Jump to content

Featured Replies

Jao, kada se setim kaseta i Pirates-a. :ph34r: :wub:Palo mi na pamet da odigram Resident Evil Code Veronica. Cele noci sam se mucio sa emulatorom za DC. :frust:Proradilo je konacno pre desetak minuta. :D :P :piggy:

On 8. 9. 2012. at 19:44, 189- said:
jer™ pratio neko international? dota2 turnir za milion dolara...1 od hajlajta:http://www.youtube.com/watch?v=HSoiRaTzHWc&feature=plcp
Jel moze objasnjenje za nekoga ko nikad nije igrao ovo sranje, sta se ovde desilo? Pitam zbog carske reakcije komentatora :D

naravno da moze.ekipa IG koje vidis kako zaobilaze deo mape da napadnu drugu ekipu (NAVI) koristili su smoke da ih vardovi ne vide (obicno stoje tu iznad rune (runa = powerup...postoji haste - dobijes maksimalno ubrzanje na 45 sekundi, double damage dobije + damage 45 sekundi, iluzija - napravi + dve iluzije od tvog heroja (sto dobro dodje za zavaravanje protivnika) i invisibiliti - je li nevidljivost) u reci i da ih tako iznenade jer od 5 heroja ekipe IG, 3 su vitalna u ovoj borbi, i sa kojima se moze vrlo lako dobiti 1 fight (fight = ova borba 5v5 heroja). e sad heroji su naga siren, dark seer i tidehunter. naga siren ima ultimate (je li svaki heroj ima minimum 4 skilla (vestina), od kojih je jedan ultimate (koji je po pravilu najjaci) da uspava svakog protivnickog heroja na 7 sekundi. sto je li dobro dodje za bezanje ali jos bolje je za napad kao i na ovom primeru. uspavao je svakoga da se njegov tim lepo pripremi za fight. dark seer je heroj koji ima jedan skill koji moze da privuce u jednu tacku sve heroje koji se nalaze u tom radijusu i da ih postavi na jedno mesto. to dobro dodje kod aoe spellova (aoe = area of effect, spell = magija) znaci aoe stunnovi (stun = zaustavljanje protivnika na jedno mesto na nekoliko sekundi) ili druge vrste aoe magija. e tu dolazimo do treceg vaznog heroja - tidehuntera. ciji ultimate je aoe stun 1000 radijusa i skoro 3 sekunde zamrzavanja protivnickog heroja.e to je sve lepo u praksi. uspavanje svakoga -> privuci svakog protivnickog heroja u jednu tacku -> aoe stun koji skida zivot a i ujedno zaustavlja svakoga u tom radijusu i za to vreme ih mozes atakovati (atack = napad, tuci, ubiti). sve su to lepo isplanirali kinezi (IG) ali u drugoj ekipi (NAVI, ukrajinci) bio je jedan heroj (enigma) koji je kupio jedan item (item = predmet koji ti budzi heroja) pomocu kojeg si imun na sve magije koje protivnicki heroji bace na tebe. e sad taj item (BKB se zove) se kupuje najvise kod heroja koji imaju chaneling spellove (magije koje kad koristis ne smes da se pomeris, znaci cim se pomeris magija prestaje da deluje) ili kod heroja koji imaju veliki damage i koji BKB koriste za to da ih protivnici ne bi mogli stunovati ili usporiti dok oni njih ubijaju. e sad enigma je heroj ciji se ultimate zove black hole. znaci on u jednu tacku vuce sve protivnicke heroje koje se nadju u tom radijusu. nekih 300-400 radijusa (sto nije puno) i posto je ta magija chanelling (je li on se moze zaustaviti sa jednostavnim stunom i prekida magiju, pa zato on kupuje taj BKB da nekih 5-6-7-8-9-10 sekundi bude imun na magije i da moze koristiti ultimate) on je koristio BKB i poceo ih je vuci sve u jednu tacku. e sad taj black hole traje 4 sekundi sto je dovoljno vremena da se ubiju svi koje je zahvatila ta magija. drugi vazni heroj u ovoj akciji kod NAVI-ja je rubick. ciji je ultimate oduzimanje protivnikove magije. znaci ukrade i on moze koristiti onu magiju koju je poslednje koristio protivnicki heroj. po pravilu najbolje magije koji se mogu oduzeti su upravo tidehunterov aoe stun i ovaj black hole od enigme (koji u ovom primeru nije mogao ukrasti jer su u istom timu). rubick je imao i jedan predmet koji kad koristis na sebi on te odgurne na 600 rangea (range = daljina).znaci evo kako se sve desilo. ovo sve sto sam gore napisao vazno za sledece:ekipa IG koristila smoke (0:18 u videu) da ih druga ekipa ne vidi kako idu okolo i da ih napadnu od nazad. svi u ekipi IG su bili u jednom mestu i naga siren koristi ultimate (uspavljivanje) (0:32) i krecu u akciju. dark seer i tidehunter se spremaju za kombo. prvo dark seer treba sa vakumom sve heroje da privuce u jedno mesto (0:37) i onda da tidehunter koristi ultimte (ove bodlje sto izlaze iz zemlje) - aoe stun (0:38). ali, oni nisu racunali da ce enigma imate vremena da koristi BKB (imunost na magije) i da koristi black hole (privlacenje i zaustavljanje heroja na 4 sekunde) (0:39, primetices da svi heroji koji imaju crvenu crtu iznad glave da oni svi kao da ih nesto vuce u sredinu. black hole jelte). cim je koristio black hole njegovi drugari mogli su automatski napadati protivnicke heroje. vrlo je tesko a i retko se dogadja kad mozes uvuci 4-5 protivnicka heroja sa ovim black holom jer: 1. mali je radius i ne mogu svi stati; 2. profesionalni igraci znaju za to i ne skupljaju se u jednu tacku. medjutim tu je uspelo jer su prilikom uspavljivanja i vakuma hteli biti sve blizi protivnickom timu da ih ubiju. e sad, rubick (ciji je ultimate kradja magije) koristi svoju magiju i krade od tidehuntera njegov ulti - aoe stun (bodlje), i koristi ga da jos vise steti protivnickim herojima. ali, pre nego sto je uzeo tu magiju on se odgurnuo sa onim predmetom da izbegne tidehunterove bodlje i da ne bude stunovan (zaustavljanje). znaci izbegao je stun -> ukrao magiju -> koristio magiju -> i svi su mrtvi.ova partija se igrala za 25.000 dolara. ne moram reci da kako je sve ovo tesko napraviti kod ovakvog nivoa takmicenja. ruski komentator (v1lat) naravno navija za ukrajince i zbog toga se ovako drao. primetices da se dere 'lost bkb, lost bkb, lost bkb, aludirajuci na to da lost (ime igraca koji koristi heroja enigmu, inace u ovoj partiji ime mu je navi.lightofheaven. na 0:35 ga lako mozes uociti sa zelenom crtom iznad heroja i zutim ispisanim imenom) koristi BKB i da posle toga koristi black hole sto sam iznad objasnio. na 0:39 kad je enigma uspeo pritisnuti dugme za BKB, komentator se poceo derati 'blackholeeeeeeeee, da, daaaaa' sto znaci da je uspelo i da NAVI polako ubija sve heroje koje ima IG.ovaj fight je bio jako vazan jer su im ubili svakoga sto znaci da treba odredjen broj sekundi dok se mrtvi heroji vrate u igru i da za to vreme mogu napadati njihovu bazu. sto je i krajnji cilje ove igre. znaci unistiti protivnikovu bazu. NAVI je u tome uspeo, pobedili su u ovoj partiji, posle i u sledecoj protiv istih ovih rivala i isli na do tada neporazenu ekipu LGD. njih su takodje pobedili 2-1 i islu u veliko finale protiv opet IG-a. od kojih su na kraju izgubili 3-1 i IG je osvojio milion dolara, koje su igraci podelili.nadam se da ti je jasnije, mada znam da nije :lol:

Kad smo kod starih igara, Baldur's Gate dobija makeover Ne bih ni znao da mi nije Penny Arcade
Ma ja gledam iz nedelje u nedelju, čežnjivo bacajući pogled ka polici gde držim originalne igre i ekspanzije (ukupno 11 diskova za baldur's gate).Hoće i da izdaju neobjavljeni Baldur's Gate 3 :), Icewind dale serijal :thumbup: i (fanfare ) Planescape Torment :ziga: . Nameless one rides again. Good old rpg is coming home.
Jao, kada se setim kaseta i Pirates-a
Meseci igranja elite i kokanja targoida. Rodim mečku dok legalno ne kupim docking computer. Šuška se da bi Dejvid mogao da krene da radi četvrti deo.

Edited by bigvlada

On 9. 9. 2012. at 1:08, 189- said:
:ziga:

Edited by Mos

On 9. 9. 2012. at 7:28, bigvlada said:
Ma ja gledam iz nedelje u nedelju, čežnjivo bacajući pogled ka polici gde držim originalne igre i ekspanzije (ukupno 11 diskova za baldur's gate).Hoće i da izdaju neobjavljeni Baldur's Gate 3 :), Icewind dale serijal :thumbup: i (fanfare ) Planescape Torment :ziga: . Nameless one rides again. Good old rpg is coming home.
Uf, spomenik bih im digao da reizdaju Torment, pa još naprave taj nastavak o kom se priča...

Iskreno, nemam pojma na šta će to da izađe...furaju igru i za tablete (ipad i android varijante), nisam pametan...Možda bude legendarno, možda bude ništa specijalno.Elem, evo ga Guild Wars 2http://www.youtube.com/watch?v=Ax-_06Acj8Y

On 9. 9. 2012. at 8:57, Weenie Pooh said:
Uf, spomenik bih im digao da reizdaju Torment, pa još naprave taj nastavak o kom se priča...
kuda bi nas odvela prica u nastavku? The Nameless One je na kraju svoje Muke ipak pocinuo i otisao u vjecna lovista da se (ne)zasluzeno mlati do kraja vremena.bih li se mogao nagovoriti na varijantu "dosta si se tukao u devetnaestom krugu pakla, trebas nam da nam zavrsis 1 posa'™, reinkarniracemo te vec nedje"? mozda.
  On 10. 9. 2012. at 15:07, pojmaš said:
bih li se mogao nagovoriti na varijantu "dosta si se tukao u devetnaestom krugu pakla, trebas nam da nam zavrsis 1 posa'™, reinkarniracemo te vec nedje"? mozda.
Ali samo ako Avellone opet bude lead designer!

Edited by Calavera

On 10. 9. 2012. at 15:07, pojmaš said:
kuda bi nas odvela prica u nastavku? The Nameless One je na kraju svoje Muke ipak pocinuo i otisao u vjecna lovista da se (ne)zasluzeno mlati do kraja vremena.bih li se mogao nagovoriti na varijantu "dosta si se tukao u devetnaestom krugu pakla, trebas nam da nam zavrsis 1 posa'™, reinkarniracemo te vec nedje"? mozda.
Nije bitno kakva bude priča, bitno je da opet bude Planescape, najbolji RPG setting evah :wub:Ne bih ni ja da se pravi direktan nastavak, više kao nekakav spinoff vezan za... bilo kog od hiljadu genijalnih likova iz PS:T. Samo da se ponovo prošetamo Sigilom , priča bi sama sebe pisala...Ali u nedostatku tog optimalnog ishoda, ne bih se žalio ni da samo odrade remake originalne igre, kao što sad rade za Baldur's Gate. (Koji ne mogu da nađem gde ima da se naruči? Mislio sam da podržim projekat legalnom kupovinom, kad ono...)

Edited by Weenie Pooh

Nema još, izlazi sutra :)Kako pravilno delati kao Evil Ovelord :lol:

Reveal hidden contents

Ma bio je neki "preorder now" link na tom sajtu koji me je slao na istu stranicu, glupost... našao sam posle na beamdog.com i naručio, ne žalim $19.99...

Danas stiže Borderlands 2.Taman na vreme da prekrati zimsku dosadu :)