Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

ne nego će da zaustavljaju tankere koji su platili irancima 2 milke za prolaz, u nadi da će kinezi onda zavrnuti ruku mulama da omoguće svima slobodan prolaz, kao pre rata, to je njihov glavni kratkoročni interes, vraćanje cena nafte na nivo pre rata....

• Replies 11.1k
  • Views 990k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

1 hour ago, gone fishing said:

ne nego će da zaustavljaju tankere koji su platili irancima 2 milke za prolaz, u nadi da će kinezi onda zavrnuti ruku mulama da omoguće svima slobodan prolaz, kao pre rata, to je njihov glavni kratkoročni interes, vraćanje cena nafte na nivo pre rata....

I glavni adut Iranaca...

Kinezi su u gadnoj ekon krizi koliko ja kapiram (ako sam shvatila sto kazu moze biti da gresim, ali ovako nesto nisu imali u medrnoj historiji od onomad kad su u zadnjih 30 godina presli evropskih 100 i jos dodali na to).

Koliko god da se ovde pisalo kako ova kriza otvara Kini neke mogucnosti (tipa Tajvan), ja sve nesto imam utisak da su Kinezi u fazonu psovanja kroz zube ipak...

6 hours ago, askeladden said:

sada ce USsA da blokiraju Hormuz i naplate dodatne pare ako tanker zeli da prodje?

Pirati iz DCa 🤣

Nova.rs
No image preview

Tramp pokreće blokadu Ormuskog moreuza, Iran besan: „To j...

Sjedinjene Američke Države najavile su uvođenje pomorske blokade brodova koji ulaze ili izlaze iz iranskih luka, što je dodatno podiglo tenzije na Bliskom istok

1 hour ago, Mel said:

I glavni adut Iranaca...

Kinezi su u gadnoj ekon krizi koliko ja kapiram (ako sam shvatila sto kazu moze biti da gresim, ali ovako nesto nisu imali u medrnoj historiji od onomad kad su u zadnjih 30 godina presli evropskih 100 i jos dodali na to).

Koliko god da se ovde pisalo kako ova kriza otvara Kini neke mogucnosti (tipa Tajvan), ja sve nesto imam utisak da su Kinezi u fazonu psovanja kroz zube ipak...

Odakle ti to. Prošle godine im je rast BDP-a bio 5% (neki tumače da su to zvanični izvori i da je prenaduvano)...za ovu im je predviđanje nešto manje 4,5-5%. Nemačka je recimo imala 0,2%, Francuska 0,8% a Italija 0,5%...dobijaju jeftinu rusku naftu itd.

U teoriji mogu Kinezi da pošalju svoje brodove da prate njihove tankere... fantom

30 minutes ago, Zaboravan said:

U teoriji mogu Kinezi da pošalju svoje brodove da prate njihove tankere... fantom

Hm, vracamo se u doba pirata sa Kariba, samo ce sad biti pirati iz Persijskog zaliva.. fantom

8 minutes ago, radisa said:

Hm, vracamo se u doba pirata sa Kariba, samo ce sad biti pirati iz Persijskog zaliva.. fantom

I iz Kanala tj Lamansa, ali i Baltika, gde ruski vojni brodovi pruzaju zastitu svojim tankerima.

Edited by x500

Ameri ne priznaju da je to Persijski zaliv već skoro godinu dana.

The blockade will be enforced impartially against vessels of all nations entering or departing Iranian ports and coastal areas, including all Iranian ports on the Arabian Gulf and Gulf of Oman.

https://x.com/CENTCOM/status/2043432050921718194

10 minutes ago, radisa said:

Back to the roots, kakva vazdušna premoć, nevidljivi kupole... More, rov, karta.

Biće posla za nas gen X fantom

explosion in the negotiations. The explosion came from the American side, which could not tolerate Iran's blatant violation of the agreement to enter the negotiations. The agreement was that they would cease fire, and the Iranians would immediately open the gates. They did not do that. The Americans could not accept that. He also made it clear to me that the main issue on the agenda for President Trump and the United States is the removal of all enriched material, and ensuring that there is no more enrichment in the coming years, and that could be in decades, no enrichment within Iran. That is their focus, and of course it is also important to us."

https://x.com/BarakRavid/status/2043646722732101769

Evo, počela je pomorska blokada Hormuza, kako li će to da izgleda, pitaj bogića Bogićevića.

Koji su naši?

Pola forumaškog pppučanstva se privoleo iranskoj stvari ..

2 minutes ago, Desmond Bojčinski said:

Koji su naši?

Svi su oni nasi, a nasi vase nadigrase rolleyes

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.