Jump to content
IGNORED

"The Hobbit" by Peter Jackson

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Pa kako je onda jebao Arturu ženu?
To je bilo lako i brzo, da je bio strpljiv i temeljan uopšte je ne bi dir'o.
  • Replies 690
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

59

• Аврам Гојић

58

• Weenie Pooh

47

• ToniAdams

44

Posted (edited)
A Sarumanov stap se prelomio na pola jer se matori valjda prejako oslonio na njega. :D
Pazi, nije mu ga Gandalf polomio magijom: on je tu delovao kao posrednik za "visu silu" (onu koja je poslala Istare u M.E.) koja je Sarumana rascinila, to jest oduzela mu moc.Valjda... Edited by Radagast
Posted
nemaču pojma
Nemaču? Račuda me čikoruh čebar? Rodžebarsak kondarung to!Ekskalibur sranje. Američki nindža II rula, što se tiče predtinejdžerskog perioda.
Posted
Pazi, nije mu ga Gandalf polomio magijom: on je tu delovao kao posrednik za "visu silu" (onu koja je poslala Istare u M.E.) koja je Sarumana rascinila, to jest oduzela mu moc.Valjda...
Ne.Jasno kaže:"Izbacujem te iz Reda i Saveta."U Srednjoj zemlji on nije smeo/hteo da koristi svu moć koju je, kao Olorin, imao u Valinoru.
Posted (edited)
Ma, Gagi bi mu rek'o:Ne mo'š proći.Ja sam sluga Tajne Vatre.A čak i kad bi ovaj "proš'o", Gagi bi ga ubedio, diplomatski, da se odrekne zla.Jer, Luke je znao: "There's still some good in him"
Dobro™[Gagi] - "Ne mož' proći. Ja sam sluga Tajne Vatre."[Vejdi] - "Krepaj stari astrolože!"[Gagi] - "Ja sam zamahnjivač plamena Anora... Ne moš' proći!"[Vejdi] - "Skloni se bre sektašu! Neam ja vremena da se ovde zajebavam s tobom."[Gagi] - "Udunov plamičku, ne mož' proći!"[Vejdi] - "O jebote... Jesi ti iš'o u Petu? Ajde tutanj! Mator čovek, a vidi na šta ličiš! Mogo si bar taj veš da plakneš malo, še'setosmašu nijedan."[Gagi] - "Idi nazad u senku!"[Vejdi] - "Kakvu crnu senku, zašlo sunce odavno, bilde. Ne radi čuka u Lazi? Pazi vamo torima, neam ja vremena za ovo tihovanje " - [vadi lightsaber] - "Vol'o bi da sam ti ćale, pa da te povedem sa sobom. Al' nisam. Ne znaš snagu Tamne Strane i zato ne seri. Saće ti napravim karpaćo od dupeta..."[kamera brzo leti vamo tamo; čuje se karakterističan svuš-svuš lightsabera; zoom out; na podu se vidi samo Gagijeva krpa i štap prelomljen na pola][Vejdi prekoračuje krpu] - "Apology accepted, you old fart..." Edited by Razzmatazz
Posted

Лепо ово друже Киме. Није шала. :Hail: Око Екскалибура и Малорија, средњевековне књижевности све си објаснио као матор, треба на општој одмах да ти макар дају мастер, не верујем да су таквог скоро имали, а онда да те позову да одржиш семинар. Што се филмова тиче ту јопет тешко да можемо да се сложимо. Бруман је човек једног другог времена, друге визуелне културе и читања Толкина. То би Вам било као да оног Вашег генијалног пропагандисту Ејзенштајна терате опет да сними звучни филм или да Грифитсу потурите сценарио за Америчког Гангстера. Ваш интелектуални приступ је тако passe у Холивуду који је терорисан од стране продуцената који су у најбољем случају медиокритети и гикова, који књиге гутају, а да их готово не разумеју. Узевши, то у обзир ово што је урадио Џексон је ремек-дело које никако није досадно. Сада, што је неке прегазило време... ;) Г.Расејани био дао јако добар допринос расправи када би објаснио мане које је у Господару нашао. Са уживањем бих га читао.Р.Ѕ. Она сцена где Артурова Видосава га вара са Ланселотом је... :wub:

Posted
Dobro[Gagi] - "Ne mož' proći. Ja sam sluga Tajne Vatre."[Vejdi] - "Krepaj stari astrolože!"[Gagi] - "Ja sam zamahnjivač plamena Anora... Ne moš' proći!"[Vejdi] - "Skloni se bre sektašu! Neam ja vremena da se ovde zajebavam s tobom."[Gagi] - "Udunov plamičku, ne mož' proći!"[Vejdi] - "O jebote... Jesi ti iš'o u Petu? Ajde tutanj! Mator čovek, a vidi na šta ličiš! Mogo si bar taj veš da plakneš malo, še'setosmašu nijedan."[Gagi] - "Idi nazad u senku!"[Vejdi] - "Kakvu crnu senku, zašlo sunce odavno, bilde. Ne radi čuka u Lazi? Pazi vamo torima, neam ja vremena za ovo tihovanje " - [vadi lightsaber] - "Vol'o bi da sam ti ćale, pa da te povedem sa sobom. Al' nisam. Ne znaš snagu Tamne Strane i zato ne seri. Saće ti napravim karpaćo od dupeta..."[kamera brzo leti vamo tamo; čuje se karakterističan svuš-svuš lightsabera; zoom out; na podu se vidi samo Gagijeva krpa i štap prelomljen na pola][Vejdi prekoračuje krpu] - "Apology accepted, you old fart..."
vejder bi realno proso kroz balroga ko svinja kroz kaljugu, stoga aj rest maj kejs
Posted
Ne.Jasno kaže:"Izbacujem te iz Reda i Saveta."U Srednjoj zemlji on nije smeo/hteo da koristi svu moć koju je, kao Olorin, imao u Valinoru.
Ok.
Posted
Dobro™
Pa, jes' dobro!Kad si stvari tako postavio, načeo si moje uzdanje u sirotog Gandalfa.Recimo da bi sukob bio neizvestan. :lala:
Posted
Ako se ne varam, jedini primer koriscenja ofanzivne magije od strane Gandalfa je bacanje onih zapaljenih eksplodirajucih sisarki na Varge. Sumnjam da bi to bilo dovoljno protiv Vejdera.
Onako iz glave - kada je čupao Faramira iz govana u Ozgilijatu, gađao je Nazgula kopljem od bele svetlosti od koga je ovaj pobegao. Osim toga, tresnuo je Balroga o planinu na kraju bitke na Zirakzigilu, a sumnjam da su pre toga jedan drugog kitili cvećem.Oh da, je*o vas Dart Vejder na ovoj temi.
Posted
oni koji zele istorijskog artura mogu da gledaju, na primer, the last legion ili onaj film sa clive owenom.
A šta da radimo mi, koji nećemo ni istorijskog ni pseudoistorijskog ni socioistorijskog Artura? Koje smara ta beskrajna priča o čojstvu & junaštvu & Svetom Gralu? Koji odbijaju da dozvole da na njih apeluje ono što je napisano da apeluje na srednjevekovnog kmeta (when the king bleeds, the land bleeds as well)? Kojima su glupi svi ti pseudomitovi o kralju koji nije umro no se ućutio i spava negde pod zemljom, a kad ga 1 Nacion bude zatrebao, on će se probuditi da ognjem i mačem i bla bla truć truć...Umesto toga, any day of the week bih uzeo neki pravi fantasy koji se ne oslanja (direktno) na RW, kao što je Tolkien. Ili još bolje neku (delimičnu) dekonstrukciju viteškog mita i plemenitog srednjeg veka, kao što je George Martin.
Posted (edited)
A šta da radimo mi, koji nećemo ni istorijskog ni pseudoistorijskog ni socioistorijskog Artura? Koje smara ta beskrajna priča o čojstvu & junaštvu & Svetom Gralu? Koji odbijaju da dozvole da na njih apeluje ono što je napisano da apeluje na srednjevekovnog kmeta (when the king bleeds, the land bleeds as well)? Kojima su glupi svi ti pseudomitovi o kralju koji nije umro no se ućutio i spava negde pod zemljom, a kad ga 1 Nacion bude zatrebao, on će se probuditi da ognjem i mačem i bla bla truć truć...Umesto toga, any day of the week bih uzeo neki pravi fantasy koji se ne oslanja (direktno) na RW, kao što je Tolkien. Ili još bolje neku (delimičnu) dekonstrukciju viteškog mita i plemenitog srednjeg veka, kao što je George Martin.
Ех, Вини...колико Толкин и Мартин дугују Малорију. Edited by porucnik vasic
Posted
Nije ovo baš tačno. Izbacivanje iz Reda čarobnjaka i Belog saveta su više administrativne stvari, ali Sarumanu moć ne može oduzeti Gandalf, niti bilo koji drugi Maja ili Vala, jer mu je oni nisu ni dali. Svi Ainuri svoju moć crpu iz Iluvatara, odnosno iz Tajne vatre (Flame Imperishable) koja je sam Iluvatar i koja oživotvoruje Ainure, Ardu i sva stvorenja u njoj. Međutim, oni Vatrom ne vladaju i ne mogu je nikome darovati, niti je mogu oduzeti od bilo koga, za šta je dobar primer Aule, koji je napravio Patuljke, ali nikako nije uspeo da im udahne život nezavisan od svog postojanja i svoje misli - to je učinio tek sam Iluvatar kada se sažalio na Aulu, kome je naredio da ih uništi. Takođe, Melkor ne može uništiti Decu Iluvatarovu, već ih može samo izopačiti i pokvariti (otud nama Orci, premda ima i drugih teorija).Uzgred, on je dugo živeo u zabludi da je Tajna vatra nešto odvojeno od Iluvatara, i uzaludno je lutao po Voidu, pokušavajući da je pronađe i ovlada njome, što je i uzrok njegovog otpadništva).E sada, dok je Ainu lojalan Iluvataru, on je sa njim i povezan i svoju moć crpi od njega, te se ta moć ne smanjuje. Ukoliko se Ainu odmetne od Iluvatara, on počne da svoju moć crpi iz samog sebe i ta moć se polako, ali sigurno, smanjuje (što je Sauron pokušao da izvrda kovanjem Prstena). Upravo se to i desilo Sarumanu - on je svoju moć potrošio, pa je Gandalf Beli sa njim počistio pod kao sa krpom.