Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

On 14. 4. 2026. at 12:46, Rudolf Pingvinoglu said:

Mislim, rentujem bezveze, znam da smo mi još uvek društvo divljeg kapitalizma, nema nikakve regulacije, ničega...prvobitna akumulacija kapitala, pa dokle više će da akumulirate? I dabar bi do sada reko dosta je, izdržaće ova količina para i papira sve.

Dosta u tom svetu ne postoji.

• Replies 11.1k
  • Views 990.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

On 4/14/2026 at 12:46 PM, Rudolf Pingvinoglu said:

To je tačno, ali u USA i Nemačkoj imaš odlične kredite, neretko sa 0% interest rate, razvučene na 48 meseci za iznos od par hiljada dolara ili evra. Praktično i ne osetiš to što plaćaš...a ovde, kada odeš i pitaš da li može na kredit, to je borba na život i smrt. Skoro sam uzimao ženi neki laptop, za keš je bio oko 130k dinara a na rate bi izašao preko 200k...pazi ti koja je to kamata, tu nema nikakvog interesa da uzmeš kredit, nego ko ima keš kupi a ko nema može da siše žilu...

Mislim, rentujem bezveze, znam da smo mi još uvek društvo divljeg kapitalizma, nema nikakve regulacije, ničega...prvobitna akumulacija kapitala, pa dokle više će da akumulirate? I dabar bi do sada reko dosta je, izdržaće ova količina para i papira sve.

Regulacija kapitalizma, to je kad padnu kamatne stope. A divljina, to je kad se podignu rolleyes

19 hours ago, Venom said:

Može svašta da se kritikuje u Evropi, ali ovo što je izrečeno ovde je najlogičnija stvar na svetu. Ne mora po svaku cenu da se neko ismeva.

Ali mora da se ismeva Ursula povodom mera štednje koje poštuju izbore potrošača, mada možda ne na iranskoj temi.

Pričali smo ranije na eko topicima o tvojoj apologiji za poteze kojima se odgovornost translira sa države na individuu. Kad bi svi ljudi na svetu odgovorno kupovali sijalice od 40 vati i čupali punjače iz štekera dok ih ne koriste, planeta bi bila spašena wub wubwub Šta je bilo, stoko, nećeš da štediš? E onda ko vas jebe, sami ste krivi, nama su ruke vezane jer zakoni tržišta vikleri

To je samo jedna od brojnih manifestacija depolitizacije društva, odnosno izdaje javnih interesa. Ljudi koji te narative reprodukuju kao po pravilu vole miris sopstvenih prdeža, odnosno osećaj superiornost koji daje vožnja biciklom na posao (jer milijarde glupih prola nisu dovoljno prosvećeni da na sličan način spasavaju sistem od kolapsa).

/OT

Breaking | Israeli Chief of Staff Eyal Zamir: We have approved military plans to continue fighting in #Lebanon and Iran

عاجل | رئيس أركان الجيش الإسرائيلي إيال زامير: صدقنا على خطط عسكرية لمواصلة القتال في #لبنان وإيران

Nisam siguran da bas mogu toliko dugo koliko WSJ pise

While Trump says the war will end soon, some officials and analysts estimate it could take months or longer for the Iranian regime to feel enough economic pain from the blockade to yield in the negotiations.

https://www.wsj.com/world/middle-east/trump-aims-to-force-a-quick-iran-deal-with-a-slow-squeeze-8b7c9693

Ono sto je pocelo da se desava je da SAD pocinju da trose svoje rezerve kako bi stabilizovale fizicko trziste nafte i gasa. Strateske rezerve su pocele da se trose. To ne moze do unedogled isto.

Ovo je igra ko ce duze da izdrzi. Iran jos nije povuka sve poteze, moze da blokira Crveno more i drugi saudijski izvozni kanal za naftu.

Ali to ce da pogodi dosta Kineze, koji je iza scene panice, eno ga Lavrov u Pekingu obecava redopvno snadbevanje. Kinezi su rsili pritisak na Iran da sedne da razgovara, sto je pogorsalo iransku poziciju. Jer Tramp ne bi mogao da proglasi blokadu blokade da je nafta ostala na iznad $110.

iran koristi ovo primirije da otkopa ulaze u tunele gde su sakrili rakete, te ulaze su prethodno ameri zatrpali u bombardovanju, ako uspeju da izvuku i rasprše tu džebanu što tamo leži imaće izrael opet ozbiljan izazov za gvozdenu kupolu...

1 hour ago, gone fishing said:

iran koristi ovo primirije da otkopa ulaze u tunele gde su sakrili rakete, te ulaze su prethodno ameri zatrpali u bombardovanju, ako uspeju da izvuku i rasprše tu džebanu što tamo leži imaće izrael opet ozbiljan izazov za gvozdenu kupolu...

Dzebana i lanseri su rasprseni odavno sirom Irana - ovo zakopano je samo plus na ostalo.

znaci nece da se smire dok svi ne izginu?

2 minutes ago, MILF HUNTER said:

znaci nece da se smire dok svi ne izginemo?

+1

1 hour ago, gone fishing said:

I ako je verovati braci Indijcima, paradira MI 18 gelikoptere iznad Teherana

2 minutes ago, placenik said:

I ako je verovati braci Indijcima, paradira MI 18 gelikoptere iznad Teherana

Prema slici/snimcima to je Mi-28, da li je to novi snimak ili nesto stari, i da li je iznad Teherana ....

Mi18 nije napravljem koliko je meni poznato.

Iranci s ponosom objavljuju da se 26 miliona ljudi prijavilo u vojsku, dvadeset i šest miliona...

Što je sigurno i postao dečački sam da se ratuje protiv amera....

33 minutes ago, MILF HUNTER said:

znaci nece da se smire dok svi ne izginu?

Neće da se smire, hoće da bombarduju Iran i Liban i sve ostale dok ne poubijaju sve Irance, Libance i ostale u okruženju.

1 minute ago, napadaj said:

Neće da se smire, hoće da bombarduju Iran i Liban i sve ostale dok ne poubijaju sve Irance, Libance i ostale u okruženju.

Jer Izrael ima pravo da postoji... fantom

Iran i Liban, izgleda nemaju to pravo...

8 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Iranci s ponosom objavljuju da se 26 miliona ljudi prijavilo u vojsku, dvadeset i šest miliona...

Što je sigurno i postao dečački sam da se ratuje protiv amera....

.

Ako se ne varam oni su dozvolili mobilizaciju sa 12 godina, i vec su zabelezeni slucajevi pogibije.

.

mislim da je bila epizoda Povijesti cetvrtkom sa celim segmentom o stradanju dece u iranskoj vojsci kada su ratovali sa Irakom...ono je toliko strasno da je na granici zamislivosti !

Generacijski ovo ce biti unuci prezivelih iz tog ludila - pakao !!!

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.