Saturday at 12:461 day 1 hour ago, vracharac said:Posto je let od Soluna za Memingen nijr mi jasno zasto su se u takvom stanju pola sata vracali za Solun a ne Sofiju, Nis, Beograd ili gde je blizeU ovom slucaju prvo moraju da spuste avion na ispod 3000m, sa 5000m gde su bili, zbog disanja. Onda moraju da utvrde sta je osteceno, sta je stanje aviona. Obicno se avion vraca, kada je to moguce, na polazni aerodrom. Pre svega tu imaju podrsku za operacije/popravke za taj tip aviona. Takodje, da organizuju prebacivanje putnika im je lakse sa aerodroma gde imaju operacije. Pogledaj video jos jednom, on je pilot na b737, cini mi se bas kod RA. 1 hour ago, Zaboravan said:Mislim da se nije smelo desiti da lopatica kompresora i pri takvoj havariji može pocepati trup. Tj se je trebalo da ostane unutar motora, polupano naravno.Mozda nije deo lopatice vec deo oplate motora, barem prema snimcima. Inace, taj CFM (cmf56-7b) motor pogoni preko 20% aviona na svetu
Saturday at 14:091 day 1 hour ago, x500 said:U ovom slucaju prvo moraju da spuste avion na ispod 3000m, sa 5000m gde su bili, zbog disanja.Onda moraju da utvrde sta je osteceno, sta je stanje aviona.Obicno se avion vraca, kada je to moguce, na polazni aerodrom. Pre svega tu imaju podrsku za operacije/popravke za taj tip aviona. Takodje, da organizuju prebacivanje putnika im je lakse sa aerodroma gde imaju operacije.Pogledaj video jos jednom, on je pilot na b737, cini mi se bas kod RA.Mozda nije deo lopatice vec deo oplate motora, barem prema snimcima. Inace, taj CFM (cmf56-7b) motor pogoni preko 20% aviona na svetu A nešto je razvalilo i tu oplatu... Moguće da grešim.