Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Sta mislite da ih treba jos jace bombardovati zbog zloupotrebe dece?

• Replies 11.1k
  • Views 990.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

Just now, dillinger said:

Sta mislite da ih treba jos jace bombardovati zbog zloupotrebe dece?

.

To sto sam ja citao govori o dobrovoljnoj mobilizaciji, pa se obicno jave otac i sin.

.

25 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Iranci s ponosom objavljuju da se 26 miliona ljudi prijavilo u vojsku, dvadeset i šest miliona...

Što je sigurno i postao dečački sam da se ratuje protiv amera....

Sve o čemu su sanjali dečaci koji su bili spremni i na batine i na metak na ulicama Teherana, samo da se osete delom normalnog sveta, sve je srušio Donald Tramp.

Mi to jedini možemo da razumemo.

33 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Iranci s ponosom objavljuju da se 26 miliona ljudi prijavilo u vojsku, dvadeset i šest miliona...

Pozdravio ih Bačević sa 10 hiljada milijardi.

4 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Propaganda (

Tamosnji ljudi zive vec 47 godina pod ogromnom propagandom i snaznim anti-zapadnim, pogotovo anti-SAD, stavovima. Za razliku od ljudi u civilizovanom svetu nisu okusili ni zrno demoratkih, objektivnih i profesionalnih medija. Zato nije ni cudo da mrze SAD i da bi, mozda ne bas 26 miliona ali sigurno u velikom broju, ratovali za mule.

Samo mi nije jasno sta ce Iran da radi sa tolikom vojskom(*) sve dok ih gadjaju iz vazduha?! ?

(*)

Ili ce da ih puste po livadi da vataju bombe, ili da ih bacaju u vazduh da se hrvu sa F35?

Kao u onom vicu - ili ovaj pas nije pticar, ili ga mi ne bacamo dovoljno visoko.

Ja bih rekao da će legalno da ih iskoriste za žive štitove tamo gde zatreba, toliko broj neobučenih ljudi, da ne kažem dečaka ne može ništa protiv raketa, ali mogu da posluže u slučaju američke invazije za koju ne znamo da li će se dogoditi....a verovatno neće.

13 minutes ago, April said:

Sve o čemu su sanjali dečaci koji su bili spremni i na batine i na metak na ulicama Teherana, samo da se osete delom normalnog sveta, sve je srušio Donald Tramp.

Mi to jedini možemo da razumemo.

.

U dobrom delu se slazem.

Samo mi nagadjamo sta je za najveci deo iranske nacije "normalan svet".. Obicno se zapadna civilizacija posmatra kao takva.

Mozda postoji mogucnost da oni vide , ili dobar deo njih, US samo kao naslednicu Britanije na mestu " The najomrazenije supersile na Bliskom Istoku" posle ww2, koja od 50x utice na Iran pocev od podrske brutalnog rezima Pahlavija.

Cak je i pretnja islamskog terorizma posledica americkog mesanja u region, a ne razlog za njega.

Tesko da bi "normalan svet" bio interesantan za islamske fundamentaliste udaljen hiljadama km od njih, zato je cista mitologija da oni mrze "sav civilizovan svet" zbog toga sto oni jesu, vec verovatno zbog toga "GDE" oni jesu. Pogotovo posle razvaljivanja regiona poslednjih nekoliko decenija koje je odnelo milione zivota.

Mi jednostavno ne znamo kakav bi bio Iran danas da je ostavljen na miru i samom sebi poslednjih 80 godina, kao samodovoljna, prebogata resursima i dugim istorijskim pamcenjem civilizacija.

I danas ih jedni bombarduju a drugi posle skoro dva meseca ne mogu otkriju "zagonetku" ko protiv koga ratuje u Iranu i ko tu krsi medjunarodno pravo na koji se normalan svet poziva.

Za njih je to jos uvek " Rat na Bliskom Istoku":

8 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Ja bih rekao da će legalno da ih iskoriste za žive štitove tamo gde zatreba, toliko broj neobučenih ljudi, da ne kažem dečaka ne može ništa protiv raketa, ali mogu da posluže u slučaju američke invazije za koju ne znamo da li će se dogoditi....a verovatno neće.

ma gluposti, toliku armiju ni kina ne može da prehrani i obuče, a kamoli naoruža, logistička noćna mora, ono što je realno i moguće, uzevši u obzir naš primer iz 99, je deseti deo od pomenute cifre...

19 hours ago, Weenie Pooh said:

Regulacija kapitalizma, to je kad padnu kamatne stope. A divljina, to je kad se podignu rolleyes

Stoji to, ali kad je već tako i kad smo već prihvatili taj sistem, možeš dok me dereš da me prvo usoliš, pa me malo poprskaš pivom da mi korica bude sočnija, pa sam ću sebi da izgledam lepše i osećam se kao da sam uspeo u svinjc...ovaj, životu, svideće mi se to. Ljujaj me nežno dok se ne podignu stope, nemoj odmah da me stavljaš na ražanj...tj, ne daš mi ni da stignem do ražnja, jbg. Mislim, meni je isto, kupujem krupnije stvari za keš kada mogu i to je to, ne isplati mi se da plaćam 30% skuplje na kredit.

/OT

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Jel Kaja Kalas samo mene opasno iritira?

7 minutes ago, Tribun_Populi said:

Jel Kaja Kalas samo mene opasno iritira?

Uselila ti se u kucu? :)

Manje priče, Pape, više ekskomunikacije

Ovo ne znaci da je blokada SAD busnam jer je ovo iz Omanskog zaliva, on nije pod blokadom, ali Iran uzima novce za to. Pitanje je samo koliko Iranci jos toga imaju van blokade.

1 minute ago, Emerald said:

Ovo ne znaci da je blokada SAD busnam jer je ovo iz Omanskog zaliva, on nije pod blokadom, ali Iran uzima novce za to. Pitanje je samo koliko Iranci jos toga imaju van blokade.

Nagradno pitanje glede SAD blokade iranakih luka - kineski brod sa kineskom posadom natovaren iranskom naftom, sta ce se desiti?

A) jedan ko nijedan

B) bice zaustavljen i zaplenjen

C) kinezi nemaju mooda da posalju tanker po naftu

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.