Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 hour ago, Lucia said:

To pogresna/ispravna administracija si sam ucitao, isto koja je koja. Poenta je u na tom mestu nikad vidjenom caci nivou.

Ali nije nikad viđeno, u tome je i poenta. Do zaključka da je ovo neki vrhunac odvratnosti moguće je doći samo selektivnim žmurenjem.

Ljudi obraćaju pažnju kad je na čelu narandžasti klovn pa se sablažnjavaju, a kad nije onda opušteno žmure (jer nezavisne institucije valjda rade svoj posao.)

Zato i treba Tramp da vlada još hiljadu godina, da se teže žmuri.

Edit: A povodom toga da su ti iste sve administracije, ti bukvalno citiraš post Rama Emanuela, Chief of Staff u Obamino doba i "savetnik" u Klintonovo.

Edited by Weenie Pooh

• Replies 10.9k
  • Views 974.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

4 minutes ago, theanswer said:

Ima nekih indicija da su Iranci gađali i američku ambasadu u Bejrutu danas ali je taj projektil oboren i pao severno od Bejruta negde.

A što se MBS tiče, jbš mi sve što ovaj rut duže odmiče sve mislim da će regime change da bude na kraju i u SAD, i u Izraelu, a ima dobrih kandidata i u golfskim zemljama, a najmanje šanse u Iranu

Primetno je da u smislu komuniciranja, UAE i SA drugacije komuniciraju nego Katar.

36 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ali nije nikad viđeno, u tome je i poenta. Do zaključka da je ovo neki vrhunac odvratnosti moguće je doći samo selektivnim žmurenjem.

Ljudi obraćaju pažnju kad je na čelu narandžasti klovn pa se sablažnjavaju, a kad nije onda opušteno žmure (jer nezavisne institucije valjda rade svoj posao.)

Edit: A povodom toga da su ti iste sve administracije, ti bukvalno citiraš post Rama Emanuela, Chief of Staff u Obamino doba i "savetnik" u Klintonovo.

Mda, neko radi pump and dump globalne elonomije tarifama i ratom, a muž Nensi Pelosi abjuzuje insajd informacije iz kongresa na berzi, isti klinac.

SvejetoistoTM feat svisuistiTM

6 minutes ago, bios said:

Mda, neko radi pump and dump globalne elonomije tarifama i ratom, a muž Nensi Pelosi abjuzuje insajd informacije iz kongresa na berzi, isti klinac.

SvejetoistoTM feat svisuistiTM

Pump & dump globalne ekonomije ne radi niko. Ako misliš da je rat u Iranu započet da bi neko zaradio milijarde na berzi, žao mi je ali ja taj problem ne umem da ti rešim.

Insider trading se zato radi obilato i pod svim mogućim barjacima, praksa je dobro utemeljena. Institucije postoje ne da bi to sprečavale nego da bi zataškavale.

1 hour ago, Weenie Pooh said:

Kakis intenzivno. Podsecas me na veseljake koji su u fazonu "Tadic i Vucic su isto, samo je Vucic usavrsio zanat". Nista novo nisi smislio kad si napisao da svi politicari vole da kraducnu otkad je tog zanata ali intenzitet i bahata transparentnost Trampove administracije u krsenju zakona i cinjenju zlocina jesu nesto novo u americkoj politici.

8 minutes ago, harper lee said:

Kakis intenzivno.

Podseti me, jesi li i ti deo "Kamala Harris ne bi bombardovala Iran" ekipe? Da ne traćim vreme.

8 minutes ago, harper lee said:

Podsecas me na veseljake koji su u fazonu "Tadic i Vucic su isto, samo je Vucic usavrsio zanat". Nista novo nisi smislio kad si napisao da svi politicari vole da kraducnu otkad je tog zanata ali intenzitet i bahata transparentnost Trampove administracije u krsenju zakona i cinjenju zlocina jesu nesto novo u americkoj politici.

Velja Ilić tj. njegova razlika između kraduckanja i intenzivne krađe, to je nekad bilo predmet sprdnje na ovom forumu.

Bahata transparentnost u američkom iživljavanju nad ljudskošću i razumom je pozitivan razvoj, mali korak u pravom smeru. Govno se ne može počistiti ako se učtivo gura pod tepih.

1 minute ago, Weenie Pooh said:

Podseti me, jesi li i ti deo "Kamala Harris ne bi bombardovala Iran" ekipe? Da ne traćim vreme.

Velja Ilić tj. njegova razlika između kraduckanja i intenzivne krađe, to je nekad bilo predmet sprdnje na ovom forumu.

Bahata transparentnost u američkom iživljavanju nad ljudskošću i razumom je pozitivan razvoj, mali korak u pravom smeru. Govno se ne može počistiti ako se učtivo gura pod tepih.

Naravno da nisam, napad na Iran se ceka vec duze od 20 godina i verovatno bi usledio mnogo ranije da nije bilo fijaska u Iraku. Samo kazem da Tramp i bivse administracije nisu isto i nece postati isto koliko god se prenemagao i pisao opsta mesta.

2 minutes ago, harper lee said:

Naravno da nisam, napad na Iran se ceka vec duze od 20 godina i verovatno bi usledio mnogo ranije da nije bilo fijaska u Iraku. Samo kazem da Tramp i bivse administracije nisu isto i nece postati isto koliko god se prenemagao i pisao opsta mesta.

E dobro je da nisi, onda možemo dalje.

Bivše administracije su listom podržavale Izrael i njegovo mahnitanje po regionu, ratovale protiv terorizama, prodavale cigle saveznicima, i nalazile za shodno da disciplinuju razne Irane. Neki su to radili aktivno i bahato, neki pasivno i uvijeno, ali kontinuitet je neporeciv za svakog ko ne odbija da pogleda. Mašinerija se kreće istim putem kojim se kretala i pre 30 godina, zaokreta nije bilo; jeste bilo ubacivanja u ler i pisanja "JCPOA" na haubi paklene mašine, ali volan im je sve vreme bio zaglavljen. Ne mogu da stanu, neće da stanu.

Tramp zato nije aberacija nego prirodan razvoj događaja, groteskna kulminacija groteskne imperijalne politike. Što se pre ostatak sveta pomiri sa tim, to su veće šanse da prežive neumitno zakucavanje u zid.

2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Bivše administracije su listom podržavale Izrael i njegovo mahnitanje po regionu, ratovale protiv terorizama, prodavale cigle saveznicima, i nalazile za shodno da disciplinuju razne Irane. Neki su to radili aktivno i bahato, neki pasivno i uvijeno, ali kontinuitet je neporeciv za svakog ko ne odbija da pogleda. Mašinerija se kreće istim putem kojim se kretala i pre 30 godina, zaokreta nije bilo; jeste bilo ubacivanja u ler i pisanja "JCPOA" na haubi paklene mašine, ali volan im je sve vreme bio zaglavljen. Ne mogu da stanu, neće da stanu.

Tramp zato nije aberacija nego prirodan razvoj događaja, groteskna kulminacija groteskne imperijalne politike. Što se pre ostatak sveta pomiri sa tim, to su veće šanse da prežive neumitno zakucavanje u zid.

Problem je sto se ti sa svojim "ma, sve je to isto" nimalo ne razlikujes od ovih iz kategorije "ovome se nisam nadao". Postoji ogroman prostor izmedju te dve stvari.

Just now, harper lee said:

Problem je sto se ti sa svojim "ma, sve je to isto" nimalo ne razlikujes od ovih iz kategorije "ovome se nisam nadao". Postoji ogroman prostor izmedju te dve stvari.

Mda, dva ekstrema se nimalo ne razlikuju rolleyes Oni koji bi da se vrate u bezbrižnu prošlost koja nikad nije ni postojala, i mi što smelo hitamo u katastrofalnu budućnost koja nam se smeši, realno isti penis.

Slobodno iznesi svoju prosvećeno-centrističku alternativu ako te ne mrzi.

6 minutes ago, Weenie Pooh said:

Koji je krajnji cilj te masinerije

3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Mda, dva ekstrema se nimalo ne razlikuju rolleyes Oni koji bi da se vrate u bezbrižnu prošlost koja nikad nije ni postojala, i mi što smelo hitamo u katastrofalnu budućnost koja nam se smeši, realno isti penis.

Slobodno iznesi svoju prosvećeno-centrističku alternativu ako te ne mrzi.

Iskreno, ne volim da raspravljam sa cinicima kojima je sve jasno pre nego sto se desi, nista se ne menja i sve se unapred zna. Americki intervencionizam je stvar socijalne kulture i raznih (ekonomskih, geopolitickih, strateskih) interesa te drzave, nema veze s tim ko je u Beloj Kuci. Ono sto ima veze s tim ko je u Beloj Kuci je mehanizam donosenja odluka, kvalitet analize i procene, nivo odgovornosti i pre svega nacin pripreme intervencije. Ako je tebi ovo sto Tramp radi isto je radio, na primer, Bus senior onda ne znam sta da ti kazem, veruj u ono u sta zelis da verujes. Da ti ja sad objasnjavam da nije isto posle toliko neoborivih dokaza da nije isto stvarno mi ne pada na pamet.

9 minutes ago, villiem said:

Koji je krajnji cilj te masinerije

Opstanak, kao i svakoj drugoj živoj mašineriji.

Tzv. rules-based order, ako ga proširimo unazad da dobaci do kraja WW2, je sam po sebi svrha - sistem koji pokušava da se održi kako zna i ume jer ceni da su sve alternative crnje i gore.

U tom procesu pravi sve više i više kompromisa, seci-uši-krpi-dupe princip na delu, pretvara se u sopstvenu karikaturu. Ali ono što uspešno radi je da tamani sve potencijalne alternative, davi ih u kolevci ako može, dok ne stvori situaciju u kojoj će svet morati da bira između njega ili kolapsa civilizacije.

A kad se dogura do te tačke, svaki iole pristojan čovek će reći, "Jebeš ovo, daj kolaps civilizacije." Koliko je daleko ta tačka ja nisam siguran; inshallah nije previše.

Just now, harper lee said:

Iskreno, ne volim da raspravljam sa cinicima kojima je sve jasno pre nego sto se desi, nista se ne menja i sve se unapred zna. Americki intervencionizam je stvar socijalne kulture i raznih (ekonomskih, geopolitickih, strateskih) interesa te drzave, nema veze s tim ko je u Beloj Kuci. Ono sto ima veze s tim ko je u Beloj Kuci je mehanizam donosenja odluka, kvalitet analize i procene, nivo odgovornosti i pre svega nacin pripreme intervencije. Ako je tebi ovo sto Tramp radi isto je radio, na primer, Bus senior onda ne znam sta da ti kazem, veruj u ono u sta zelis da verujes. Da ti ja sad objasnjavam da nije isto posle toliko neoborivih dokaza da nije isto stvarno mi ne pada na pamet.

Znaš kako, cinici odbijaju da prihvate konsenzus jer im nije stalo, dok skeptici odbijaju da prihvate konsenzus jer im je previše stalo. Ja sam više to drugo nego ono prvo, mada tebi razlika može delovati zanemarljivom.

Buš senior uleteo u Panamu da zbaci Noriegu kog su Amerikanci sami postavili, a Tramp uleteo u Venecuelu da zbaci Madura kog Amerikanci nisu postavili, stoka.

Buš senior vodio rat u Zalivu džentlmenski, bockanjem, a glupi Tramp tek unako bezveze bupnuo pa pobio neku decu u školi.

Razlike na kojima ti tvrdoglavo insistiraš su razlike istorijskih okolnosti. Pre 40 godina tragikomični retard tipa Tramp ne bi postao predsednik, porazio bi ga dokazani CIA kadar jer stabilokratija;. U međuvremenu je svet degradirao (primarno zahvaljujući plemenitim ne-narandžastim administracijama) do tačke u kojoj jedan Tramp može da preuzme kormilo, jer daj šta daš, the Spice must flow.

Poenta je da istorija ne ide u rikverc, nema nazad, uzalud se vajkate za danima pređašnjim i "nivoom odgovornosti". Ko se uzdao da će američki vek izroditi nekog Ubermenscha, žalim slučaj. Izasrao vam je samo Tramparu, sad se snalazite sa njim.

Trump’s Armageddon-Taco shuffle

nije za smejanje, ali jeste smesno

At this point, were Iran to open the Strait of Hormuz in exchange for being allowed to develop nuclear weapons, nobody could be sure Trump would turn it down.

29 minutes ago, harper lee said:

"Način pripreme intervencije"

Zanimljivo, kao da nije bitan cilj i ispravnost nego kako je to urađeno.

Nema sumnje da je ovaj ozbiljna budala no ne mislim da prosečan Iračanin čija je porodica ostala pod ruševinama Bagdada oseća olakšanje jer su Iranci prošli gore

A ni Afganistanci dok su ih satirali bombe najboljeg od najboljih...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.