dosao sam do restorana Abraham koji svi hvalite. Da li je on na putu od izslaska sa autoputa ka Palicu ili mene mapa vara? Koliko je tesko naci?Ako moze jos neki predlog na Palicu ili Subotici sa ili bez muzike.Hvala.Abraham nađeš na 1, siđeš sa autoputa(važno: poslednji izlaz od Beograda, tzv.zapadni izlaz ka Subotici) i naletiš direkt na njega sa leve strane. Nema muziku.Na Paliću se bez razloga preskače Mala Gostiona, sa odličnim tamburašima, solidnom klopom, školovanim konobarima i nešto jačim cenama zbog klijentele i dominantne lokacije. Ako nastaviš da hodaš obalom, naletećeš na Riblju čardu, ozbiljan riblji restoran, najpopunjeniji za vreme letnjeg filmskog festivala. Ne znam kakva je klopa, nisam jeo, ali na dobrom su glasu. Kad skreneš sa autoputa ka Paliću, možeš okrenuti i ka Hajdukovu, tamo ima Vinski dvor, a pored njega Guljaš čarda, vrlo dobra kombinacija. Na putu od Palića prema Subotici, u Radanovcu postoji Boemski salaš gde sam nekada išao na nedeljni ručak, ali on ima smisla samo leti kad radi bašta, zimi je rupa.I pozdravi nam Sabatku.edit: Banatjanin brži. Gurinović je super izbor, pravi bunjevački šmek, ali nije na Paliću već u Subotici na Bajskom putu, plašim se da ćeš ga teže naći. Edited February 21, 2012 by April
banatjanin Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Abraham nađeš na 1, siđeš sa autoputa(važno: poslednji izlaz od Beograda, tzv.zapadni izlaz ka Subotici) nope. piše Subotica sever na tabli. ali u pravu si, ne na prvi izlaz (istok) već na drugiedit: Banatjanin brži. brate, al' ferceramo na kulinarstvu od ovog detoxa Edited February 21, 2012 by banatjanin
Milosh76 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Hvala na brzim odgovorima, javljam utiske :D
Frank Pembleton Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 ono što ja godinama ne razumem u Subotici je histerija i voljenje bureka iz Lipe. kao ima sto vrsta, uključujući i burek sa bananom i plazma keksom, te burek sa kulenom i kačkavaljem, piletinom , etc. to su takve, redovno polubajate, premasne i preteške splačine, uostalom gadne i kao ideja, da je to neopisivo. i one strejt varijante su iste. loš sir, previše luka u mesu, debele kore, palmino odvratno ulje, jedna podgrejanost... bljak.Ovo je strasno jbte ..pa ko to moze da jede....
banatjanin Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Адреса DURE DAKOVICA 13, 24000 Subotica, Serbia - Нађи на мапиТелефон Додај број телефонаВеб сајт Додај интернет страницуПодаци о компанији Najbolji burek u Subotici i okolini.производи Preko deset vrsta bureka, razna peciva.Novitet COKOLADA I KEKS,SPANAC,KROMPIRНаклоност и интересовања :ph34r: evo ih : http://www.facebook.com/pages/Pekara-Lipa-Subotica/54037854062?sk=info
Recommended Posts