gospa buba Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 skoti je super, ali ovo je hejt :D Link to comment
Аврам Гојић Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Nismo neki gurmani, ali potrefilo se da nam je svima najlepši neki Basmati, onaj u plavoj kutiji. Ukusan bre pirinač sam po sebi i od sebe...basmati i jasmin pirinac su dve najplemenitije i najukusnije sorte. Link to comment
duda Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 basmati i jasmin pirinac su dve najplemenitije i najukusnije sorte.super su obe vrste. meni ipak draži jasmin. Link to comment
zorglub Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 basmati i jasmin pirinac su dve najplemenitije i najukusnije sorte.Ah, široko nam, znači... još jedan + za Botu, jede se Basmati, ej! Link to comment
Аврам Гојић Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 (edited) Ah, široko nam, znači... još jedan + za Botu, jede se Basmati, ej! iskreno, u poslednje vreme radije biram sorte optimizovane za risotto, jer se ovo plemenito i ne bas jeftino jelo cesto nalazi na mojoj trpezi. Edited May 22, 2012 by Marko M. Dabovic Link to comment
duda Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Ah, široko nam, znači... još jedan + za Botu, jede se Basmati, ej! e neće biti.ja se u grčkoj snabdem godišnjom količinom basmatija i jasmina (naravno i maslinovog ulja)dal' treba da kažem i zašto? Link to comment
assück Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 u svakom slučaju, da, pirinač u kesi Link to comment
ordi Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 ja samo mrzim da nadjem dlaku u hrani Link to comment
yolo Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 skoro isto kao i hranu medju dlakama Link to comment
ordi Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 to, toprs' masti s corbe na muskarcevim brkcinama. to sam videla na jednoj sarani. Link to comment
Tresko Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 iskreno, u poslednje vreme radije biram sorte optimizovane za risotto, jer se ovo plemenito i ne bas jeftino jelo cesto nalazi na mojoj trpezi.A koji risotto praviš? Link to comment
Аврам Гојић Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 A koji risotto praviš?Zavisi sta imam u zamrzivacu...kada dobijem neki bas kvalitetan komad mesa, napravim supu od njega i zamrznem je i pravi rizoto samo sa takvim bujonom, nikad kocka.Obicno je rizoto sa pilecim bujonom i belim vinom u koji stavim safran i sitno seckani suseni paradajz, i na kraju procesa dodam rendani parmezan. Pravim i moj izum, ovcji rizoto, sa bujonom od snazne ovcije supe, e njega pravim sa crvenim vinom i sa dosta bibera, tu dodam i birdseye chili. To je jedno onako zimsko jelo. Link to comment
Joe D Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Obicno je rizoto sa pilecim bujonom i belim vinom u koji stavim safran i sitno seckani suseni paradajz, i na kraju procesa dodam rendani parmezan. sto mu dodje milanski rizoto, right? Link to comment
Аврам Гојић Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 sto mu dodje milanski rizoto, right?ne, mirijevski :) ne znam da li je milanski, ja ga zovem "standardni rizoto", ipak sam kuvar samouk Link to comment
Recommended Posts