Ros Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jel ima gde da se skinu sve epizode sa starim prevodom?imas ispred spensa u novom sadu ljudi prodaju dvd-ove po 300 dinara. sve imaju.
Moća Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 (edited) Jos kad bih ja bio u Novom Sadu <_< Edited September 9, 2011 by Moća
Lynn Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Remember this? http://www.youtube.com/watch?v=hlaNuauwUCsep. If They Could See Us Now (2001.)
Ros Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Remember this? http://www.youtube.com/watch?v=hlaNuauwUCsep. If They Could See Us Now (2001.)mocart.karaoke verzija.
MocaVukotic Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 ja samo da kažem da su epizode sa dekom by far najbolji deo mućki, mada i one sa uncle albertom imaju svetlih momenata. najjača epizoda: ona kad del preko dekine bolesti pokušava da izdejstvuje novi stan od opštine (muvajući pritom zgodnu opštinarku).
Roger Sanchez Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nakon Sullivana, evo sad i Crofta na putu za ahiret..
Popular Post goofs Posted May 6 Popular Post Posted May 6 Da malo oživim temu...posle 12 godina Odgledao sam sve epizode po redu, prvi put u životu. Kao i mnogi od nas ovde, odrastao sam uz Mućke, većinu epizoda držim u malom prstu, ali sve se gledalo nekako usputno po raznoraznim Pinkovima, Košavama i Palmama. Doduše, bilo je par epizoda koje sam ovom prilikom gledao po prvi put. Iako sam krajnje subjektivan, mogu da probam da gledam na Mućke kroz paralelu sa današnjim serijama i produkcijama, i opet tvrdim da je ovo jedno genijalno i neprevaziđeno ostvarenje. Možda sam i ja samo matori boomer, ali današnji sitcomi mi baš slabo leže, a i PC sranja ubijaju komediju, moraš biti oštar na jeziku i povremeno da opsuješ da bi nešto bilo smehotres. Ima epizoda u kojoj Bojsi i Marlin kupuju dete od Delboja i na kraju odustaju jer je dete crnče (samo ova rečenica bi izazvala prevrtanje očima i armiju tviter ratnika). Neke od legendarnih replika su tada stvorene, a nema teorije da bi se tako nešto snimalo danas. Prva sezona mi se čini slabijom od ostalih, kao da su tek ispipavali teren i uhodavali se, takođe i produkcija je nešto jeftinija, manje statista, siromašnije scene. Od druge već krene da ozbiljno vozi, neke od legendarnih epizoda (ona kad igraju poker) su tu i ide sve bolje kako sezone odmiču, sporedni likovi dobijaju više mesta i svoju dubinu, a bez Bojsija, Triga i Majka ova serija svakako ne bi bila ono što jeste. Šesta sezona je, rekao bih, zlatno doba Mućki i verovatno nešto najbolje od sitkoma ikada proizvdeno - epizode kada kupuju zlatne lančiće i kada idu na Majorku na račun Rodnijevog crteža su ozbiljna pizdarija. Tad su i prešli na format od 50min po epizodi i mislim da je to bila baš dobra odluka, jer bude više prostora da se razvije neki uvrnuti zaplet. Rakelin lik je odličan i mislim da se sjajno uklopio u priču i okruženje, baš onako na finjaka, da posmatra tu suludu scenu iz očiju nekog normalnog, ali da ne remeti odnose i tok uobičajene radnje. Epizoda kada peva sa lažnim Elvisom mi je verovatno najdraža od svih, scenu kada njih dvojica pregovaraju sa njim dok se ovaj presvlači u garderobi nakon nastupa sam premotavao na VHSu bezbroj puta, Rodnijeve face tu su za upišat se. Za lik Kasandre imam potpuno suprotno mišljenje, mislim da je razbio dinamiku Delboj-Rodni koja je nosila seriju toliko godina i da su se sa njom malo uvalili u škripac. Humor Mućki je najbolji kada njih dvojica vrte paru kako znaju i umeju, kada Delboj izmišlja nove prilike i muljačine i kada ga Rodni nevoljno prati. Sa Rodnijevim brakom je prvo to rastureno, jer je ovaj počeo da živi sa ženom i radi kod tasta. Onda su pokušavali da resetuju stanje i to se baš dugo razvlačilo, njihova bračna kriza je umela da pojede dobar deo više vezanih epizoda. Ne tvrdim da u Mućkama nema dobre i tople životne drame - ima i epizoda kada Kasandra ima pobačaj je baš heavy i mnogo dobra, samo je taj njihov odnos nekako repetitivan i guši. Specijali su mi više miss nego hit. Ovoga ni sam nisam bio svestan, ali pozadinski smeh mnogo leži ovakvim serijama, ne zbog zvučnih efekata, već zato što se taj smeh često iskoristi kao pauza u dijalogu od 2-3 sekunde tokom kojih možeš da posmatraš facijalnu ekspresiju jednog Bojsija, što je smešnije od bilo kog vica ispričanog na TVu. U specijalima uglavnom nema pozadinskog smeha, često su previše razvučeni i spori. Već je pisano na temi - Royal Flush je sigurno najlošija epizoda, još par ih je onako prazno kao recimo onaj omaž Fatalne Privlačnosti, onaj duo sa Majamijem mi isto nije nešto. Prva epizoda je bukvalno sat vremena programa u kojem se namešta zašto Rodni vodi Delboja u Majami, a ne Kasandru. Druga u samom Majamiju je kao neki jeftini film 80ih (u suštini i jeste), i opet nije to toliko strašno, samo mi to nisu Mućke. Neki specijali su fenomenalni - onaj sa Pekam knjaz vodom, ono kad su Betmen i Robin i naravno onaj sa satom. Tu kada su se obogatili je možda i trebalo stati sa snimanjem, ove tri epizode posle toga su pomalo mlake, kao da su upali u današnji holivudski trend da se muze dokle god ima crkavice da se izmuze. Penalim se sledeće da uzmem MASH, čujemo se za dve godine 20 1
Mil@n Posted May 7 Posted May 7 (edited) Mislim da smo mućke i spominjali na nekom od serijskih tema u poslednje vreme? Meni su one ne samo najbolji sitcom već verovatno jedna od najboljih stvari ikad snimljenih. Za razliku od tebe, mućke su meni bile jedna od prvih serija koje sam odgledao u cugu, poskidano sa neta kada je krenula divx manija, mislim da to sa sve specijalima nije trajalo duže od nekoliko nedelja, jer sam ih prosto jeo, a obrnuo sam ih još minimum dva puta. Nekad iz zajebancije kažem da mućke leče rak i sidu, a pre svega u smislu "feel good" efekta koji proizvodi pri gledanju. Najpre zbog humora ali i koji ne bi bio moguć bez možda jednog od najboljih kastinga koji se ikad okupio na jednom mestu. Toliko je kultnih likova, da jednostavno ko god je u sceni, prvo su smešni sami po sebi, a kada na to nadodamo fazone, stvari bi postajale neprevaziđene. Pored Dela i Rodnija koji su svoj deo odrađivali perfektno ipak je - a to njih dvojica uvek ističu u intervjuima i sl - Džon Saliven uspevao da im svojim pisanjem - kako Del voli da kaže - "dao savršene metke", oni bi "samo" pucali. To naravno nije baš tako, jer izvedba je takođe bitna, ali kombinacija sjajno napisanih skečeva i tih genijalnih likova koji ih izvode sa nadodatim elementom "preživljavanja" gde naši heroji guraju od dana do dana uz preprodaju stvari koje bi malo ko uzimao i za džabe - činili su Mućke tim što jesu, pre svega nenormalno gledljivim jer verujem da smo svi ostavili epizodu do kraja kad god i gde god bi smo na njih naleteli, kao što dan danas pogledam s-v-a-k-i klip koji mi iskoči na fb sa nekih stranica i sl. Kvalitet Salivenovog pisanja nije bio samo u humoru već što je uspevao - genijalno mešajući humor i mnogo "ozbiljnije" emocije - da se pozabavi i delikatnim životnim momentima a nema boljeg primera od te epizode sa pobačajem Kasandre kada je Del održao bukvicu Rodniju da bude jak da bi se on sam rasplakao čim su ušli u sobu posle prve Kasandrine rečenice. Što se tiče legendarnih epizoda, neke si spomenuo, fali ona sa lusterom sa legendardnom scenom kada luster pada dok oni drže platno ispod drugog, pa epizoda sa papagajem kada su krečili Denzelov stan pa mislili da su ubili od papagaja te nabavili novog da bi se na kraju ispostavilo da je papagaj bio već mrtav, pa kada Rodni izlazi sa policajkom, pa kad Rodni pravi bend sa Mental Mickey-om (i am the one who says 1, 2, 3 ,4 Rodney!! ) a Del im postaje "manager". Jedna od stvari u vezi ove serije koju sam obožavao verovatno više nego drugi je Lennard Pierce kao deka, koji mi je bio uvek smešniji i draži lik sto puta nego Albert koji je više bio šablonski napisan (during the war i mnogo fazona iz epizoda iz ratne mornarice) dok je Deka bio tihi ubica - kako sam voleo da ga zovem, presimpatičan dekica koji je fenomenalno glumio i svoje uglavnom odlične linije scenarija savršeno izvodio. Legenda! Epizoda kada je umro a Rodni pizdi na Dela što ne prikazuje emocije dok se Del unutra raspada još jedan je sjajan primer Salivenovog sjajnog pisanja i fenomenalna i teška epizoda... U uspomenu na deku, meni jedna od jačih scena sa njim... What kind of a financial advisor goes out to buy an emporer burger and comes back with a cheese burger!? Anyways, mislim da su mućke na neki način deo života svih nas rođenih 70ih, 80ih, i da su se nepovratno utkale u našu kulturu ovde, nešto poput Alan Forda. Edit: NIje mi Kasandra nešto smetala, jeste se razbila malo Rodni Del dinamika, ali Rodni je svojom nevinošću zaslužio takvu ženu. Kasandra nije bila previše sterilan lik tačnije, krasila je duhovitost i vrcav karakter, npr, bez problema se smejala Rodniju kada mu je Del saopštio da je pobedio na takmičenju za decu do 15 godina (scena iz te epizode kada rodni ulazi sa kacigom i sa skejtom... Priceless). Bilo je i tu dobrih fazona kao kada Rodni dođe kući jer je zaboravio da više tu ne živi A možda je i Saliven presaho eksploatišući isti setting, pa mu je trebalo malo promene. Edited May 7 by Mil@n 7 1
Lord Stef Posted May 7 Posted May 7 Deka je bio generalno bolji i smesniji lik ali Albert i njegovo "vot iz jor nem " je jedna od stvari koja me ljudski nasmeje i posle 100 gledanja 2
zorglub Posted May 7 Posted May 7 1 hour ago, Mil@n said: Kvalitet Salivenovog pisanja nije bio samo u humoru već što je uspevao - genijalno mešajući humor i mnogo "ozbiljnije" emocije - da se pozabavi i delikatnim životnim momentima a nema boljeg primera Meni je ovo, pre svega jer sam prisustvovao "slamanju" rođaka, balkanske verzije Del-Boja, čoveka koga mnogo volim i za koga sam verovao da bi kroz atomski rat prošao tako što bi obrisao prašinu s ramena:
zorglub Posted May 7 Posted May 7 1 hour ago, Lord Stef said: Deka je bio generalno bolji i smesniji lik ali Albert i njegovo "vot iz jor nem " je jedna od stvari koja me ljudski nasmeje i posle 100 gledanja Meni ovo: 2 3
Recommended Posts