FPLS Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 2 hours ago, Milošica said: Koji su vam najbolji naši filmovi od 2010.? Baš se sad konsultovah sa imdb-om, bio sam ubeđen da nema više od 15 naših filmova iz tog perioda kojima sam ostavio prelaznu ocenu, kad ono 40+ Mahom šestice, doduše. Evo šta je sve meni bilo gledljivo, pa ako se neko nađe u mazohističkoj misiji gledanja naših novijih filmova, može poslužiti kao orijentir ka naslovima koji nisu totalno gubljenje vremena... 2010: Tilva Roš, Srpski film, Montevideo 2011: Neprijatelj, Parada 2012: Klip, Smrt čoveka na Balkanu 2013: Krugovi 2014: Montevideo 2, Ničije dete, Isceljenje 2015: Enklava, Pored mene 2016: Vlažnost, Na mlečnom putu, Dnevnik mašinovođe 2017: Rekvijem za gospođu J. 2018: Teret, Južni vetar 2019: Šavovi, Ajvar, Realna priča, Moj jutarnji smeh 2020: Otac, Sumrak u bečkom haustoru, Oaza, Vikend sa ćaletom 2021: Kelti, Lihvar, Toma, Strahinja Banović 2022: Leto kada sam naučila da letim, Usekovanje, Da li ste videli ovu ženu? 2023: Indigo kristal, Čuvari formule, Sunce mamino, Radnička klasa ide u pakao 2024: 78 dana, Nedelja, Za danas toliko, Volja sinovljeva 2 1
uini Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, ronin said: Uz svo poštovanje burazere...Koji bre scenario? Jesi ozbiljan? nije bog-zna-kakvo postovanje, kada me oslovis sa burazere & pitas se / me koji bre scenario sada bih mogao da se zavitlavam do sutra i da ti pisem kako scenario nije dobar samo ako je tempo filma dinamican a radnja se odvija na cetiri strane sveta ili zahteva detektiva kao sto je herkul poaro; zapravo je jako tesko i napisati i odigrati tako neke obicne zivotne situacije a da to ne izgleda fejk i/ili besmisleno. kao sto sam i napisao u prethodnom postu, sasvim je legitimno ds ti se nesto ne dopada; bezveze je nipodastavati nesto ili zato sto nije nasa preferencija ili zato sto scenario dozivljavamo previse pojednostavljeno ili jednodimenzionalno ili pogresno, da ne gledam u pasulj. 1
booyaka Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Da pogodim, nisi gledao film ali misliš da je scenario dobar? Edited 21 hours ago by booyaka
ultra plasticni Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 2010 tilva ros 2011 neprijatelj 2012 doktor rej i djavoli 2013 falsifikator 2014 neposlusni 2015 enklava 2016 svi severni gradovi 2017 afterparti 2018 juzni vetar 2019 delirijum tremens 2020 ime naroda 2021 lihvar 2022 da li ste videli ovu zenu 2023 ovuda ce proci put 2024 za danas toliko 2025 budi bog s nama 1 1
uini Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 24 minutes ago, booyaka said: Da pogodim, nisi gledao film ali misliš da je scenario dobar? sta je poenta ove pogadjalice? 1
Eleniko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 7 hours ago, uini said: potpuno je u redu da ti se neki film ne dopada; meni se ne dopada pola opusa tarkovskog ili kurosave, znam da pojasnim i zbog cega, pojedinacno; ono sto nije okej je unizavati nesto, sto za xsfrj prilike ima iznad proseka scenario, reziju, fotografiju, glumu, pa je sve to djuture sklopljeno u jednu veoma korektnu celinu. ako nesto ne varim kod diskusije o xy umetnosti, to je nesposovnost ili nedostatak volje, da se baci 5aka necemu sto je ocigledno profi uradjeno, jer, pazi sad, ne prija uiniju ili nikodiju ili nekom trecem. daklem, film je objektivno dobar a subjektivno je kako kome prija, dok god razume a ne da se pljuje sporta infernetskog radi. uini je i za uroša plavšića tvrdio da može da se upotrebi...
ronin Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 hour ago, uini said: nije bog-zna-kakvo postovanje, kada me oslovis sa burazere & pitas se / me koji bre scenario sada bih mogao da se zavitlavam do sutra i da ti pisem kako scenario nije dobar samo ako je tempo filma dinamican a radnja se odvija na cetiri strane sveta ili zahteva detektiva kao sto je herkul poaro; zapravo je jako tesko i napisati i odigrati tako neke obicne zivotne situacije a da to ne izgleda fejk i/ili besmisleno. kao sto sam i napisao u prethodnom postu, sasvim je legitimno ds ti se nesto ne dopada; bezveze je nipodastavati nesto ili zato sto nije nasa preferencija ili zato sto scenario dozivljavamo previse pojednostavljeno ili jednodimenzionalno ili pogresno, da ne gledam u pasulj. Jebiga ništa se ne slažemo...Bože moj...Nou hard filings. 1
Nikodije Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 hour ago, uini said: nije bog-zna-kakvo postovanje, kada me oslovis sa burazere & pitas se / me koji bre scenario sada bih mogao da se zavitlavam do sutra i da ti pisem kako scenario nije dobar samo ako je tempo filma dinamican a radnja se odvija na cetiri strane sveta ili zahteva detektiva kao sto je herkul poaro; zapravo je jako tesko i napisati i odigrati tako neke obicne zivotne situacije a da to ne izgleda fejk i/ili besmisleno. kao sto sam i napisao u prethodnom postu, sasvim je legitimno ds ti se nesto ne dopada; bezveze je nipodastavati nesto ili zato sto nije nasa preferencija ili zato sto scenario dozivljavamo previse pojednostavljeno ili jednodimenzionalno ili pogresno, da ne gledam u pasulj. Čuj bezveze je "nipodaštavati" nešto. Pa nije ti taj film iz oka ispao, u pitanju je totalna bezvezarija, sat i po ničega, šta fali ako smo se malo sprdali na račun filma, ako se to filmom može nazvati.
Bamberg Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 7 hours ago, Nikodije said: Anđela Jovanović je baš loša glumica, kao i sva ostala deca naših poznatih glumaca. Peletove bebe
uini Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago nije stvar u tome sto ce neko da napise kako je taj film sranje, satipo nicega, vec nedostatak argumenata & pokusaja da se sagleda nesto sto verovatno stilski ili konceptualno ne odgovara licnim afinitetima. kao kada bih napisao, wendersov perfect days je sranje, satipo nicega. basquiatovi radovi su sranje, to tinejdzeri crtaju na svesci iz biosa igra celticsa je sranje, samo prangijaju za tri. bez namere da poredim wendersa ili celticse, samo dajem banalan primer kuda vodi ta logika; ako se meni licno nesto ne svidja, to je onda lose. za mene to nije nacin da se posmatra neciji ucinak u umetnosti ili kojekude, @Nikodije 2
Nikodije Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 7 minutes ago, uini said: nije stvar u tome sto ce neko da napise kako je taj film sranje, satipo nicega, vec nedostatak argumenata & pokusaja da se sagleda nesto sto verovatno stilski ili konceptualno ne odgovara licnim afinitetima. kao kada bih napisao, wendersov perfect days je sranje, satipo nicega. basquiatovi radovi su sranje, to tinejdzeri crtaju na svesci iz biosa igra celticsa je sranje, samo prangijaju za tri. bez namere da poredim wendersa ili celticse, samo dajem banalan primer kuda vodi ta logika; ako se meni licno nesto ne svidja, to je onda lose. za mene to nije nacin da se posmatra neciji ucinak u umetnosti ili kojekude, @Nikodije Ali ovo je stvarno sat i po ničega, jbg. To što je neko skembao neki scenario i uzeo kameru da snima ne znači da prema tome treba da osećam strahopoštovanje i da se prekrstim pre nego što napišem nešto. Umetnost svako može da tumači prema svojim shvatanjima iste i ne postoji tačno i pogrešno mišljenje. Edited 19 hours ago by Nikodije
uini Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Just now, Nikodije said: Umetnost svako može da tumači prema svojim shvatanjima iste i ne postoji pogrešno mišljenje. hahahh kakva zabluda, karakteristicna za danasnjicu. 1
Sara Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ako pricate o 'Za danas toliko' ja sam u timu da je film dobar. Samo kazem.
ljuttko Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago On 5. 1. 2025. at 13:07, booyaka said: Васа долази кући како би комплетирао састав Шаренаца: ту су брат Моца са својом ћерком Мартом, сестра Вишња и пас Кулиша. Одавно се нису окупили па су се ужелели једни других и све своје остале обавезе стављају под други степен приоритета. Међутим, изненада умире њихова учитељица глуме, Кика, код које су одрастали, од најстаријег Васе до Марте Nisam gledao, ali vrlo vrlo privlačan plot, prosto mami na gledanje... not Ja da nisam pročitala ovo ne bih znala da su Moca i Višnja brat i sestra, mislila sam da je Višnja Mocina žena a da je umrla kuma recimo Mocina majka a pokušala sam sa pažnjom da gledam film jer mi ga je nahvalilo nekoliko osoba sa kojima recimo delim sličan ukus. Na kraju sam sa naporom dočekal kraj jer me nije ništa ni oraspoložilo ni rastužilo, onako ravna linija ( možda bih bila rastužena da sam skontala da je kuma umrla mlada Ipak nisam gledala pažljivo , očito ili je u filmu sve nedorečeno kakav je moj osećaj a posebno karakteri svih ovih kao razdraganih ljudi, kao malo uvrnutih na neki svoj način al nedovoljno definisanih , kad sam razmislila ko neka Adams family ali sa drugog spektra boja, šarenog Tako , nisam skroz tim Nikodije ali sam blizu i kad bih bila filmski kritičar ne bih baš bila milosrdna prema nepostojećem scenariju i preglumljivanju
Recommended Posts