Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Bojim se da opet vodite topik u neželjenom smeru.

@Weenie Pooh , ova tvoj spika naširoko više ima smisla na USA topiku, pa slobodno tamo nastavi(te). Rat je u punom jeku, i vodi ga Tramp, a ne Haris.

• Replies 10.9k
  • Views 974.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

50 minutes ago, Zaboravan said:

"Način pripreme intervencije"

Zanimljivo, kao da nije bitan cilj i ispravnost nego kako je to urađeno.

Nema sumnje da je ovaj ozbiljna budala no ne mislim da prosečan Iračanin čija je porodica ostala pod ruševinama Bagdada oseća olakšanje jer su Iranci prošli gore

A ni Afganistanci dok su ih satirali bombe najboljeg od najboljih...

Naravno da je bitno, da nije bitno pitanje je da li bismo ti i ja danas bili medju zivima.

Uzgred, batali me sa tim moralizatorskim isprdjivanjima, to kod mene ne radi kao argument. Odavno se zna sta mislim o intervencionizmu u medjunarodnoj politici, svoje misljenje sam prilicno jasno iznosio na svakoj temi, na ovoj ali i na prethodnim temama koje su se bavile raznim "intervencijama", "specijalnim operacijama" i slicnim eufemizmima za ratove iz "moze mi se" kategorije. Moralnost takvih ratova je jedna tema, tehnika njihovog izvodjenja sasvim druga.

Sve je isto...i kad bombarduješ Iran i pripremaš kopnenu invaziju i kad zaključiš sporazum i djelimično ukineš sankcije istom..."nema razlike u odjevanju", što bi rekao jedan veliki mislilac ovog foruma

Malo moralisanjatm...

Screenshot-20260322-212940-Instagram.jpg

Znam da je u pitanju opšte mesto i mis ujinvrz rečenica, ali mi je stvarno žao da gledam dve drevne civilizacije kako ratuju i tamane se međusobno...koliko god da današnji Izrael i Iran nemaju (ili imaju) veze sa onim što su bili nekada. Amerikance ne računam, iz očiglednih razloga.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Amerikance ne računam, iz očiglednih razloga.

Mislis zbog jogurta?

I onog starog bradatog vica: koja je razlika izmedju jogurta i Amerike?

Pa, jogurt za 200 godina stvori neku kulturu....

17 minutes ago, x500 said:

Pa ovo deluje izuzetno insightful looking back...

@x500 Ovo mi samo govori da se u Americi u krugovima vrlo razmatrao i taj scenario, ok, uletimo, pobijemo im mule i sta onda, kako ce Iran da odgovori.

E sad sto je predjeno preko tog scenarija koji im je bio poznata opcija, dal su Trampa stvarno ubedili da ce to sa Iranom biti walk in a park, dal je ucenjen pa svakako bi krenuo u nekom trenutku i u nekom kapacitetu na Iran, dal je nesto trece i kombinacija svega... to je drugo pitanje.

Ali svakako su imali vec analiticare koji su im davali ovakav if..then. Ne verujem da Kirk sam i jedini toga dosetio.

6 minutes ago, Mel said:

Pa ovo deluje izuzetno insightful looking back...

Ma to je samo još jedan VIdeo

Edited by mlatko

30 minutes ago, namenski said:

Mislis zbog jogurta?

I onog starog bradatog vica: koja je razlika izmedju jogurta i Amerike?

Pa, jogurt za 200 godina stvori neku kulturu....

Ne, nego jednostavno nisu u toj kategoriji...previše mlada država, jbg.

Just now, Rudolf Pingvinoglu said:

Ne, nego jednostavno nisu u toj kategoriji...previše mlada država, jbg.

Ma OK, zezao sam se, naravno :)

Ipak, ne treba se i ne sme potcenjivati Amerika, svim Trampovima uprkos: njen otisaktm pa i kulturni, danas je veci i uticajniji nego otisci civilizacija koje si pomenuo...

Mozemo da ga, sto je danas moderno, pljujemo, kriticki ili manje kriticki promisljamo, tek, nema kulture koja je za tako kratko vreme dostigla takve domete ali i padove naravno.

I, sta god i kako god, o sopstvenim padovima izvestavala sama ne cekajuci istoricare ili cak arheologe....

Od prakticno naivcine, amatera u spoljnoj politici, u samo nekoliko godina uspela se na vodece, i to u svakom pogledu, mesto medju kulturnimtm drzavama Zapada...

Sa punim pravom i na ovaj ugao:

Nikada prije nisam molio, ali noćas ću moliti za tebe da te nikada u Europu ne pošalju kao vojnika. Nikada nas više naivne ne smiju uvjeriti da trebamo služiti kao živo meso njihovim ljubljenim topovima i strojnicama. Svakog su ti oni trena spremni za rat. Gledaj samo kako im golema vojska buja usred Velike krize!”

„Ako gradovi još budu čitavi kad stigneš u Europu”, rekao je, „i ako ćeš sjediti satima u nekoj kavani pijuckajući kavicu ili vino ili pivo raspravljajući o slikarstvu i glazbi i književnosti, nemoj smetnuti s uma da se svi ti Europljani oko tebe, koje smatraš toliko uljuđenijima od Amerikanaca, raduju samo jednome: vremenu kad će se

legalno međusobno ubijati i sve iznova porušiti.”

„Da je po mome”, rekao je, „u američkim bi zemljopisnim udžbenicima pisala

prava imena tih europskih zemalja: 'Sifilitično Carstvo’, ‘Samoubilačka Republika’, 'Dementia Praecox’, koja naravno graniči s predivnom ‘Paranojom’.”

„Eto!” rekao je. „Zgadio sam ti Europu, a još je ni vidio nisi. A možda sam ti i umjetnost zgadio, ali nadam se da ipak nisam. Ne mislim da umjetnike treba kriviti zato što njihova prelijepa i obično prostodušna ostvarenja iz nekog razloga Europljane čine još nesretnijima i još krvožednijima.

Kurt Vonnegut: Modrobradi.

Mada, jebiga, vremena se menjaju D

americka kultura:

53 minutes ago, namenski said:

Ma OK, zezao sam se, naravno :)

Ipak, ne treba se i ne sme potcenjivati Amerika, svim Trampovima uprkos: njen otisaktm pa i kulturni, danas je veci i uticajniji nego otisci civilizacija koje si pomenuo...

Mozemo da ga, sto je danas moderno, pljujemo, kriticki ili manje kriticki promisljamo, tek, nema kulture koja je za tako kratko vreme dostigla takve domete ali i padove naravno.

I, sta god i kako god, o sopstvenim padovima izvestavala sama ne cekajuci istoricare ili cak arheologe....

Od prakticno naivcine, amatera u spoljnoj politici, u samo nekoliko godina uspela se na vodece, i to u svakom pogledu, mesto medju kulturnimtm drzavama Zapada...

Sa punim pravom i na ovaj ugao:

Nikada prije nisam molio, ali noćas ću moliti za tebe da te nikada u Europu ne pošalju kao vojnika. Nikada nas više naivne ne smiju uvjeriti da trebamo služiti kao živo meso njihovim ljubljenim topovima i strojnicama. Svakog su ti oni trena spremni za rat. Gledaj samo kako im golema vojska buja usred Velike krize!”

„Ako gradovi još budu čitavi kad stigneš u Europu”, rekao je, „i ako ćeš sjediti satima u nekoj kavani pijuckajući kavicu ili vino ili pivo raspravljajući o slikarstvu i glazbi i književnosti, nemoj smetnuti s uma da se svi ti Europljani oko tebe, koje smatraš toliko uljuđenijima od Amerikanaca, raduju samo jednome: vremenu kad će se

legalno međusobno ubijati i sve iznova porušiti.”

„Da je po mome”, rekao je, „u američkim bi zemljopisnim udžbenicima pisala

prava imena tih europskih zemalja: 'Sifilitično Carstvo’, ‘Samoubilačka Republika’, 'Dementia Praecox’, koja naravno graniči s predivnom ‘Paranojom’.”

„Eto!” rekao je. „Zgadio sam ti Europu, a još je ni vidio nisi. A možda sam ti i umjetnost zgadio, ali nadam se da ipak nisam. Ne mislim da umjetnike treba kriviti zato što njihova prelijepa i obično prostodušna ostvarenja iz nekog razloga Europljane čine još nesretnijima i još krvožednijima.

Kurt Vonnegut: Modrobradi.

Mada, jebiga, vremena se menjaju D

Stoji, ne potcenjujem ni Amerikance ni njihovu kulturu, nego imam soft spot za ove baš drevne civilizacije...ta davna istorija mi je uvek bila interesantna, a naročito kulturno nasleđe. Ali to je neka druga priča, otići ćemo skroz u ot.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

ajde dajte mi malo svetla/razloga sto ovaj ovo prica, posto sve ove stvari jednostavno ne mogu biti tacne

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.