teacher Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ima li još neko problem sa mučninom/vrtoglavicom kad gleda let's play videos, svejedno da li twitch illi youtube ili bilo kakve druge? Uglavnom sa 1st person igrama ali nekad i 3rd person, kad god ih vidim kako se bacakaju i kruže pogledom okolo a ja to ne mogu da kontrolišem, posle izvesnog vremena krene stomak da mi se okreće... ima moja prijateljica kad gleda muža kako igra FPS. možda dioptrija ili nisi bio u vojsci?
Garnirung Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ima li još neko problem sa mučninom/vrtoglavicom kad gleda let's play videos, svejedno da li twitch illi youtube ili bilo kakve druge? Uglavnom sa 1st person igrama ali nekad i 3rd person, kad god ih vidim kako se bacakaju i kruže pogledom okolo a ja to ne mogu da kontrolišem, posle izvesnog vremena krene stomak da mi se okreće... Ja sam imao sličan problem pre jedno 16-17 godina igrajući hokej na Segi. Na kraju se ispostavilo da imam spondilozu vrata i da nije uopšte u vezi sa igranjem, frejmovima i slično, jednostavno kad me stisne uvek imam blagu mučninu i/ili glavobolju. Možda ti je samo motion sickness ili što reče tičer, ako imaš dioptriju, pa se zamoriš
frit Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 vini idi kod majstora da čekiraš mašinu najverovatnije te kolje neka sitnica kao dioptrija moram da kupim zadnji wow koji izgleda nema vreme i dva meseca će da boli
Weenie Pooh Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ide kod majstora svakih 3-6 meseci iz drugih razloga, a iako ofrlje proveravaju dioptriju (mogao bih zatvorenih očiju da izdeklamujem one brojeve) čini mi se da nije u tome stvar. Kad ja igram, takvih problema nikad nije bilo. Kad neko drugi igra a pravo je ispred mene u full screen, skoro uvek osetim mučninu.
BOOGIEMAN Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 ... Kad ja igram, takvih problema nikad nije bilo. Kad neko drugi igra a pravo je ispred mene u full screen, skoro uvek osetim mučninu. blago tebi, skoro sam instalirao Bioshock (rekoh ajd da probam kad ga toliko hvale) ... posle 15tak minuta toliko mi je bilo muka da sam morao da prekinem. Nisam igrao nijedan FPS godinama, secam se i pre mi je bilo muka, ali kad igram konstantno danima ono prestane (organizam se valjda navikne). Inace nista neobicno da ti se slosi kad gledas u ekran koji se drmusa. Secam se kad je Cloverfield bio aktuelan, pisano je dosta o ljudima koji su "bezali" iz bioskopa da ne povrate i sl.
Verterdegete Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ima li još neko problem sa mučninom/vrtoglavicom kad gleda let's play videos, svejedno da li twitch illi youtube ili bilo kakve druge? Uglavnom sa 1st person igrama ali nekad i 3rd person, kad god ih vidim kako se bacakaju i kruže pogledom okolo a ja to ne mogu da kontrolišem, posle izvesnog vremena krene stomak da mi se okreće... To ti je FoV sickness.
Utvara Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Meni skoro bilo muka, opet sam se navukao na quakelive, ubi me glava od tog FoV sickness-a.
Aleksandar88 Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ja sam zadnji put te simptome osetio negde u cetvrtom-petom razredu, samo meni nije bilo muka, nego sam redovno peglao posle par sati igranja pucacina. Mislio sam da sam jedini :D . Srecom sa godinama je nestalo.
harper lee Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Meni se desavalo sa Wolfom 3D i nikad vise posle toga. Otpisao sam to kasnije na "stap & kanap" kojim je 3D zapoceo slavnu karijeru.
Weenie Pooh Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Ja apsolutno nikad nisam imao takve probleme, zato me ovo i iznenađuje. Možda su godine u pitanju, mada opet, i dalje problema nema kad ja kontrolišem kretanje.
Verterdegete Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 (edited) Ja apsolutno nikad nisam imao takve probleme, zato me ovo i iznenađuje. Možda su godine u pitanju, mada opet, i dalje problema nema kad ja kontrolišem kretanje. FoV problemi su obicno vezani za konzole. Vidno polje je na konzolama po pravilu uze, a to znaci i da je kretanje na ekranu izrazenije. To ti je kao kad sedis u autobusu, pa ono ako kroz prozor gledas blizu muka ti je, a ako gledas u daljinu sve je ok. Na daljini je kretanje manje izrazeno. Ti si pretpostavljam PC igrac, pa nemas problema dok igras. Medjutim, gomilu gejming klipova danas rade preko konzola i tu se verovatno krije osnova problema. Edited September 28, 2014 by Verterdegete
Weenie Pooh Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ah, moguće da je upravo u tome stvar, hvala. Sad mi je malo lakše :) Nisam znao da je FOV suženo na konzolama, pretpostavljam da postoji neki tehnički razlog za to?
Аврам Гојић Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 1) slabiji grafički čipset. ovako lakše renderuju 2) konzole se tradicionalno igraju sa veće udaljenosti od ekrana pa je manji FOV dovoljan
189- Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Ti si pretpostavljam PC igrac, pa nemas problema dok igras. Medjutim, gomilu gejming klipova danas rade preko konzola i tu se verovatno krije osnova problema. ovaj video sto sam ja postavio je igrano na pc-u.
Lord Stef Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Skinuo emulator za PSP i mogu reci da to funkcionise besprekorno, sudeci po uzorku od 3 igre koje sam do sad testirao. Cekam vikend da kupim jos par naslova koji me odavno mame.
Recommended Posts