Jump to content
IGNORED

kulinarski hejt

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)
Pizza burek je win stvar, ne znam šta je vaš problem...Moj hejt ide na sveto nejestivo trojstvo: kelj, karfiol, praziluk... A karfiol naročito pohovani.
Praziluk vlada! Ti si lud čovek! Joooj, kad jutrom kuća zamiriše na jaja s prazilukom, pa svež 'lebac, pa jogurt, pa sirac, pa joooj, anđeli da se spuste kod tebe na gajbu za doručak. A za pohovani karfiol se slažem, tim pre što ja volem normalni karfiol i ne kontam što bi iko pohovao. Dokoni ljudi.edit: E da, i što je praziluk u trojstvu sa keljom i karfiolom? Ma da ne misliš ti na brokoli, aaaa? Edited by foton_u_mirovanju
Posted (edited)
To ko da sipaš pivo iz limenke u čašu (Doroti u ''Nepristojnim ljudima'').
:blink: Au, dokle je došao hejt. Tu limenku je barem 20 ljudi uzelo u ruke pre nego što sam je uzeo sa rafa. Ne moram baš da se toliko intimiziram sa svima u podeli rada uplemenitom zanatu pivničarskom i trgovačkom.Hejt ide za kečap u svim oblicima, a naročito za ulične pizze.Hejt ide i za sve one vrste usluga koje se u kafani podrazumevaju, i koje se naravno na kraju naplate. Na primer, to da ti donesu hleb ako ga nisi tražio. Volim da sednem u kafanu i naručim samo teleću čorbu, i uvek moram da crtam da ne želim nikakav leba pride. Edited by pacey defender
Posted

fala bogu da ću da pretačem pivo kad god mogu, za to postoje dobri organoleptički i higijenski razlozi.pivo treba piti iz visoke čaše/krigle, zato što pena razvija ukus piva. pijenje iz konzerve je kompromis i nužno zlo.

Posted

ja volim hleb uz teleću ali isto mrzim taj koncept, tim pre što hleb samo uz teleću i jedem u kafania najluđe mi to što ti naplate jeo ne jeo

Posted
:blink: Au, dokle je došao hejt. Tu limenku je barem 20 ljudi uzelo u ruke pre nego što sam je uzeo sa rafa. Ne moram baš da se toliko intimiziram sa svima u podeli rada uplemenitom zanatu pivničarskom i trgovačkom.
Nisam ja hejtovala to sa špagetama, samo sam se iznenadila što to ljudi rade, nisam to viđala, a i komplikuje mi proces jedenja. Isto ko i ovo za limenku i pivo - iako ti jesi u pravu što se tiče higijenskih razloga, naravno, ali to mi je druga dimenzija priče. Aljkava sam, šta ću.
Posted

Ovo što kaže Dabović je tačno - limenka je nužno zlo, kompromis. Kada se ide negde u prirodu na izlet ostaju opcije da se ponese ona bombica ili odgovarajuća količina limenki. Jasno je šta se bira.Kada je čaša u blizini tu nema dileme šta se radi. :)

Posted

Nikad ne sipam pivo iz konzerve u casu. Kada bih razmisljao sta je sve prljavo i plasio se zaraze, verovatno bih zivot proveo peruci ruke 2648 puta dnevno i dezinfikujuci kvake

Posted
Nikad ne sipam pivo iz konzerve u casu. Kada bih razmisljao sta je sve prljavo i plasio se zaraze, verovatno bih zivot proveo peruci ruke 2648 puta dnevno i dezinfikujuci kvake
ma jebo prljavstinu. ukus je tu bitniji. pivo ima penu. u konzervi nema pene. meni ovo dovoljan razlog
Posted
Jebes ga, ne volijem penu
Boli te kurac.
Posted (edited)
Špagete:
jedino hladnom vodom možeš zaustaviti dalju termičku obradu i sačuvati aldente. sačuvaš vode od kuvanja i dodaš 2 tople kutlače testu pred, naravno, odvojeno, serviranje. Edited by nisam ja
Posted (edited)

I hejt na čorbast pasulj od klot belog pasulja. Beli pasulj je za prebranac! angry.gif

Edited by foton_u_mirovanju
Posted
Praziluk vlada! Ti si lud čovek!
+1najbolji luk evr
Posted
Ako operem ruke više od 500 puta dnevno, neka me kidnapuju vanzemaljci. Osim toga, dezinfikujujem ruke - speicjalnim gelom - nakon što dodatknem kvake.Ne, ozbiljno, nekada me pogled an krompir pire na nečijim ramenima u busu ili tramvaju (prhut) i smrad klošara koji je seo ispred mene podseti na to ko sve pipa šipke (Nije li Tuta Nikolić napisao zašto je prihvatio da igra za Maribor - dali mu auto na korišćenje: "NIkad više masna šiška u autobusu", ukakio se od sreće Tuta). Tada operem ruke vlažnim maramicama.A dogodi se i ovo: dok u bašti restorana jedem to što sam poručio, vidim kako na zadnja vrata izađe i kuvarica koja mi je to jelo pripremila. Izašla da popuši. Pa neki put kad vidim to što vidim, dođe mi da i jelo da operem, ali ne može.Ali najbolje je ne razmišljati o tome. tada bude"edi samo podseti surova stvarnsot podseti da ot OzbiljnodeAl
Posted

kad neko jede gulas kasikom :) ne znam kako vi al' ja volem da umacem hleb i jedem ga viljuskom. i ono za sarme, uglavnom po slavam nalecem na te sirotinjske sa mlevenim mesom u naznakama.mali off ne volim kad dodjem kod nekog ortaka u kucu na rucak a on jede ko mecava, guta ne dise, pauza ne postoji. i kad neko mljacka uf