Frile Posted February 10, 2023 Posted February 10, 2023 Sumnjivo mi ovo, na svetu ima hiljade i hiljade sklekova akumulatora kojima se svaki dan spajaju kleme, i varniči makar malo skoro uvek prilikom stavljanja klema (zatvaranja strujnog kola). Po zakonu velikih brojeva, leteli bi akumulatori u vazduh svako malo kada bi opasnost od eksplozije vodonika(*) bila tolika... (kao što se na primer svako malo neko uguši od ugljen monoksida, zato što je palio neki SUS motor u zatvorenoj prostoriji) Dotični davalac saveta sa reddita bi mogao za promenu da se zapita zbog čega je eksplodirao taj akumulator u njegovom prisustvu... da li je baš zbog "paljenja zapaljivih isparenja" ili na primer zbog hermetički zatvorenog akumulatora i natpritiska u njemu prilikom punjenja? Ja tipujem na ovo drugo. (*) vodonik se oslobađa prilikom punjenja akumulatora. Da bi se zapalio/eksplodirao, njegova koncentracija treba da bude dovoljno velika. Ako akumulator koji se puni stavim u sanduk koji dobro dihtuje, e onda bih vodio računa da ne držim sveću u ruci kada otvaram sanduk na kraju punjenja. A ovako, dok spajam kabl dok je otvorena hauba - nemojte zezati. 1
Valk Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 On 20.12.2022. at 22:26, Valkyrie said: Nešto je počelo da mi krči tako da zvuk čujem da dolazi od prednjeg desnog točka. Ne čuje se sve vreme nego kad oduzimam gas, usporavam, samo počne da klopara i tandrče kao da lupa i struže o nešto. Da li bi to mogao biti amortizer? Ovo sam zaboravila da vam kažem šta je bilo: nosači motora su se razlabavili. Bukvalno mi to ne bi palo na pamet nikad. 2
Behemoth Posted February 26, 2023 Posted February 26, 2023 Ima li neko preporuku za Sitroenov servis u BG? Ništa nije hitno, treba ćaletu neko pouzdan da mu održava auto.
zorglub Posted February 26, 2023 Posted February 26, 2023 Ima onaj lik na Plavim horizontima, mislim da ga je neko već pohvalio.
kud u maglu Simoviću Posted February 26, 2023 Posted February 26, 2023 50 minutes ago, Behemoth said: Ima li neko preporuku za Sitroenov servis u BG? Ništa nije hitno, treba ćaletu neko pouzdan da mu održava auto. jel bataja daleko?
Tale Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 16 hours ago, Behemoth said: Ima li neko preporuku za Sitroenov servis u BG? Ništa nije hitno, treba ćaletu neko pouzdan da mu održava auto. Borković u Rakovici, ako paše deo grada: BORKOVIĆ 063 545535 https://g.co/kgs/y1tznF 1
Behemoth Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Može i Bataja, nije problem, samo da bude pouzdan majstor. Rakovica je OK s obzirom da je ćale na Banovom brdu. 1
Desmond Bojčinski Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 4 hours ago, Tale said: Borković u Rakovici, ako paše deo grada: BORKOVIĆ 063 545535 https://g.co/kgs/y1tznF +1 za Borisa, kod njega održavam Pežoa i sve 5 1 1
kud u maglu Simoviću Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 2 hours ago, Behemoth said: Može i Bataja, nije problem, samo da bude pouzdan majstor. Rakovica je OK s obzirom da je ćale na Banovom brdu. goran, citroen batajnica +381 65 8428126 1
Serena Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 (edited) On 26.1.2023. at 17:43, Serena said: Jel imao neko problem sa nezvanim gostima u autu? MIŠ nam se uselio u prostor ispod menjaca Navukao tamo kojecega, sto je uspeo da izvuce iz kasete ispred suvozaca. Izgrickao centralu koja kontrolise klimu tako da nismo mogli da upalimo grejanje i zbog toga smo ga odvezli kod majstora i saznali divnu vest. Da nije to riknulo ko zna dokle bi taj stigao. Nisam vam javila da je taj mali zlotvor izgrizao kojesta po autu, jedva su nam ga pokrpili i za 500€ olaksali budjelar. Sad smo u strahu da opet, privucen mirisom koji je ostavio prethodni, ne dodje novi... Dodje mi da zavezem macku za branik da cuva strazu @nisam ja nemoj da se smejes, samo kazem, zbog malera 🤪 Edited February 27, 2023 by Serena 1
Ras Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Opravdano sumnjam da sam vozio brže od dozvoljenog i da me je radar usnimio (bez zaustavljanja). Postoji li neka onlajn provera, ili da očekujem poruku u imboks?
vememah Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Moraš da čekaš čestitku. Elektronski se vidi tek nakon što istekne onih 8 dana za plaćanje. Quote Podaci građana unose se u Registar novčanih kazni po isteku roka za dobrovoljno plaćanje, koji mahom iznosi osam dana. Ukoliko platite kaznu u ovom roku nećete se naći u Registru za dužnike. Ako je kazna plaćena, ali građanin nije otišao sa uplatnicom u prekršajni sud, a s obzirom na brzinu platnog prometa, vidljivost izmirenja obaveze trajaće od jednog do sedam dana. Tako, ukoliko građanin plati kaznu u nekoj od filijala Trezora Narodne banke Srbije, to će dan kasnije biti vidljivo državnim organima, odnosno u Registru neplaćenih novčanih kazni, ali i na Portalu Ministarstva pravde preko kojeg građani mogu da provere da li su i dalje u Registru. Uplata u poslovnoj banci ili pošti biće vidljiva u roku od pet do sedam dana. https://paragraflex.rs/dnevne-vesti/040716/040716-vest8.html Spomenuti registar: https://rnk.sipres.sud.rs/?lang=sr-latn 1
ducca Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 On 1. 2. 2023. at 20:27, kud u maglu Simoviću said: jel valjaju, i koji, oni flomasteri za sitne ogrebotine neko me je ogrebao na parkingu, linija od 3, 4 cm polir pastom sam skinuo sve sem te linije crna boja je u pitanju Dodjoh da okačim ovo pitanje al da ne dupliram. Uradi li šta na kraju? Vidim da se po oglasima i radnjama vrte neki Michelinov marker i izvesni "Fix it Pro"...
kud u maglu Simoviću Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 (edited) ne, kako sam površno guglao to je uglavnom za vraćanje laka našao neki renaultov koji ima i boju i lak, al mi bi mrsko da se akam sa poružbinama, carinama, a izašlo bi kao da sam otišao kod farbara ovo kod mene je bukvalno linija od 3-4 cm Edited March 6, 2023 by kud u maglu Simoviću 1
đorđe geprat Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 doživljaj sa mojom astrom g 2004g 1,7cdti. gubi antifriz. kantica se iparazni na 150 km. odem u najbliži meni renomirani servis preporučen mi. pošto nema barice izpod auta, verovatno je probio dihtung glave motora. ispitaćemo. jeste, to je to. platite 2000 za dijagnostiku i zakažite termin. kostaće 500 možda i nešto više € zovem mog opel mehaničara u aranđelovcu (u Banji kod "knjaza"). kaže, može biti ali, doteraj ti auto ovde. doteram, posle par dana zove da uzmem auto. vozi, proveravaj da ne pregreva i kontroliši antifriz. odem danas kod njega. nije ni kap iscurela posle 300 km. kaže da ima još nešto da doradi, reče da je zamenio kućište "egera" (štagod to značilo) i naplati 7000. isprati me uz "deru u beogradu". inače, servis je samo za "opel", unutra, apoteka. 3
Recommended Posts