Eleniko Posted Sunday at 12:27 Posted Sunday at 12:27 12 minutes ago, brusli said: Meni vise lici na Krusevacki akcenat. 3
brusli Posted Sunday at 12:29 Posted Sunday at 12:29 Da rezimiramo, rodio se novi zanr, Sumadijski hipsteraj. 1 1
Milošica Posted Sunday at 12:29 Posted Sunday at 12:29 (edited) Kao neko ko je dobar deo detinjstva proveo u KG, rekao bih da malo više vuče na KŠ nego na BG, ali rekao bih i da je u filmu to prenaglašeno. Mada, deluje mi da Đurić i Ivana tokom godina sve više pričaju tako, kao npr. pevačice Sanja Vučić i Milica Todorović u slučaju KŠ Edited Sunday at 12:30 by Milošica
JozoMujica Posted Sunday at 12:37 Posted Sunday at 12:37 Evo u ovom spotu npr. Aca na početku priča sa baš klasičnim KG akcentom (plafon, podigneš...), a čuje se dosta i u pevanju. 1
steins Posted Sunday at 14:06 Posted Sunday at 14:06 To je večiti problem naših glumaca - il cepaju beogradski il nešto napevaju i mekeću ko da je svaki seljak iz Užica i Čačka. Inače mene film kao rodjenog Kragujevčanina i Pivarca žestoko vozi na emociju i zato ga volim. Inače je tehnički odvratan - od nepostojanja scenarija do preglumljivanja i (stiče se utisak) improvizovanja i gde treba i gde ne treba. Ovo je inače tipičan Slajin film - kojoj je i posvećen - ona je imala školu glume i tačno svi koji su odatle izašli ( a mislim da su svi glavni likovi odatle izašli) glume baš po koncu kako ih je ona naučila. Npr scena sas Trndom ispred Doma Omladine nema apsolutno nikakvog smisla - ko da su sedeli dokoni, videli Trndu u kolima i kao - e što bi bila fora da ga ubacimo u film. 5
Delija67 Posted Sunday at 19:42 Posted Sunday at 19:42 Film nema ni glavu ni rep. Izgleda kao neka epizoda serije iz sredine gde fale neke epizode pre koje bi dale kontekst onom sto se dogadja i neke posle gde bi to dobilo neki smisao. Gomila nekih nepovezanih scena kojima je zajednicko samo sto su tu ista lica. 2
Tihajeza Posted Sunday at 21:22 Posted Sunday at 21:22 I glavni lik, otac, lekar, koji se ponaša i priča ko dvanaestogodišnjak. Malo su mu i napisali debilni scenario, a malo i ne zna da glumi. Ima scena, zapamtila sam taj detalj: kum ga zove telefonom, on oduševljen sluša, pa ne veruje ušima, zamuckuje, zabezeknut, kaže Kume, ovo mi je najsrećniji dan u životu... Šta mu je to najsrećnije u životu? Posle minut saznaješ da je kum javio da mu ćerka dolazi da polaže prijemni u Kg i moli ga da joj se nađe. Glavni lik je zaboravio da mu nekog dana i rodila ćerka :D, ali ne, kumova ćerka dolazi da polaže prijemni, tu se pušta suza i ostaje bez reči. Najbušniji mi je scenario, pa glavni glumac (verovatno je režiseru dobar ortak kad ga već drugi put zove da mu da glavnu ulogu). Režiser neka režira, a scenario neka piše ko ume. 1
Delija67 Posted Sunday at 22:28 Posted Sunday at 22:28 Ima i ovaj kad dolazi iz Beograda u Kragujevac kao da dolazi bar iz Nju Jorka, pa im donosi poklone i to je neki dogadjaj, a ne kao da je na sat vremena voznje i da moze da skokne posle posla na veceru i da se vrati nazad. Posle svi skoknu do Novog Grada i nazad kao das u bili tri ulice dalje. 2
dvb-t manijak Posted Sunday at 23:38 Posted Sunday at 23:38 On 4. 1. 2025. at 21:28, kud u maglu Simoviću said: ton u srpskom filmu je večita misterija treba mi tonska mikseta kad gledam domaći film 12 hours ago, giuseppe said: Jako velike razlike u dinamici na TV u odnosu na bioskop, ne znam zašto. U bioskopu bilo sve ok, manje-više. 13 hours ago, Sludge Factory said: Gledao sam film dva puta u bioskopu i zvuk je, za divno cudo, bio odlican, sve se lepo culo, cak i mrmljanje Borana Gogdana. Nisam sinoc gledao, premotacu, ali ne mogu da verujem da je toliko losiji zvuk preko TV. Nesto tu mora da nije uradjeno kako treba. Generalno, zvuk u našim filmovima sedamdesetih i osamdesetih je bio vrlo korektan za to vreme. Uher i Zenhajzer mikrofon je bila pobedna kombinacija. Kasnije je normalan svet otišao u stereo, pa 5.1 i 7.1 a mi smo malo ratovali. 21. vek je doneo digitalizaciju i bioskope mnogo bolje opremljene audio tehnikom, što je sve super, ali sa tom tehnikom rade uglavnom klinci odrasli na računarima. Isko kao i kod montaže slike i kod zvuka ima je jedini reper ekran kompjutera i njegovi zvučnici. To je njihov svet. A to što film treba dobro da se vidi i da se čuje kako na platnu od 100kvm i razglasu od više stotina W, tako i na malom tv-u i na njegovim integrisanim zvučnicima malo većim od onih u mobilnom. 2
kud u maglu Simoviću Posted Sunday at 23:48 Posted Sunday at 23:48 mislim da je tu prvi problem što se uglavnom ne radi postsinhronizacija iliti dubbing na srpskom, a sve je to vezano za nedostatak love. sad još treba da plaćaš glumce da opet isčitavaju scenario sećam se onog filma ajvar ima scena u kupatilu ninkovićka i sergej, sve buči i ječi od onih pločica, a na sve to ona drlja četkom po pločicama mozak boli na sve bih dodao i priličnu tehničku nepismenost većine domaćih reditelja 1
giuseppe Posted yesterday at 09:38 Posted yesterday at 09:38 12 hours ago, Tihajeza said: Ima scena, zapamtila sam taj detalj: kum ga zove telefonom, on oduševljen sluša, pa ne veruje ušima, zamuckuje, zabezeknut, kaže Kume, ovo mi je najsrećniji dan u životu... Šta mu je to najsrećnije u životu? Posle minut saznaješ da je kum javio da mu ćerka dolazi da polaže prijemni u Kg i moli ga da joj se nađe. Pošto G. Bogdan kaže da je po prvi put kod njih otkad nema kume, pretpostavljam da se smrt desila poodavno, možda godina ili dve? Moguće da se kumovi nisu mnogo javljali, ostavljali ljude da odboluju... 11 hours ago, Delija67 said: Ima i ovaj kad dolazi iz Beograda u Kragujevac kao da dolazi bar iz Nju Jorka, pa im donosi poklone i to je neki dogadjaj, a ne kao da je na sat vremena voznje i da moze da skokne posle posla na veceru i da se vrati nazad. Posle svi skoknu do Novog Grada i nazad kao das u bili tri ulice dalje. E, ovo je sentiment nas domaćih gastarbajtera iz malih mesta, kad se preselimo u "veliki grad"... dolazimo retko, javljamo se još ređe, pa kad konačno - jednom godišnje možda, nekad ređe, teško češće - dođemo kući / u goste, nosimo darove da bismo se "oprali". Skroz sam se prepoznao... Ima jedna epizoda serije "Jutro će promeniti sve" kad Ljuba dolazi u svoje malo mesto, bleji sa ortacima koji su ostali - toliko je relatable da sam pomislio da je o meni. Ako se niste puno selili u životu u smislu ovakvih "ekonomskih migracija", nećete razumeti taj osećaj. Inače, pričam odjutros sa kolegom iz KG o filmu, on je baš iz tog kraja u kojem se sve dešava, i kaže mi - 100% autentično, baš poimence ređa, ničim izazvan: emocije, radnja, naglasak, ljudi i odnosi. Reko moram do foruma da kažem 2
Nikodije Posted yesterday at 10:05 Posted yesterday at 10:05 11 hours ago, Delija67 said: Ima i ovaj kad dolazi iz Beograda u Kragujevac kao da dolazi bar iz Nju Jorka, pa im donosi poklone i to je neki dogadjaj, a ne kao da je na sat vremena voznje i da moze da skokne posle posla na veceru i da se vrati nazad. Posle svi skoknu do Novog Grada i nazad kao das u bili tri ulice dalje. Lol da, na početku dolazi sa poklonima, uželeli se jedni drugih, dugo se nisu videli, a na kraju filma skoknuo u Kg iz Bg jer mu je otkazana proba.
Milošica Posted yesterday at 10:17 Posted yesterday at 10:17 Dobar je Ajvar. Dobar je Bogdan u Jutru.
Eleniko Posted yesterday at 10:18 Posted yesterday at 10:18 nisam kapirao da se po ovom filmu nije pokenjao sam ko je trčao za tramvajem evo i kolega @beatakeshi tamo mislio da je ovo neki hipsterski klasik, kao neki novi tilva roš samo bolji
brusli Posted yesterday at 11:15 Posted yesterday at 11:15 Ima li neko da preporuci prequel, pa da odgledamo ? Ovaj smo dovoljno nahvalili.
Recommended Posts