Muwan Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 nego, pitam ozbiljno opet, da li neko moze da nam iskopa kompletan tekst ugovora sa EIB u vezi Gazele?Čuo sam da je isti prilično obiman pa se na netu mogu pronaći samo sažeci. Isti izvor mi je rekao da u srpskoj verziji ugovora stoji nešto što se zove "solidna gradnja" kada je u pitanju nov smeštaj za raseljene Rome.
pacey defender Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 ako ništa drugo, ugovor se može dobiti po osnovu dostupnosti informacija od javnog značaja.da ne pominjem da bi bilo sasvim normalno da su ga već prezentovali putem sajta nadležne institucije.
hazard Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Čuo sam da je isti prilično obiman pa se na netu mogu pronaći samo sažeci. Isti izvor mi je rekao da u srpskoj verziji ugovora stoji nešto što se zove "solidna gradnja" kada je u pitanju nov smeštaj za raseljene Rome.da ali solidna gradnja nije nuzno stan. zar to ne moze biti, recimo, montazna kuca? To je bolje od kontejnera, a postojeca kontejner naselja bi se lako konvertovala u naselja sa montaznim kucama, jer je infrastruktura vec tu.
Zabalujev Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Onda bi to bilo super. Samo da ima domaće pameti koja bi to izvela, lepo se dogovorila s kim treba i eto. Čekamo izvlačenje za kvalifikacije za LŠ, kao i za to da li će Đilas da krene očekivanim putem domaćinluka.
Muwan Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 da ali solidna gradnja nije nuzno stan. zar to ne moze biti, recimo, montazna kuca? To je bolje od kontejnera, a postojeca kontejner naselja bi se lako konvertovala u naselja sa montaznim kucama, jer je infrastruktura vec tu.Svakako, ali to zavisi od onoga što piše u engleskoj verziji. Jer ako je neki lukavi Srbin lukavo preveo "solid material" u "solidnu gradnju"...Zbog toga bi bilo dobro kada bi obe verzije bile dostupne javnosti.
Razzmatazz Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Mislim da je cela zbrka nastala zbog glupe štamparske greške, a ne zbog prevoda - "solidna ugradnja".
harper lee Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Mislim da je cela zbrka nastala zbog glupe štamparske greške, a ne zbog prevoda - "solidna ugradnja". Ni tacnijeg opisa ni tragicnije stamparske greske.
Valk Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Već dva dana (otkako je odrađena Š-N strana pre roka© ) se sa Novog Beograda prelazi most brzinom svetlosti. Prosto nestvarno ^_^
salerokada Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 A jel' tačno da je dorađena pešačka traka celom dužinom mosta pa da se most može prelaziti peške/bajsom?
Valk Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ima u delu do onih stepenica, posle toga je jako uzak neki mikro-trotoar kojim može, čini mi se, samo 1 pešak da ide. pogledaću malo bolje popodne u povratku.
Frank Pembleton Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 A jel' tačno da je dorađena pešačka traka celom dužinom mosta pa da se most može prelaziti peške/bajsom?Ja sam gledao ovaj deo nbg ka sajmu i napravili su prosirenje ali koje je prakticno na metalnom delu mosta i koje se suzava tj. prekida i ostaje samo jedna stazica, koja se ne moze smatrati pesackom jer pesaci nisu ogradjeni bankinom od saobracaja, koja je samo za nuzdu valjda.Ne vidim smisao tog prosirenja kad nije povezano sa stazama "na kopnu"....
Valk Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Sad sam gledala, ta staza se sa obe strane završava nekim, kako mi se čini, stepenicama i to negde u ravni sa obalama. kao da je moguće uspentrati se sa jednog keja na Gazelu pa tim proširenjem stići do stepenica na drugom keju.Ostatak Gazele ima neki ''ivičnjak'' kuda jedva može da ide pešak (mada videh juče jednog cara koji je krenuo da savlada Gazelu na taj način) i koji u suštini više služi za kišne odvode.
pacey defender Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Čekajte, ja živim u ovom gradu 29 godina i tek sada čujem da se Gazela ne može preći pešice .
hazard Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Pa Gazela je autoput, naravno da nije predvidjena za bilo sta osim automobilski saobracaj. Postoji ta mala pesacka staza koja sluzi iskljucivo za nuzdu (npr. evakuacija mosta ako saobracaj stane, ako treba da sidju putnici iz nekog vozila koje je stalo na mostu a ne postoji drugi nacin da odu, itd.) i za osoblje koje odrzava most (i sta li vec drugo radi). Gazela zapravo po zakonu ne sme da se prelazi peske, pa ni koristeci tu pesacku stazicu koja postoji.
duma Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Čekajte, ja živim u ovom gradu 29 godina i tek sada čujem da se Gazela ne može preći pešice . Moglo je i pre samo nije bilo baš preporučivo kad idu automobili. Znam jednog koji je za vreme jednog od brojnih štrajkova GSP-a hrabro krenuo, pa se pokajao. Koji je to bio košmar. :ph34r:Iznad reke nije loše, može da se ide. Iznad kopna, ne d'o dragi Bog nikome. Široko je ok 30cm, ograda je tek malo viša, srećom na 50 m ispod vas nije voda već čvrsto tlo.
Recommended Posts