Jump to content
IGNORED

Mućke

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted
Jel ima gde da se skinu sve epizode sa starim prevodom?
imas ispred spensa u novom sadu ljudi prodaju dvd-ove po 300 dinara. sve imaju.
Posted (edited)

Jos kad bih ja bio u Novom Sadu <_<

Edited by Moća
  • 2 weeks later...
Posted

ja samo da kažem da su epizode sa dekom by far najbolji deo mućki, mada i one sa uncle albertom imaju svetlih momenata. najjača epizoda: ona kad del preko dekine bolesti pokušava da izdejstvuje novi stan od opštine (muvajući pritom zgodnu opštinarku).

Posted

Nakon Sullivana, evo sad i Crofta na putu za ahiret.. sad.gif

• 4 months later...
  • 12 years later...
Posted

od reci do reci potpis :)

Posted (edited)

Mislim da smo mućke i spominjali na nekom od serijskih tema u poslednje vreme?

Meni su one ne samo najbolji sitcom već verovatno jedna od najboljih stvari ikad snimljenih. Za razliku od tebe, mućke su meni bile jedna od prvih serija koje sam odgledao u cugu, poskidano sa neta kada je krenula divx manija, mislim da to sa sve specijalima nije trajalo duže od nekoliko nedelja, jer sam ih prosto jeo, a obrnuo sam ih još minimum dva puta. 

Nekad iz zajebancije kažem da mućke leče rak i sidu, a pre svega u smislu "feel good" efekta koji proizvodi pri gledanju. Najpre zbog humora ali i koji ne bi bio moguć bez možda jednog od najboljih kastinga koji se ikad okupio na jednom mestu. Toliko je kultnih likova, da jednostavno ko god je u sceni, prvo su smešni sami po sebi, a kada na to nadodamo fazone, stvari bi postajale neprevaziđene.

Pored Dela i Rodnija koji su svoj deo odrađivali perfektno ipak je - a to njih dvojica uvek ističu u intervjuima i sl - Džon Saliven uspevao da im svojim pisanjem - kako Del voli da kaže - "dao savršene metke", oni bi "samo" pucali. To naravno nije baš tako, jer izvedba je takođe bitna, ali kombinacija sjajno napisanih skečeva i tih genijalnih likova koji ih izvode sa nadodatim elementom "preživljavanja" gde naši heroji guraju od dana do dana uz preprodaju stvari koje bi malo ko uzimao i za džabe - činili su Mućke tim što jesu, pre svega nenormalno gledljivim jer verujem da smo svi ostavili epizodu do kraja kad god i gde god bi smo na njih naleteli, kao što dan danas pogledam s-v-a-k-i klip koji mi iskoči na fb sa nekih stranica i sl.

Kvalitet Salivenovog pisanja nije bio samo u humoru već što je uspevao - genijalno mešajući humor i mnogo "ozbiljnije" emocije - da se pozabavi i delikatnim životnim momentima a nema boljeg primera od te epizode sa pobačajem Kasandre kada je Del održao bukvicu Rodniju da bude jak da bi se on sam rasplakao čim su ušli u sobu posle prve Kasandrine rečenice.

Što se tiče legendarnih epizoda, neke si spomenuo, fali ona sa lusterom sa legendardnom scenom kada luster pada dok oni drže platno ispod drugog, pa epizoda sa papagajem kada su krečili Denzelov stan pa mislili da su ubili od papagaja te nabavili novog da bi se na kraju ispostavilo da je papagaj bio već mrtav, pa kada Rodni izlazi sa policajkom, pa kad Rodni pravi bend sa Mental Mickey-om (i am the one who says 1, 2, 3 ,4 Rodney!! :laugh:) a Del im postaje "manager". 

Jedna od stvari u vezi ove serije koju sam obožavao verovatno više nego drugi je Lennard Pierce kao deka, koji mi je bio uvek smešniji i draži lik sto puta nego Albert koji je više bio šablonski napisan (during the war i mnogo fazona iz epizoda iz ratne mornarice) dok je Deka bio tihi ubica - kako sam voleo da ga zovem, presimpatičan dekica koji je fenomenalno glumio i svoje uglavnom odlične linije scenarija savršeno izvodio. Legenda! :heart: Epizoda kada je umro a Rodni pizdi na Dela što ne prikazuje emocije dok se Del unutra raspada još jedan je sjajan primer Salivenovog sjajnog pisanja i fenomenalna i teška epizoda...

U uspomenu na deku, meni jedna od jačih scena sa njim... 

What kind of a financial advisor goes out to buy an emporer burger and comes back with a cheese burger!? :laugh: 

Anyways, mislim da su mućke na neki način deo života svih nas rođenih 70ih, 80ih, i da su se nepovratno utkale u našu kulturu ovde, nešto poput Alan Forda. 

Edit: NIje mi Kasandra nešto smetala, jeste se razbila malo Rodni Del dinamika, ali Rodni je svojom nevinošću zaslužio takvu ženu. Kasandra nije bila previše sterilan lik tačnije, krasila je duhovitost i vrcav karakter, npr, bez problema se smejala Rodniju kada mu je Del saopštio da je pobedio na takmičenju za decu do 15 godina (scena iz te epizode kada rodni ulazi sa kacigom i sa skejtom... Priceless). 

Bilo je i tu dobrih fazona kao kada Rodni dođe kući jer je zaboravio da više tu ne živi :D

A možda je i Saliven presaho eksploatišući isti setting, pa mu je trebalo malo promene. 

Edited by Mil@n
  • +1 7
  • Hvala 1
Posted

Deka je bio generalno bolji i smesniji lik ali Albert i njegovo "vot iz jor nem :blink:" je jedna od stvari koja me ljudski nasmeje i posle 100 gledanja

• +1 2
Posted
1 hour ago, Mil@n said:

Kvalitet Salivenovog pisanja nije bio samo u humoru već što je uspevao - genijalno mešajući humor i mnogo "ozbiljnije" emocije - da se pozabavi i delikatnim životnim momentima a nema boljeg primera

Meni je ovo, pre svega jer sam prisustvovao "slamanju" rođaka, balkanske verzije Del-Boja, čoveka koga mnogo volim i za koga sam verovao da bi kroz atomski rat prošao tako što bi obrisao prašinu s ramena:

Posted
1 hour ago, Lord Stef said:

Deka je bio generalno bolji i smesniji lik ali Albert i njegovo "vot iz jor nem :blink:" je jedna od stvari koja me ljudski nasmeje i posle 100 gledanja

Meni ovo:

• +1 2
  • Haha 3