Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Slucajnosti

BBC News
No image preview

HMS Dragon docks after 'minor technical issue'

The Type 45 destroyer left Portsmouth last month to protect Britain's air bases in Cyprus.

Pre 2-3 dana

Rumour spread on social media on Sunday afternoon that a Royal Navy ship had sustained damage after being struck by the Lebanese militant group, with claims they had mistaken it for an Israeli vessel.

But a Ministry of Defence (MoD) source said the claims were not true. HMS Dragon, a Royal Navy type-45 destroyer, has been despatched to the eastern Mediterranean to protect Britain's airbases on Cyprus.

Yahoo News
No image preview

Royal Navy warship has NOT been hit by missile in the Med...

Defences sources indicate HMS Dragon has NOT been struck by Hezbollah missiles

.

• Replies 11.1k
  • Views 989.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

ja se ovde pre neki dan zezao na nečiji komentar uz foru "nemoj tu sad da uvodiš neki zdrav razum" aludirajući na to da je ovo sve suludo i neobjašnjivo.

i onda mi posle toga nekako u bespućima interneta isplivaju rasprave na temu kako vrh Bele Kuće su svi opičeni hrišćanski fundamentalisti koji veruju u to da mora da se desi novi svetski rat, neki armagedon kurac, kako bi se Isus vratio među nas i kako bi zavladao konačni mir. sa sve gomilama linkova do toga gde ovi kreteni zaisto to govore. bez trunke zadrške. stvatno to govore. dakle, ispada da oni su na strani Izraela i ratuju za njih kako bi eskalirali sve i doveli do tog rata. potpuni ludaci.

kad malo se odaljiš od svega i razmisliš o tome - pa jebote, to i ima smisla kao neko "objašnjenje". i ona fotka gde svi naslanjaju dlanove na Trampa - i to se uklapa u narativ u sekti.

ne mogu ja da tvrdim da je to tačno. samo je, onako, suviše smisleno objašnjenje za sve što gledamo. nisu pare, nije vlast, već religijski fanatizam.

ovaj klip ima solidan pregled ovog tumačenja. u njemu su i većina spomenutih izjava američkih državnika na temu podrške Izraelu i izazivanju rata.

(ignorišite činjenicu da je klip od neke vesele jutjuberke kojoj je verovatno polovina subskrajbera muška napaljena populacija. žena obrađuje ozbiljne teme na dobar način, a pri tome je zabavna)

btw. ako moderacija smatra tako nek slobodno prebaci ovaj post na Deponiju ili neku Politiku Za Decu. i ja bih do pre par dana smatrao da mu je tamo mesto. jbg.

edit: evo i "ozbiljan" tekst iz 2023. godine na Guardianu https://www.theguardian.com/world/2023/oct/30/us-evangelical-christians-israel-hamas-war

Edited by Svarog

6 minutes ago, Svarog said:

ja se ovde pre neki dan zezao na nečiji komentar uz foru "nemoj tu sad da uvodiš neki zdrav razum" aludirajući na to da je ovo sve suludo i neobjašnjivo.

i onda mi posle toga nekako u bespućima interneta isplivaju rasprave na temu kako vrh Bele Kuće su svi opičeni hrišćanski fundamentalisti koji veruju u to da mora da se desi novi svetski rat, neki armagedon kurac, kako bi se Isus vratio među nas i kako bi zavladao konačni mir. sa sve gomilama linkova do toga gde ovi kreteni zaisto to govore. bez trunke zadrške. stvatno to govore. dakle, ispada da oni su na strani Izraela i ratuju za njih kako bi eskalirali sve i doveli do tog rata. potpuni ludaci.

kad malo se odaljiš od svega i razmisliš o tome - pa jebote, to i ima smisla kao neko "objašnjenje". i ona fotka gde svi naslanjaju dlanove na Trampa - i to se uklapa u narativ u sekti.

ne mogu ja da tvrdim da je to tačno. samo je, onako, suviše smisleno objašnjenje za sve što gledamo. nisu pare, nije vlast, već religijski fanatizam.

ovaj klip ima solidan pregled ovog tumačenja. u njemu su i većina spomenutih izjava američkih državnika na temu podrške Izraelu i izazivanju rata.

(ignorišite činjenicu da je klip od neke vesele jutjuberke kojoj je verovatno polovina subskrajbera muška napaljena populacija. žena obrađuje ozbiljne teme na dobar način, a pri tome je zabavna)

btw. ako moderacija smatra tako nek slobodno prebaci ovaj post na Deponiju ili neku Politiku Za Decu. i ja bih do pre par dana smatrao da mu je tamo mesto. jbg.

edit: evo i "ozbiljan" tekst iz 2023. godine na Guardianu https://www.theguardian.com/world/2023/oct/30/us-evangelical-christians-israel-hamas-war

"Shoe" hihi - ona je meni super.

Tek sad pročitah do kraja lolol...

6 minutes ago, Svarog said:

Pa - da nije tako simpatična, ne bi privukla toliku pažnju - tako da nije da nisi u pravu D

Edited by Kako god ...

12 minutes ago, Svarog said:

pregrst toga druze. sto dokmentaraca sto tekstova sto knjiga. ukratko - treba da se uzdigne izreal, da bi nestao ponovo sto bi dovelo do drugog ukazanja isusa, sto je najveca stvar koaj se moze dogoditi u hrscanstvu. znaci + pa onda ++ pa onda - pa tak onda ekstra mega +.

38 minutes ago, Mel said:

Znaci veceras Amerikanci lupaju energetska postrojenja, voda itd?

Posle toga Iranci ispaljuju sve sto mogu na zalivske desalinizacione fabrike.

Sta onda?

Šta onda? Pa ništa, svet kojeg si poznavala više neće postojati. Može svašta da se dogodi do dva ujutru. Matori se možda odjedanput i predomisli, a zavisi u koliko su fleksibilni i ovi iz IRGC-a. U slučaju bilo kog pozitivnog ishoda u dva ujutru, Satanyahu će pobesneti kao australijski dingo.

Moja prognoza je bila da će tek oko dvadesetog aprila da se desi sravnjivanje računa.

• Popular Post
27 minutes ago, Svarog said:

Nije to sekta, previse je brojno i previse socijalno difuzno: to je samo ishodistetm americkog ogranka protestantske etike i njoj pripadajuceg liberalizma, zaceto medju onim poslovicnim trgovcima цицом i robovima doduse, bogougodno naslonjenim na ubedjenje da je svaki profit od boga dat, da neznabosce treba misionariti. Jedan pogled na svet koji obuhvata i pojave kao sto je na primer KKK, koji je decenijama ziveo hraneci se histericnim i primitivnim antikomunizmom, i koji je danas dosao do tacke da je u americkom drustvu, ma koliko ono bilo raznovrsno ugusen svaki impuls za pobunom, koja je, opet, druga strana neke druge, bojim se bivse Amerike...

Istini za volju, ono najbolje medju Amerikancima, postojalo je paralelno ali, danas se vidi, nije imalo nikakve sanse u susretu sa trijumfalizmom pobede u Hladnom ratu, unistenja neprijatelja cije je samo postojanje bilo dovoljan razlog za sve, ali koji - ma koliko strasan i stvaran bio - nikada, cak ni u trenucima najvecih i ozbiljnih kriza nije izazvao u Americi tolike izlive bukvalno varvarstva i primitivizma kakve gledamo poslednjih decenija i to u sukobima sa apsurdno slabim neprijateljima, dobrim delom izmisljenih.

Da se ne lazemo, svidjalo se to nekome ili ne - iza svega stoji kapitalizam koji je uspesno utepao ili upravo utepava svoju decu: klasicni liberalizam, klasicnu predstavnicku parlamentarnu demokratiju, ljudska prava koja su tako zgodno posluzila kao ortopedsko pomagalo u Hladnom ratu, a koja danas sve manje znace i u samim SAD, spodobe na mestu vodja, elite, privrednike poput Muska, ideologijama koje su, ubedjivali su nas, mrtve i nepotrebne...

Da bismo danas ziveli u svetu koji je ideologije zamenio - religijama i to u njihovom najmalignijem i najekstremnijem obliku...

Ovde i ne samo ovde kuka se na fasizam: pravicemo ga mi od blata jer ne znamo, mozda samo naziremo kakve ce sve monstruozne oblike da poprimi.

Sa sve pitanjem da li ce preteci iko da tom monstrumu koji se na nase oci radja - da ime.

Jos manje neko, neka drustvena snaga koja ce povesti borbu protiv njega...

Izraelska vojska upozorila stanovnike Izraela na opasnost u narednim satima.

IRG objavila mete u Persijskom zalivu i Izraelu, upozorila da se izbegavaju ta mesta.

1 hour ago, Svarog said:

Pazi, medju tim US hriscansko fundamentalistickim belim nacionalistickim krugovima postoji i nesto sto se zove "antisemitisticki cionizam" - ono, mrzimo Jevreje ali podrzavamo Izrael po svaku cenu ne bi li postao sto jaci i sto veci, da bi kada istrebe sve Arape i zavladaju Bliskim Istokom mi caskom liferovali sve Jevreje odavde tamo.
Uz dodatne apokalipticne vizije da Isus ne moze da nam se vrati dok Izrael ne zavlada Bagdadom. Ozbiljno ludilo je u pitanju.

• Popular Post

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fundamentalisti i ludaci, kao da smo u 12. veku...

10 minutes ago, Ayatollah said:

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fundamentalisti i ludaci, kao da smo u 12. veku...

Pa eto, dobio si Harkonene. Nisi džabe čitao SF.

Izrael je iz druge price, ima toliko toga, ali je karakterisican i po tome sto je vlazni san svakog frustriranog evropskog nacionaliste koji bi da svisne zato sto ne moze kao Izrael ekstremno efikasno i nejebavajuci nikoga, da se obracuna sa svojim lokalnim Arapima, Palesticima...

Zvali se oni Albanci, ili bilo kako drugacije, puna ih je Evropa, i njih i njihovih nenaplacenih istorijskih racuna.

I ne vredi se ovde kriti iza iluzije da je prosvecena Evropa ostavila takve pojave iza sebe, da ih je prevazisla i ostavila tamo nekim divljim Balkancima: lakoca kojom se zlo povampirilo u pokojnoj Jugoslaviji trebala bi da bude itekakva opomena svima...

fantom

večeras neki naši vojni analitičari nisu isključili mogućnost upotrebe taktičkog nuklearnog oružja, čak govoreći da bi to možda bila najjednostavnije rešenje, parafraziram, ali tako je nekako zazvučalo, što je meni bilo wtf

ništa mi nije jasno

nadam se da narandžasto govno samo baljezga

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.