Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

24 minutes ago, Shan Jan said:

Ti si bio u tim USofA, kako americki Mile i Slavica reaguju na to sto im uprava malo malo pa krene da roka po nekoj zemlji za koju nisu ni culi? Jel su u fazonu mnogo smo zalosni ili ih zabole ili su idemo kauboji manifest destiny, krstari sve u 16?

Nije moj pogled, ćerkin je, ja nisma baš mogao puno da tamo pričam...

Zabole ih, realno... Ljudi koji su na dems strani, bar glume neku empatiju (a usuštini ništa ne razumeju, nego je lepo biti protiv republikanaca), ili su stvarno oko toga zabrinuti, u jako malom delu... Oni koji su republikanci, uglavnom ih zabole, ili su u fazonu rokaj brte... Mislim, bukvalno kako poolovi i pokazuju... Svima je zajedničko da ih više brine cena benzina i inflacija od bilo kakve empatije

Mada ni ćerkinio okruženje nije baš reprezentativno, sa druge strane, ali te debate koji imaju svake/svake druge nedelje oko političke situacije, otprilike odslikavaju ovu sliku (debate u nekad ne nivou škole, nekad an nivou razreda, pa se kod ovih na nivou škole, gde učetvuju i profesori, lepo dosta toga vidi)...

• Replies 10.9k
  • Views 974.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Pojavila se neka poruka na nekom od drustvenih mreza Laridzanija ali to ne mora nista da znaci. Tvrdnju da je pogodjen je izneo je izraelski ministar odbrane.

Da nije Al Akse na mestu nekadasnjeg Hrama - koliko bi dronova i raketa krenulo ka Zidu placa?

Do duse....

220720041.jpg?v=2

... ovakav maler ni Mosad ne moze da predvidi.

D

15 minutes ago, radisa said:

Zabole ih, realno... Ljudi koji su na dems strani, bar glume neku empatiju (a usuštini ništa ne razumeju, nego je lepo biti protiv republikanaca), ili su stvarno oko toga zabrinuti, u jako malom delu... Oni koji su republikanci, uglavnom ih zabole, ili su u fazonu rokaj brte... Mislim, bukvalno kako poolovi i pokazuju... Svima je zajedničko da ih više brine cena benzina i inflacija od bilo kakve empatije

Mada ni ćerkinio okruženje nije baš reprezentativno, sa druge strane, ali te debate koji imaju svake/svake druge nedelje oko političke situacije, otprilike odslikavaju ovu sliku (debate u nekad ne nivou škole, nekad an nivou razreda, pa se kod ovih na nivou škole, gde učetvuju i profesori, lepo dosta toga vidi)...

Oni stalno imaju neke ratove. Ne bih rekla da im je to nesto sad vanredno sem ako se je li na neki nacin vise primeti kroz ekonomiju itsl...

• Popular Post

Zabole njih sve tamo patka, nijedan rat se nije vodio na njihovoj teritoriji. Jedino što ih boli je cena nafte i inflacija.

I demokrate zabole patka takođe, nego dobro dođe ovaj Trampov ratni fijasko da mu uteraju

16 minutes ago, kronostime said:

Da nije Al Akse na mestu nekadasnjeg Hrama - koliko bi dronova i raketa krenulo ka Zidu placa?

Do duse....

220720041.jpg?v=2

... ovakav maler ni Mosad ne moze da predvidi.

D

To međed lupa neku bananu?

59 minutes ago, radisa said:

Da, tako sam i mislio. Meni je to neverovatno. Zamisli da vucko lansira invazijicu na, sta znam, Mikroneziju (naravno uz pomoc hrvatskog brodovlja). I mi tamo ubijamo neke ljude, rusimo neke zgrade, spaljujemo neku decu i... gledamo kakva nam je cena benzina i ko ce da pobedi u derbiju. Jebo im ja mater, d'izvines.

1 hour ago, Jesper23 said:

Јуче је изашао видео како га неки лик вози на мотору по улицама, док га народ грли. Он је већ раније изјављивао да се неће крити и да се не боји смрти. Господа никако да схвати да се боре са вјерским фанатицима и да се они не боје смрти. Од сваког лидера праве мученика и у суштини шаљу поруку народу да су и вође дио њих, да и они гину исто као и обичан народ. Апсолутно ништа неће постићи са овим, само ће се још подићи рзина хејта према УСА и Израелу.

Sve je to super, religiozni fanatizam i to, ali oni su im skinuli već 100ak značajnih figura uključujući i 12dnevni rat. I deluje da nisu ništa naučili i dalje. Laridžani je bio primarna meta imajući u vidu koliko se isticao. Očigledno da su to neki potpuno drugi pogledi na život ali da bi se vodio rat potrebno je da neko komanduje, da bi se vodila država, potrebno je da je neko vodi. Ako izgubiš ovoliko lidera nema teorije da se to ne odrazi na kvalitet tog načina vođenja. Da li Ameri i Izraelci nešto dobijaju ovim, to ćemo tek da vidimo. Ni ovde Milošević nije pao u aprilu 99. nego u oktobru 2000.

Usput, sve mule su sklonile svoju decu na sigurno, ima ceo kraj severnog Londona sa njihovim vilama - doduše puste ovih dana - gde su im deca redovno vidjani gosti u besnim kolima i po žurkama.

4 minutes ago, theanswer said:

Sve je to super, religiozni fanatizam i to, ali oni su im skinuli već 100ak značajnih figura uključujući i 12dnevni rat. I deluje da nisu ništa naučili i dalje. Laridžani je bio primarna meta imajući u vidu koliko se isticao. Očigledno da su to neki potpuno drugi pogledi na život ali da bi se vodio rat potrebno je da neko komanduje, da bi se vodila država, potrebno je da je neko vodi. Ako izgubiš ovoliko lidera nema teorije da se to ne odrazi na kvalitet tog načina vođenja. Da li Ameri i Izraelci nešto dobijaju ovim, to ćemo tek da vidimo. Ni ovde Milošević nije pao u aprilu 99. nego u oktobru 2000.

Ovde pričamo o religijskom fanatizmu, nije baš uporedivo sa SR Jugoslavijom. Masoud Pezeshkian je umjerenija opcija, a pokušali su i njega da roknu. Bojim se da će kompletno stanovništvo gurniti u taj religijski fanatizam, lako će oni pronaći mđu sobom novog lidera. Nije baš da su u dosadašnjem vrhu režima bili samo intelektualci, niti je bio bog zna kako efikasan režim.

U tako militantnoj teokratiji kakav je Iran, ovo je idealna "smena" generacija - likovi koji jašu skoro pola veka odlaze kao mučenici, perući time sva realna sranja koja su napravili svom narodu. Dolazi nova generacija, od klera (geja Jova) do gardista, koji su samo militantniji i ekstremniji. U tom asimetričnom ratovanju, poznavanje starih doktrina je više balast, a glad i želja za dokazivanjem tih novih komandira samo prednost. Suma sumarum, ove likvidacije su možda impresivne zapadnom i zion-gledaocu, na samom terenu, i dugoročno, imaju veći kontraefekat.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.