Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

"problem" ovog kinematografskog ostvarenja je što nema ni radnju, a kamoli zaplet

to na izgled deluje lagano, pogotovu kada autor umsili da ima nešto da kaže, a onda kad se snimi, izmontira, oboji i muzički popuni ispadne jedno ništa.

film je pričanje priče, ovde priče nema

tj ima je al je pretanka, i onda trebaš da si velemajstor da snimiš dobar film bez zapleta, makar na meta nivou

baš iz tog razloga niko se nije usudio da snimi avanture hansa kastropa po davoskim šumama, iako bi kao predložak scenarija imao možda i najbolje književno delo koje je ikada napisano

danas sam pogledao i ovaj moj jutarnji smeh, ne znajući da je u pitanju isti autor(marko đorđević)

hipstersko preseravanje, al bar ima neke radnje, i glogovčevu minijaturu, i odličnu jasnu đuričić

mada mu se mora priznati da je uspeo, možda i nesvesno, da postigne jezivu suicidalnu atmosferu

taman je to i razlika između ova dva filma. jedna odlična glumica koja je u stanju da iznese svoj lik, fenomenalnu epizodu, i odlična(ali jeziva) atmosfera

• +1 2
Posted
10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

baš iz tog razloga niko se nije usudio da snimi avanture hansa kastropa po davoskim šumama, iako bi kao predložak scenarija imao možda i najbolje književno delo koje je ikada napisano

Dugo sam razmišljao, ali moram priznati da je veliki gospodin ovaj kums.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

E super 

Aj sad se pokenjajte po Šišmanu Paradžanova, po Nebu nad Berlinom,  Pod maslinama Kiarostamija etc. 

Dosadno u pičku materinu. 

Posted

ma da, slični su to filmovi :gospode:

• Haha 1
Posted (edited)
1 hour ago, Sestre Bronte said:

ma da, slični su to filmovi :gospode:

Reč je o naporu koji moraš uložiti dok svoju brzinu ne uskladiš sa filmom. I na premijeri Neba je pola Sava centra prešlo u Piano bar; sve 5, ali ne može Nik Kejv da se pojavi u petom minutu filma, moraš prvo dva sata da postaješ Berlinac slušajući dikciju Bruna Ganca. 

Stvar je lične odluke da li ćeš celog života slušati power pop do idealnog radijskog  trajanja 2.30 . ili ćeš možda poželeti drugačiji doživljaj kad staviš sluške. 

I meni je možda dosadno da ljubav na filmu uvek budu dva kolena koja se tresu kao otrovan miš, i da uz pripadajuću muziku pojača utisak spektakularnog klimaksa. 

Bioskopski mrak, veličina platna i iskustvo grupnog gledanja daju ti priliku da posmatraš ljubavnike dok traže mesto da zasade svoju maslinu i ti sam postaneš deo tog kadra, da želiš da im uspe i da zauzmeš stranu kojoj naginješ

Ukratko, film postaje film tek kad ti postaneš deo njegove intimnosti. Zato smatram jednako uzbudljivim i Kiarostamijeve naznake o tajnom jeziku ljubavnika i pravljenje tetkinih čupavaca

Edited by April
  • +1 3
  • Haha 2
Posted

ko rolan bart si ovo sastavio

• Haha 2
Posted
13 hours ago, copkillah said:

Meni je najjače kada čitam komentare o "nedostatku radnje" , pošto ljudi mešaju radnju i zaplet. Zapleta nema, ali to nije prepreka, ima onoliko filmova koji se smatraju vrhunskim, a koji realno nemaju nikakav zaplet.

mnogo su se ljudi opustili; imaju mišljenje o svemu ali nemaju potrebu da se edukuju, makar na brzaka ako nisu tokom dosadašnjeg života.

• +1 2
  • Haha 2
Posted
14 minutes ago, uini said:

mnogo su se ljudi opustili; imaju mišljenje o svemu ali nemaju potrebu da se edukuju, makar na brzaka ako nisu tokom dosadašnjeg života.

Prevelika je to količina cinizma za jedan krajnje nepretenciozni, topli film. Reakcije su kao ih je taj film uvredio samim svojim postojanjem, što je suludo, a pomalo i indikativno.

• +1 1
  • Hvala 1