bergasa19 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Kako da promenim fotografiju, to jest kako da smanjim dimenzije slike koju hocu da postavim u avatar.
nbg4ever Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Imas u Office picture manageru resize opciju, pa smanji na prihvatljivu velicinu. Mozes i da kropujes malo
renne Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 startuješ sniping tool, odsečeš koliko hoćes slike-fotografije i sačuvaš, nema detaljnije
bergasa19 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Lako je tebi. Odakle da startujem sniping tool. Gde se to nalazi?
bergasa19 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Pomagajte, ne znam kako da smanjim fotografiju.
S.L. Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 A koje programe imaš na raspolaganju?Ja npr. koristim acdsee editor pa opcija crop. Pojednostavljeno, otvorim sliku sa acdsee, desni klik pa edit i onda alat crop.Brzo i jednostavno sa dovoljno podešavanja.Isto možeš uraditi sa brdo drugih programa, ali se postupak razlikuje.Zato reci šta imaš od programa pa će neko pojasniti i kako da uradiš...
bergasa19 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Imam Windows 7. Sta je to acdsee? Probaj da se stavis u polozaj nekoga koji nema pojma o programima, pa ako uspes probaj da mi ko osnovcu objasnis.
Skyhighatrist Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Skini.Instaliraj.Otvori sliku koju hoćeš.Stisni ctrl+R.Upiši veličinu na koju hoćeš da smanjiš (dovoljno je da upišeš jednu dimenziju, npr širinu, druga se napiše sama).Save as - izaberi gde ćeš sa smanjenom slikom i kako ćeš je zvati.
bergasa19 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 skinuoinstalirootvorio slikustisnuo ctrl+Rnapisao(koliko je pixela x pixela dozvoljeno posto pise da je dozvoljeni 300x300 za avatar ja stavim isod tog merila ali mi opet odbije zbog velicinekad pritisnem save as pojavi mi se desno prozorcic sa gomilom stvari pa me to zbunjuje. Kako da izaberem gde cu sa slikom?
Skyhighatrist Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Your avatar must be no bigger than 100 pixels by 100 pixels in size.Uploaded avatars from your computer must be no larger than 100 KB. Onaj prozor desno slobodno zanemari.Po defaultu ti se kao destinacija nudi My Documents, ako ne znaš kako da izabereš drugu lokaciju, dobra je i ta.
bergasa19 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Trebace mi vremena da savladam to prebacivanje sa neke adrese na drugu pa onda zaboravim gde mi se sta nalazi, u svakom slucaju hvala.
S.L. Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Imam Windows 7. Sta je to acdsee? Pazi, ukratko: Win 7 je operativni sistem (OS), on omogućava zajedničko funkcionisanje softvera (programi) i hardvera (računarske komponente).Programi služe za rad sa podacima. Acdsee je poznat program za pregled slika. Poput Irfanview-a.Drugo, ako se slabo snalaziš sa folderima (fascikle, direktorijumi), uvek možeš da napraviš neku svoju na desktopu (radna površina). Deski klik - new - folder.
Recommended Posts