Fins fleet Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Znamo sa sigurnošću da je nije bilo. :D Dakle, to su sve paranaučne teorije, ali u ovom slučaju nema veze, samo da ikako piju vodu. Zato mi se nekako ne slaže da su Targarijeni Atlantiđani. Jer i da jesu, ne bi više postojali. Dakle, treba nam neki narod koji je izbegao uništenje i bio dominantan. Kao kad bi Hazari bili moćni sada, tako nešto.Tesko da ces naci narod sa ljubicastim ocima, koji vozi zmajeve. Od naroda koji su stvarno postojali, najvise slicnosti mi imaju Vizantinci pred kraj dominacije. Kao poslednji potomci Starog Rima, zbog tastine i ostalih karakteristika. Uklapaju se i high valirian - latinski.I naravno da je bilo Atlantide. Edited January 28, 2012 by Fins fleet
Razzmatazz Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Vole da jašu, imaju sistem vrednosti, čast, organizovani su, slepo prate lidera, zna se kada se lider povlači, spremni su da se potčine dobru većine = nisu Srbi. I rest my case #2.Izvini, ali ne vidi ovde nijedan kontraargument.Da i Srbi vole da jašu - vole. Eno ih toliko na grbači ostalih.Imaju sistem vrednosti - da, samo jedan: pravo jačeg.Slepo prate lidera - nema ovde kod nas bez vožda, partijskog lidera itd. Ovi što ne prate su izrodi, strani plaćenici, pederi i narkomani.Da, zna se kad se lider povlači - jedino kroz Hag ili saobraćajku. A onda svi preleću u drugi kalasar.
Lrd Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Izvini, ali ne vidi ovde nijedan kontraargument.Da i Srbi vole da jašu - vole. Eno ih toliko na grbači ostalih.Imaju sistem vrednosti - da, samo jedan: pravo jačeg.Slepo prate lidera - nema ovde kod nas bez vožda, partijskog lidera itd. Ovi što ne prate su izrodi, strani plaćenici, pederi i narkomani.Da, zna se kad se lider povlači - jedino kroz Hag ili saobraćajku. A onda svi preleću u drugi kalasar.Objection! Circumstantial! 1. Dorthaki vole da jašu konje, Srbi ne vole. 2. Pravo jačeg, ali ga se drže, Srbi će uvek da nađu neki izuzetak. Osim toga, zna se šta se i kako radi u ratu, u pljački, na veselju, ne proliva se krv u šatoru itd. Malo pravila, ali ih se drže.3. Da, ali to bi u Srbiji vođe volele da tako bude, ali nije tako u realnosti. Kod Dorthakija svi prate najjačeg dok god je najjači. Stvari su čiste. Kod Srba nisu.4. Okej, ovo ti dajem, stoji.
Lrd Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Tesko da ces naci narod sa ljubicastim ocima, koji vozi zmajeve. Od naroda koji su stvarno postojali, najvise slicnosti mi imaju Vizantinci pred kraj dominacije. Kao poslednji potomci Starog Rima, zbog tastine i ostalih karakteristika. Uklapaju se i high valirian - latinski.I naravno da je bilo Atlantide. Sviđaju mi se Vizantinci. :)
Razzmatazz Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Objection! Circumstantial! 1. Dorthaki vole da jašu konje, Srbi ne vole. 2. Pravo jačeg, ali ga se drže, Srbi će uvek da nađu neki izuzetak. Osim toga, zna se šta se i kako radi u ratu, u pljački, na veselju, ne proliva se krv u šatoru itd. Malo pravila, ali ih se drže.3. Da, ali to bi u Srbiji vođe volele da tako bude, ali nije tako u realnosti. Kod Dorthakija svi prate najjačeg dok god je najjači. Stvari su čiste. Kod Srba nisu.4. Okej, ovo ti dajem, stoji.Overruled!1. konji=kola. Srbi prosto vole da voze kola. Pola njih vozi po pravilu "Nemci su zakon", a druga polovina po "Japanci su zakon".2. I Srbi imaju malo pravila kojih se drže - Ustav sa preambulom, kao što se uvek znaju i pravila oko slava, badnjaka i sličnih stvari.3. To bi stajalo da su svi Dothrakiji u jednom kalasaru. Ali nisu. Ima više kalasara, gde je neko khal dok ne skikne (videti pod doživotni predsednik stranke)A ako su Srbi Dothrakiji, onda mu Hrvati prirodno dođu kao Lamb People.Ovo sa Vizantijom je fino, osim u jednom detalju: Vizantija se vekovima topila, dok je Valaria pukla odjednom kao zapadno Rimsko carstvo. BTW, zar se nije Vizantija nakon pucanja zapadnog prebacila sa latinskog na stari grčki?A onda opet, ako je Valarija SPQR, a Targaryjanci su malo ostrvce koje je ostalo od njih, onda su Targi u stvari Vatikanci? Ludi su, jebu se sami sa sobom, svi gledaju u dim koji izlazi iz dimnjaka, ujedinili su razna druga kraljevstva, a ima tamo i belih glava kol'ko hoćeš. Edited January 28, 2012 by Razzmatazz
Fins fleet Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Ovo sa Vizantijom je fino, osim u jednom detalju: Vizantija se vekovima topila, dok je Valaria pukla odjednom kao zapadno Rimsko carstvo. BTW, zar se nije Vizantija nakon pucanja zapadnog prebacila sa latinskog na stari grčki?A onda opet, ako je Valarija SPQR, a Targaryjanci su malo ostrvce koje je ostalo od njih, onda su Targi u stvari Vatikanci? Ludi su, jebu se sami sa sobom, svi gledaju u dim koji izlazi iz dimnjaka, ujedinili su razna druga kraljevstva, a ima tamo i belih glava kol'ko hoćeš.Pa ni Targaryeni ne pricaju vise High Valyrian, vec su prihvatili jezik Andala. I Targaryeni nisu nestali odmah posle pada Valirije, vec su vladali domorocima jos 300 godina. Minimum, je li, mada meni mirise da ce u zadnjoj knjizi umreti i poslednji Targaryen. Argument sa ludilom i incestom stoji, ali meni ipak tesko da na Vatikan gledam kao na dinastiju. I to ujedinjavanje nije bas islo kako su zamisljali. Edited January 28, 2012 by Fins fleet
Fins fleet Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Sad kad smo iscrpeli temu nacija, mogli bi preci na istorijske paralele sa likovima. Jednom, negde, davno, sam procitao opis Ernsta von Mansfelda koji me je podsetio na Varga Hoata. Ako se setim gde, javim.
Moća Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 (edited) Jel onaj vitez Strong koji treba da sudeluje u sudjenju borbom na strani Sersei ustvari Planina? Edited July 8, 2012 by Moća
Weenie Pooh Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Naravno, Frankengregor. Ja se i dalje nadam da će, ako on bude zastupao Cersei u tom trial by combat, zastupnik crkve biti izvesni ćopavi monah kog su Brienne i Pod sreli...
Weenie Pooh Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Pa penzionisani brat Gregorov, Pseto, Šandor, Hound. Koji je kao mrtav, samo što očigledno nije ako se pažljivo čita šta je dežurni pop rekao priglupoj Brijeni.
Moća Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Znam za njega al se nesto istripovah da mislis na nekog drugog. Videcemo sta ce biti. Samo sto imamo da cekamo jos mnogo :(
Moća Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Tales of Dunk and Egg Jel ovo preveli bar u Hrvatskoj? Hocu da procitam al ne mogu na engleskom.
Lrd Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Tales of Dunk and Egg Jel ovo preveli bar u Hrvatskoj? Hocu da procitam al ne mogu na engleskom.Jesi li probao? Martin je baš lak na Engleskom.
Moća Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Pa nisam ali ako nema na komsijskom ne gine mi citanje uz recnik.Sent from my cigla using Tapatalk
Recommended Posts