Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

12 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

šešelj i bokan nisu bili nikakvi faktori, a za šešelja nisam ni siguran da je bio u usa

bio na turneji uzimanja para cetnicima ( drzao tribine).    djujic ga proglasio vojvodom. polsle mu ameri blokirali te pare.

• +1 1

poklanjam dvije karte za dragojevićev film 'nebesa' večeras u 7 i 15 u domu sindikata. preuzimanje na dorćolu ili tu negdje, kad god od ovog momenta. 

još malo pa nestalo.

2 hours ago, Lancia said:

Kakva su Nebesa¿

Gledanju filma me najviše privukao zaista dobar trjeler koji je ljetos pušten, zapravo 2 slična trejlera. Ispostavilo se da je film omnibus, a da su ti trejleri sklopljeni od scena iz prve priče, u kojoj je centralni lik Goran Navojec. Veoma je dobra i njegova partnerka Ksenija Marinković.

Međutim, ispostavilo se, kako to često biva, da je u trejleru prikazano skoro sve što valja u filmu.

Početak filma, otprilike prvih pola sata, je dosta dobar, ima tu dosta dragojevićevskog humora, osnovna premisa je dosta duhovita i u određenoj mjeri provokativna. Nažalost, već pred kraj prve priče dolazi do zamora materijala, a priča odlazi u neke mračnije vode.

Druga priča je osjetno lošija od prve, ali sa par dobrih momenata. Ovde je centralni lik drugi Navojec  - Bojan. Film sad već klizi u tešku bizarnost.

Ako bih treću priču morao opisati samo jednom riječju, onda bih odabrao riječ negledljivo. Ovde film u velikoj mjeri podsjeća na savremene evropske arthouse (Euroimage) filmove , ali one ne naročito uspješne.

Kompletan utisak o filmu je uglavnom razočaravajući.

• Hvala 3

Toma je izuzetno glup film. Markentiški je veoma inteligentan projekat, koji će biti uspešan svakako - ali ovako luk i voda. 
Sramota me je u kojoj zemlji živim i ljudi koji tu emociju doživljaju na taj način. Kao i taj omaž ljudi te Jugoslavije. 
Ali eto...

50 minutes ago, keitel said:

Ja se samo pitam gdje je Jasna bila čitav život..a da, u Srbiji se ne pišu uloge za žene.

"Beli beli svet"?

+ Brojne brojne predstave, ali da, to nije film.

13 hours ago, zakintos said:

Toma je izuzetno glup film. Markentiški je veoma inteligentan projekat, koji će biti uspešan svakako - ali ovako luk i voda. 
Sramota me je u kojoj zemlji živim i ljudi koji tu emociju doživljaju na taj način. Kao i taj omaž ljudi te Jugoslavije. 
Ali eto...

Slazem se da sam film i nije nesto, mada nisam neki filmadzijatm: ja ih samo gledam, a i napomenuh da ne znam kakve su bile namere, ideja, pa i sam marketing..., 

Ali mi nikako nije jasno sta je za sramotu?

Vrsta muzike, zanr sto bi se reklo, emocija njime (po)budjena, na stranu sto je zemlja koje te sramota pokojna, hocu reci odavno ne zivis/zivimo u njoj...

Pa ako te ne mrzi i kada stignes?

Edited by namenski
  • +1 1