Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avionski udesi i nesreće

Featured Replies

Mislim da je sve u svemu, iako se ne razumem u avione, sve ovo jako dobro prošlo. Ne samo po Srbina.

A toj ženi hail

• Replies 5.4k
  • Views 480.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koliko bljutavo saopstenje, da, znamo da u wet leasu kompanija ciji je avion i posada (ovde Maraton) ima operacionu i krivicnu odgovornost, ali to su vasi jebeni partneri koje ste vi jebeno izabrali,

• Neka gleda oznake na pisti i ako vidi D5 neka lupa na vrata pilotske kabine.

Posted Images

Bome je zaista uncontained engine failure

3 hours ago, Svemir Zeka said:

Mislim da je sve u svemu, iako se ne razumem u avione, sve ovo jako dobro prošlo. Ne samo po Srbina.

A toj ženi hail

Sreća da je bio dobar prema ženi inače bi bilo ooops! fantom

2 hours ago, ubibobi said:

Sreća da je bio dobar prema ženi inače bi bilo ooops! fantom

Da nije bio vezan za sic, tesko da bi snazna zenska ruka mogla da ga zadrzi da ne ode u nebeski bircuz.

Kad ga je povukao vakum, ona ga je zgrabila za noge i viknula - kud si krenula luda glavo?! Mi silazimo na sledecoj )

Sreca u nesreci je sto su delovi prozora udarili u levi "motor" pa se polomio samo jedan od propelera a od spolja je samo napravljena rupa. Dva-tri santimetra dublji udarac i bah. Sa druge strane, koliko god da to zvuci cudno je dobro da je i pored ovog katastrofalnog incidenta avion/pilot(i) uspeo da se vrati na aerodrom bez zrtava.

Kakav levi motor, kakvi propeleri...

Ovde je problem bio u desnom motoru od koga se otkinula lopatica turbine i razbila prozor na desnoj strani.

Valjda?

8 hours ago, JozoMujica said:

Kakav levi motor, kakvi propeleri...

Ovde je problem bio u desnom motoru od koga se otkinula lopatica turbine i razbila prozor na desnoj strani.

Valjda?

U pravu si, ja sam odlepio malo sa opisom 🥴😇 Hebo me deo prozora. Propeler pukao, delovi slupali prozor. Sreća pa nije udario negde drugde i što su izgleda ispoštovane procedure za emergency landing, sa sve ispuštanjem goriva.

19 minutes ago, Baldrick S. said:

U pravu si, ja sam odlepio malo sa opisom 🥴😇 Hebo me deo prozora. Propeler pukao, delovi slupali prozor. Sreća pa nije udario negde drugde i što su izgleda ispoštovane procedure za emergency landing, sa sve ispuštanjem goriva.

Onako. B737 nema tehnicko resenje za ispustanje goriva, barem ne u seriskim modelima. Da se razumemo, nema ni potrebe. Stajni trap je dovoljno jak da izdrzi sletanje sa punim rezervoarima.

Dobro pustite coveka, povladjujte mu malo...

Za sledeci let ostajem vezana a otecu i kais od onoga na sedistu pored i poneti malo Zabavnika da ocitavam molitve za dobar put dok letimo...

Može li se sad taj čova nadati kakvoj odšteti?...pa da prebaci na ženin račun ofc

Mislim da se nije smelo desiti da lopatica kompresora i pri takvoj havariji može pocepati trup. Tj se je trebalo da ostane unutar motora, polupano naravno.

Posto je let od Soluna za Memingen nijr mi jasno zasto su se u takvom stanju pola sata vracali za Solun a ne Sofiju, Nis, Beograd ili gde je blize

Svakako im je trebalo vremena da se spreme za sletanje, potroše goriva, ostali razlozi mogu biti bolje poznavanje Solunskog aerodroma, veće podrške na zemlji i sl.

1 hour ago, Mel said:

Dobro pustite coveka, povladjujte mu malo...

Za sledeci let ostajem vezana a otecu i kais od onoga na sedistu pored i poneti malo Zabavnika da ocitavam molitve za dobar put dok letimo...

Ponesi i Marksov Kapital - za svaki slucaj. s_p