Sara Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) Nisam procitala nijednu kritiku, imala sam samo par preporuka pre gledanja od jednih da je film odlican , a od drugih da je sat vremena nicega. Moj dozivljaj je sledeci... Prva bitna situacija odmah na pocetku kada sestra nesto kaze, a brat je ostro prekida na temu sazaljenja ... Druga na kraju kad kum izgovori da je prvi put dosao od kad kume nema, a Moca ga ostro prekine sa npr 'nemoj o tome!' I onda scena gde place i sam sebi prvo kaze 'placem, pa sta' , a onda ide preko parka i sam sebi govori da prekine. Sve izmedju je pokusaj da se prave kao da im nije nista, pri tom toliko puno zivotno prepoznatljivih situacija. (ona sa kljucem, vrati biciklu na mesto ...i sl) Meni je film bio bas nezan i istovremeno potresan. Edited 20 hours ago by Sara 3
Sludge Factory Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 1 hour ago, ljuttko said: Ja da nisam pročitala ovo ne bih znala da su Moca i Višnja brat i sestra, mislila sam da je Višnja Mocina žena a da je umrla kuma recimo Mocina majka To je jedan od najboljih momenata u filmu, odmah na pocetku, kad mislis da su oni muz i zena i da, mozda, imaju nekih problema, a onda provalis da su brat i sestra da je dete njegovo, a majke deteta nema tu iz nekog razloga. I da, masala, ovo nije jos jedan film o musko-zenskim odnosima, vec o bratsko-sestrinskim recimo. I jos necemu.
madazulu Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Da se nadovežem, Primetio sam da ovaj film dosta vole moji prijatelji koji nisu imali brata ili sestru. Ne bih sad da ulazim u dubioze, ali stvarno mogu da to naglasim kao nešto što je iskočilo u prvi plan. Što se mene tiče nisam imao problem da odgledam film i uživam kroz neke lične reference koje sam učitao, da li će mi ostati u sećanju - neće.
Kenji Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Ja sam isto u ovoj ekipi kojoj se sviđa film. Mislim jeste malo spor ali je prepun emocija. Jedino mi se možda ne sviđa na kraju kad on kao spase vaterpolo klub i možda malo ona borba u Moldaviji. 5
Sestre Bronte Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 8 hours ago, FPLS said: Baš se sad konsultovah sa imdb-om, bio sam ubeđen da nema više od 15 naših filmova iz tog perioda kojima sam ostavio prelaznu ocenu, kad ono 40+ Mahom šestice, doduše. Evo šta je sve meni bilo gledljivo, pa ako se neko nađe u mazohističkoj misiji gledanja naših novijih filmova, može poslužiti kao orijentir ka naslovima koji nisu totalno gubljenje vremena... 2010: Tilva Roš, Srpski film, Montevideo 2011: Neprijatelj, Parada 2012: Klip, Smrt čoveka na Balkanu 2013: Krugovi 2014: Montevideo 2, Ničije dete, Isceljenje 2015: Enklava, Pored mene 2016: Vlažnost, Na mlečnom putu, Dnevnik mašinovođe 2017: Rekvijem za gospođu J. 2018: Teret, Južni vetar 2019: Šavovi, Ajvar, Realna priča, Moj jutarnji smeh 2020: Otac, Sumrak u bečkom haustoru, Oaza, Vikend sa ćaletom 2021: Kelti, Lihvar, Toma, Strahinja Banović 2022: Leto kada sam naučila da letim, Usekovanje, Da li ste videli ovu ženu? 2023: Indigo kristal, Čuvari formule, Sunce mamino, Radnička klasa ide u pakao 2024: 78 dana, Nedelja, Za danas toliko, Volja sinovljeva Ovo mi je bilo interesantno, čisto da se podsetim. Od nabrojanih sam pogledao oko 30 minuta ukupno - Tilva, Srpski i Klip.
uini Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 8 hours ago, ljuttko said: Ja da nisam pročitala ovo ne bih znala da su Moca i Višnja brat i sestra, mislila sam da je Višnja Mocina žena a da je umrla kuma recimo Mocina majka a pokušala sam sa pažnjom da gledam film jer mi ga je nahvalilo nekoliko osoba sa kojima recimo delim sličan ukus. i ja sam se onomad trudio da odgledam vilnevovog blejdranera ali sam bio umoran i zaspao sam. jasno je da ne ide da krivim film jer nisam uspeo. ovo što opisuješ, sa početkom namerne intro-nejasnoće "ko-je-ko", sa vrlo lako percipira za nekoliko minuta, tj najdalje u sledećoj sceni kada nikola rakočević pokazuje poklone a svakako je jasno i ranije, preko toga kako izgleda odnos žene i devojčice. nije baš neka misterija zapakovana u enigmu, jedino što (hvala bogu & svetosavlju) ne nose svi transparente ko šta glumi, već je ideja da svaka scena bude što vernija vajbu realnog života, odnosa i međuljudske komunikacije. u tom smislu je još zabavnije kako na kraju posta govoriš o preglumljivanju (da ne pominjemo više "nepostojeći scenario", jer to su neke osnove koje se daju izguglati), kada je baš ta suptilna, real life gluma, minus nekoliko comic relief momenata moce - jedan od većih kvalitet filma ( :
Frank Pembleton Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago On njoj na početku, mislim da je ona u kupatilu i skida šminku, kaže "Sestro moja statka/ljubljena..." Ja sam to i bioskopu lepo čuo, na TV jedva... 1
garcia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago ja gledao u bioskopu i mislio sam da su estranged muž i žena sve do neke druge trećine filma ili tako nešto.
booyaka Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Rekoh da vidim čemu tolika buka oko ovog filma, premotao i gledao prvih 20 minuta, teško govno od filma
brusli Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago "Hajde da se volimo" je odlican film, nego "niste razumeli". To je u stvari parodija, toliko dobra da je samo malobrojni razumeju. Morate pogledati sa vise razumevanja, najbolje u bioskopu. E sad razumem i da se nekome ne svidja...
Stela Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Za danas toliko sam gledala u bioskopu celih sat i po i tek onda izasla Film mi se dopada, pisala sam vec na nekoj temi tada kad sam gledala. Sigurno tome doprinosi i osecaj identifikacije. Nego katastrofa koliko sam slabo gledala ove domace filmove posle 2010, citam spisak koji je neko postavio i vecinu sam propustila.
Milošica Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 20 hours ago, giuseppe said: Plakat završava film / no spoilers. Glogovac u epizodi, dal je poslednja ili tu nekud. U briljantnoj epizodi. Edited 3 hours ago by Milošica
Milošica Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Stela said: Za danas toliko sam gledala u bioskopu celih sat i po i tek onda izasla Za danas toliko 1
Recommended Posts