Feindouno Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Upravo sam instalirao 2009, bolji je od prethodnog koji uopste nisam mogao da igram. Do sad sam igrao PES 6.Nego, imam problem. Ne znam kako da na tastaturi namjestim da mi dodavanje bude na S a ne na X kao sto je sad?? Ostalo je sve ok (WASD, kao na Fifi nekad)
gervasius twinkleminkleson Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 imas u folderu PESa [program files/konami/PES2009 valjda] file 'settings'.
Feindouno Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Hvala.Znao sam da je neka zackoljica al stao mi mozak skroz
Milosh76 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Mene smara sto trener nema mozga da mene kao AMC i najboljeg strelca u engleskoj i spanskoj ligi, salje na mesto DM gde sam opet najbolji strelac, jer je glup da me stavi na SS ili CF. Al dobro, sta ces...
paculla Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 dobila sam od prijatelja playstation 2 na igranje, a dobih za rodjendan i 3 igrice. prva koju sam otvorila: the force unleashed. pocnes kao darth vader, onda si neki njegov apprentice koji ide okolo i siba sa stormtrooperima, robotima, kojekakvim bicima, i preostalim dzedajima. najlepse mi je bilo kad sam ubila sunarodnicu aayla secure i stotine wookija. nisam aktivno igrala igrice vise od 10 godina. nekad bese tesko preci igricu, trebali su meseci. sad tap-tap za par dana... ove mlade generacije nikad nece osetiti zadovoljstvo prelazenja golden axea.
twisted Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 We have found some released system requirements for Call of Duty 5: World at War. They are as follows:* CPU: AMD 64 3200+ / Intel Pentium 4 3.0GHz +* Memory: 512MB (XP) or 1GB (Vista)* HD Space: 8GB <* Graphics Card: Nvidia 6600GT/ATI Radeon 1600XT or higher (Shader 3.0 or better) with 256MB memoryHowever these requirements could change but should be based around the Call of Duty 4 requirements. ------------Za one sa jacim konfiguracijama, ukoliko nemaju sta drugo da igraju :)link daklem, mislio sam da je moj desktop jači od ovoga ali meni COD 5 NEĆE DA RADI!!!!!!!!!#$%$%!"~#%&/#"!CPU: AMD Athlon x2 64 6000+Memory: 1.5gbHD space: >300gbGraphic card: Nvidia Gforce 6200 512mb DDRi ide ko crevce! pola koraka u minuti, dok opali prođe večnost.ima li neko ideju o čemu se tu radi?! rezolucija na koju želim da ga poteram je 800x600 i kao znaš frka mu! ma razbiću ga, u šta ja bacih pare
gone fishing Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 daklem, mislio sam da je moj desktop jači od ovoga ali meni COD 5 NEĆE DA RADI!!!!!!!!!#$%$%!"~#%&/#"!CPU: AMD Athlon x2 64 6000+Memory: 1.5gbHD space: >300gbGraphic card: Nvidia Gforce 6200 512mb DDR i ide ko crevce! pola koraka u minuti, dok opali prođe večnost.ima li neko ideju o čemu se tu radi?! rezolucija na koju želim da ga poteram je 800x600 i kao znaš frka mu! ma razbiću ga, u šta ja bacih parema gde da radi sa grafom koja je bila low end i kada je izašla pre 3-4 godine - ostatak kompa nije loš i u zavisnosti od napajanja bi mogao da uzmeš recimo ati4670 koji će raditi bez problema i na đubretu od 10?, cena se kreće oko 80? ili ako imaš firmirano napanje (CHIEFTEC, THERMALTAKE, Cooler Master...) recimo msi 3850oc za oko 5000 din. - sa ovim grafama nema seckanja u ovoj igri sve negde do rezolucije 1680x1050 može se uključiti i AA za max uživanje.Call of Duty 4 test grafičkih kartica, zahtevnost je slična i u Call of Duty 5
twisted Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 (edited) Pihhh, istini za volju, mislio sam da je usko grlo moje mašine memorija koja radi na 333mhz (or so cpuz says, ali proveriću nelogično mi je). Grafika, da se razumemo ne secka, kao što bi bila prva ideja, već cela animacija ide užasno po la ko. zato sam na prvu loptu pomislio da je problem u memoriji. i disk je sve vreme radio, što me je dodatno ubedilo.sad sam se zainatio ima da ga nateram da radi kao po loju, makar me to koštalo sony ps2elem, skoro sam isporučio konfiguraciju vako:Pentium Dual Core 2.2ghz FSB800, 1MBGigabyte Intel GA-73PVM-S2Apacer DDR2 800mhz PC6400 2x1GBGigabyte NVD N9400GT PCI-E 16X 512MBWD 320GB 7200 16MB SATAIImonitor je kao i kod mene 22" sa 1680x1050 i tu recimo cod5 ide glatko u pmtako sam naivno pomislio da će i kod mene isto... sad sam besan umesto da se igram ko čovekfala za linakzašto misliš da je napajanje bitno? Edited December 19, 2008 by twisted
gone fishing Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 - aha to je znači DDR2 mem. koja radi na 667 MHz, dobro to daje penale u igrama od 3-4% u odnosu na bržu memoriju, ništa strašno, ali 1,5GB je na samoj granici igrivosti i to u XP, za vistu koja u leru povuče 800-900 MHz ne treba ni raspravljati, dakle za udoban rad i igre bilo bi korisno dodati još 2 GB rama (1500-1600 din)Značaj kvalitetnog napajanja- ukratko bofl napajanje u kombinaciji sa komponentama koje u load-u povuku dosta struje, kao što su grafe koje imaju priključak za PCIe kabl iz napajanja, može izazvati razne probleme koje se manifestuju kao nestabilnost sistema, blokiranje ili resetovanje računara pa sve do crkavanja napajanja koje nema dovoljno snage da napoji komponente, a napajanje može ponekad da povede u smrt sa sobom i optiku, HDD, i druge skupo plaćene komponente... na primeru onih grafa koje sam pomenuo 3850 može da povuče više od 75W što je max koji ploča isporučuje grafi preko PCIe slota pa joj stoga treba dodatna grana direktno iz napajanja, dok recimo 4670 nema PCIe priključak na sebi te stoga garantovano ne troši preko tih 75W, pa će i neko kung fu napajanje od "400" W (možda stvarnih 250W :P ) biti dovoljno za prosečan neklokovan dual core sistem koji sa tom grafom troši ispod 200W
gone fishing Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 zaboga da li je moguće da u današnje vreme takvih igara NEMA?!?!?civ po strania šta fali HoI serijalu - ultimativna zaraza za sve generale iz fotelje, potezna strategija i jedina igra koja može da me drži satima prikovanog ispred monitora - užasno zarazno a za sledeću godinu planiraju i 3 nastavak damn you paradox
twisted Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 (edited) - aha to je znači DDR2 mem. koja radi na 667 MHz, dobro to daje penale u igrama od 3-4% u odnosu na bržu memoriju, ništa strašno, ali 1,5GB je na samoj granici igrivosti i to u XP, za vistu koja u leru povuče 800-900 MHz ne treba ni raspravljati, dakle za udoban rad i igre bilo bi korisno dodati još 2 GB rama (1500-1600 din)Značaj kvalitetnog napajanja- ukratko bofl napajanje u kombinaciji sa komponentama koje u load-u povuku dosta struje, kao što su grafe koje imaju priključak za PCIe kabl iz napajanja, može izazvati razne probleme koje se manifestuju kao nestabilnost sistema, blokiranje ili resetovanje računara pa sve do crkavanja napajanja koje nema dovoljno snage da napoji komponente, a napajanje može ponekad da povede u smrt sa sobom i optiku, HDD, i druge skupo plaćene komponente... na primeru onih grafa koje sam pomenuo 3850 može da povuče više od 75W što je max koji ploča isporučuje grafi preko PCIe slota pa joj stoga treba dodatna grana direktno iz napajanja, dok recimo 4670 nema PCIe priključak na sebi te stoga garantovano ne troši preko tih 75W, pa će i neko kung fu napajanje od "400" W (možda stvarnih 250W :P ) biti dovoljno za prosečan neklokovan dual core sistem koji sa tom grafom troši ispod 200Wvidi se da dugo vremena opslužujem samo poslovne korisnike <_< sinoć sam sedeo za računarom dok nisam došao do džigerice. krenimo ipak redom.Memorija - slažem se def da će desktop u utorak ujutru da osvane sa ukupno 3gb ram. zašto 3 a ne više? Imao sam iskustva sa vistom (business i ultimate 32bit licenced) i 4gb memorije mi je pružilo iskustva koja ne bih poželeo nikom, da bih na kraju izguglao da ih je bilo xxx kao ja, tako da čak i najbitniji računari ubijaju sa 3gb 800mhz memorijom. sasvim dovoljno.Napajanje - smorio sam se čitajući tvoj link več na drugoj (od 6) strani. Oni bre ljudi dokoni pa sad vole da se igraju, te staviš ovo napajanje pa hard štuca, pa staviš ono napajanje, e a vidiš ono napajanje za 100€ (sto evra) sigurno radi kao zmaj NEMA TOG PROBLEMA KOJEG 100€ NEMOGU DA REŠEZnači od uvek iz comtrade-a uzimam frontier napajanja 400-500w u odgovarajućim frontier je li, kućištima (umesto nekih tralala TLA koje redovno imaju) i nikad nisam primetio neki problem sa naponom niti mi je išta štucalo, škljocalo ili se glavilo. budalaština. samo genije može da uzme šlj napajanje i da u ovom gradu gde naponi variraju samo tako rizikuje da mu crkne recimo ploča ili hard. ni sam ne znam koliko puta sam nosio kojekakve ploče na reklamaciju jer je napajanje crklo i "povuklo" ploču. suma sumarum, za 11 godina iskustva uglavnom su crkavala samo napajanja, ali na visoko drugo mesto mogu da stavim ploče, a vrlo mali procenat odlazi na hd i na prste jedne ruke a da ti ostane slobodnih ide optički drajv. realno u više od 2/3 situacija ode samo napajanje - pod uslovom da imaš kvalitetnu (što automatski ne mora da znači i baš skupu) ploču a ne neki asus, msi ili štatijaznam krš. pošto je ovo tema o igrama, zaista sam primetio da im prija recimo gigabyte linija proizvoda, ploča i grafička (prethodni moj post je opisao konfigurarciju od cca 27000 din koja ispalo je jede cod5 za doručak)i na kraju srž problema... grafička - instalirajući razne programe sam se frapirao kad sam video da vista (ga usta gejts) vidi samo 64 mb ddr3 memorije grafičke karte (a jadnica ima 512mb). videvši to sam sinoć ostao u nepomičnom položaju razjapljene vilice sa neskrivenim besom jer sam upravo juče doneo pogrešnu odluku i zamenio cpu sa 4400+ na 6000+ umesto da novac dam u zamenu grafike. na kraju, sama igrica koja se vuče kao crevce ne seckajući upravo za one sa malo više mozga govori da joj fali maaaalo memorije na grafičkoj karti. prvi korak naravno posetiš nvidia.com i tražiš odgovarajući drajver... međutim tamo nalazim da je kartica discontinued i da drajver za vistu ne postotji, ali eto ajde, oni predlažu da skineš određeni fajl od 82 mb koji sigurno ubrzava cod4 za 15%. taj fajl nije doprineo ništa da moja vista vidi svih 512 mb, ali cod5 radi zaista 15% brže. nedovoljno za normalno igranje.SAD AKO MI NEKO KAŽE DA COD5 IMA NAPRAVLJEN ZA SONY PLAYSTATION 2 doživećete jedinstveno iskustvo mog samoubistva online. jer cpu+ram+vga = 150€ = nov soni ps2EDIT: takođe sam ubeđenja da zbog problema sa grafičkom kartom i njenim drajverom, win xp bi terao cod5 kao po loju na ovoj konfiguraciji, ali da se downgradujem na xp ne pada mi napamet Edited December 20, 2008 by twisted
twisted Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 a šta fali HoI serijalu - ultimativna zaraza za sve generale iz fotelje, potezna strategija i jedina igra koja može da me drži satima prikovanog ispred monitora - užasno zarazno a za sledeću godinu planiraju i 3 nastavak damn you paradoxštaštašta ?! šta je to? kako ja za to ne znam? kako se tačno zove igra? se kupuje ili je matora pa se skida?
gone fishing Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 štaštašta ?! šta je to? kako ja za to ne znam? kako se tačno zove igra? se kupuje ili je matora pa se skida? Hearts of Iron 2 dakle igra iz 2005. od tada su izašle brojne expanzije poslednja i najbolja je Hearts of Iron II: Doomsday i još brojniji modovi, a više o tome na forumu paradoxplaza- a sada da vidimo oko onih hardware-skih problema- 32bit-na glista kao i svaki drugi 32-bitni sistem ne može da iskoristi više od približno 3,25GB rama te su stoga mogući problemi sa više od 3GB rama, mada opet nešto nisam zapazio da se ljudi žale da im npr 4GB rama pravi problem, uglavnom kukaju što nemaju punih 4GB...- to da su frontier napajanja kvalitetna je dobar vic a opet za konfe sa low end grafom kao što je ta 6200 ili 9400GT koje troše 30W i više nego dovoljna, ali šta bi se dogodilo da u to kućište dođe C2Q oc na 3,5GHz + npr GTX280 grafa koja zna da povuče i 130W ili još gladnija 4870x2, kaaaaabooooom znam da u 80% slučajeva crkava samo napajanje ali čemu rizik kada za 50-tak ? može da se uzme kvalitetno napajanje i da se ne razmišlja, opet napominjem da nije potrebno za komp. koje ne troše puno struje a nije ni velika šteta ako nešto crkne, ali platiti, da lupim 600-700? i sve to staviti u pomenuto frontier kućište je rizično.- 9400GT je low end kartica, ali low end kartica iz 2008 godine i jača je od 6200 koju imaš, da ne preteram, 5 puta, ne postoji verzija 6200 sa DDR3 memorijom već samo sa DDR1 - to što vista (ga usta gejts) vidi samo 64 mb ddr3 memorije grafičke karte (a jadnica ima 512mb) ako sam dobro razumeo znači da imaš verziju koja zaista ima 64MB rama na sebi a ostatak do 512MB pozajmljuje od sistemske memorije, pa je tu i problem verovatno, nešto se ne razumem preterano u funkcionisanje takvih grafa ali sam 99% siguran da ona ne može da koristi DDR2 RAM koji imaš na ploči.- značitm moj je savet ako već hoćeš da igraš COD5 i slične igre da uzmeš onaj 4670 za oko 80? i imaćeš 2-2,5 puta bržu mašinu od one sa 9400GT, a ni napajanje nećeš morati da menjaš...- uloga cpu-a u igrama se iz godine u godinu smanjuje i ako želite da imate uravnotežen sistem tj da sve komponente rade sa približno 100% mogućnosti treba se držati starog pravila da VGA treba da bude 2-2,5 X skuplja od CPU-a i onda u sistemu nećete imati usko grlo...
twisted Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 elem, verovatno ti znaš nešto što ja ne znam vezano za relaciju vga - napajanje, ali čitajući "kaaaabooom" prva pomisao je da preteruješ.drugo, ne, moja grafička nema 64mb, ona ZAISTA ima 512mb koje eto win iz nekog meni nepoznatog razloga ne vidi. SiSoft Sandra i čini mi CPUZ su napisali da je ddr3, a ja se ne sećam kad sam je kupovao dali mi je bila bitna ddr1 ili ddr3 memorija. ipak je to bilo pre nekog vremena.svakako hvala na savetu, trudiću se da progutam činjenicu da sam uludo bacio novce za bolji cpu i doplatiću razliku do bolje grafičke karte u nadi da će cod5 moći da se normalno igra.treće, da li hearts of iron moš se skine odnekud? tražim rešenje za slobodnu prvu nedelju januara :)
*edited by mod Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Skroz se zaludeh sa Trauma Center: Second Opinion.mama je uvek htela doktora u kuci i to po mogucstvu hirurga pa sam joj sad donekle ispunio zelju.
Recommended Posts