harper lee Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Mari bi ovo mogao da igra samo kad bi imao taj udarac iz kontre sa BH strane kojim Novak terorise Nadala. Ovako, brani se kao zmaj ali bojim se da sto se vise bude povlacio s terena sve ce redji poeni biti koje ce dobijati iz razmene. Nadal je poznat po tome da ce, ako treba, udariti deset puta uz liniju zaredom da bi dobio poen i samo odbranom se ne moze s njim igrati.
Mauci Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ili mi se samo cini, ili je Rafa nekako sredio i forehand i backhand. Na pocetku turnira je delovao nekako nesigurno, sad je opet onaj stari. Doduse, jos nije igrao protiv Novaka :)
harper lee Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Ili mi se samo cini, ili je Rafa nekako sredio i forehand i backhand. Na pocetku turnira je delovao nekako nesigurno, sad je opet onaj stari. Doduse, jos nije igrao protiv Novaka :)Cenim da se nada da i nece. :D Fed bi mu bas pasovao za lagano finale.Mari je opet odigrao nekoliko sjajnih poena ali je u ovom mecu sve vreme bio u zaostatku zato sto nije imao cime da napadne kad je trebalo i to ga je kostalo poraza. Onolike propustene brejk lopte se sebi ne mogu dozvoliti protiv Nadala.
harper lee Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Sranje. Poslednje sto sam ocekivao je da ce Novak izgubiti na sljaci bas od Federera ali Fed se danas bas potrudio i odigrao je sjajno. Ipak, sanse kao sto su one dve lopte u prvom TB-u na 5:4 i 5:5 kad je izbacio dve lagane lopte napolje, kao i brejk viska u desetom gemu cetvrtog seta ne smeju se propustati u ovakvim mecevima.Sad mali odmor, trava pa letnje pripreme za sledeci niz. :D Fed bi mogao i prekosutra da se potrudi ali mislim da ce ga ispresavijati Nadal u tri, maksimum cetiri seta.
Boza_zvani_Pub Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 cenim da se djokovic ipak malo 'stegao' zbog vaznosti meca. po meni prvi set je bio kljucan. i suvise nonsalatno je odigrao bitne momente, kao da je u tim trenutcima imao neku blokadu. federer je bio stvarno dobar, ali to se i ocekivalo. u svakom slucaju najzalije je zbog samog finala slama. prvo mesto mu ne gine, a za the niz nisam ni znao dok djokovic nije poceto da ga pravi. ovo je djokovicu jedan od najtezih poraza, plasim se samo da ne utice kao i onaj kultni od rafe.
Caligula Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 (edited) cenim da se djokovic ipak malo 'stegao' zbog vaznosti meca. po meni prvi set je bio kljucan. i suvise nonsalatno je odigrao bitne momente, kao da je u tim trenutcima imao neku blokadu. federer je bio stvarno dobar, ali to se i ocekivalo. u svakom slucaju najzalije je zbog samog finala slama. prvo mesto mu ne gine, a za the niz nisam ni znao dok djokovic nije poceto da ga pravi. ovo je djokovicu jedan od najtezih poraza, plasim se samo da ne utice kao i onaj kultni od rafe. Malo stegao?Pa ja koji niti pratim tenis niti navijam bio sam pod pritiskom. Mislim, nije on od celika, ali je ocigledno zajeban tip i mentalno jak. I jos u tim godinama. Momak je neverovatan (uprkos vecerasnjem rezultatu) Edited June 3, 2011 by CowBoy
hazard Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Fed bi mogao i prekosutra da se potrudi ali mislim da ce ga ispresavijati Nadal u tri, maksimum cetiri seta.Sto bi bilo steta. Rekoh na drugom topiku, RF-u u karijeri sada ostaje samo da slaze kockicu po kockicu svoje mesto najboljeg tenisara ikada, da ga doradjuje i dodaje u sledecih par godina koje su mu ostale na turu ono sto mu fali. A fali mu recimo to da dobije Rafu u finalu RGa. A nekako mislim da mu je sad prilika, jer je Nadala mentalno oslabio Djokovic u prethodna dva turnira na sljaci.
Time Crisis Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Jebi ga, mora se priznati da je Fed odigrao maestralno, imao je par propusta, ali je bolje servirao i daleko manje grešio na važnim poenima. Ljudi valjda misle da je slučajno osvojio 16 slemova. Uglavnom šta je tu je, da je neko ponudio ovakav početak sezone Novaku pre samo godinu dana, sigurno se ne bi razmišljao ni sekunde :D
Đipalo Junuz Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Realno - Đoković je motivisao najboljeg svih vremena da igra najbolje što može. Rispekt i za to.
hazard Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 (edited) Jebi ga, mora se priznati da je Fed odigrao maestralno, imao je par propusta, ali je bolje servirao i daleko manje grešio na važnim poenima. Ljudi valjda misle da je slučajno osvojio 16 slemova. Uglavnom šta je tu je, da je neko ponudio ovakav početak sezone Novaku pre samo godinu dana, sigurno se ne bi razmišljao ni sekunde :DPa da, mislim i da je kod Federera proradio taj famozni "inat" :DPrateci medije poslednjih par meseci dobijao bi se utisak na trenutke da coveka nema nigde, ispao par puta u mastersima rano u turniru, nije igrao nijedno finale od Dubaja, a od turnira osvojio samo Katar na pocetku godine. Sve se u medijima fokusiralo na Novakov niz, pa na trku Novaka i Nadala za 1. mesto, cak je i Marej mozda vise figurirao u medijima nego Federer u jednom trenutku.I covek lepo seo i odradio svoj posao i pokazao zasto je on ipak 1 jedini RF. Maltene iz senke, bez prevelikih ocekivanja, sa dosta motivacije, odlucio da pokaze da se on i dalje za nesto pita i uspeo u tome. Svaka mu cast.Btw, Fed nije glup naravno, zna on da je prosao svoj vrhunac i da dolazi vreme drugih, ali isto tako zna da je i dalje medju najbolja 3 na planeti (ne samo po trenutnoj poziciji na listi) i juri to sto mu je ostalo da cementira svoju istorijsku poziciju, a to su pre svega slemovi. Znace on fino da tempira svoju formu, da udari kad je najbitnije, i da vrebajuci iz senke i prepustajuci drugima status favorita bljesne i uzme jos po koji GS. Ne zanimaju njega vise mnogo masters titule, nit mesto na listi (jer zna da je pobeda protiv bilo koga osim Delpa, Novaka, Mareja i Rafe i dalje u 90% slucajeva samo do njega i da samo on odlucuje), ali jos je gladan GSova i za to motivisan. Mene uopste ne bi cudilo da u sledece 2 godine imamo Federera koji nece osvojiti nijedan masters, uzeti mozda neki 500/250 turnir, ali ce zato svake godine uzeti bar jedan GS. Edited June 3, 2011 by hazard
Johann Gambolputty__of Ulm Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Po meni, glavni uzrok poraza je loše Đokovićevo kretanje. Nebrojeno puta se za poen nameštao telom, a ne nogama, i to su bili oni promašaji od 2+ metra. Čim je krenuo bolje da se kreće i priprema za poen, bolje je i igrao; šteta što je to već bio treći set.Ovo sve prethodno rečeno za Federera stoji, odigrao je vrhunski meč. Ubitačan servis, bekhend koji ga sasvim dobro služi, o forhendu nema razloga da se priča.Svaka čast Novaku, jbg, moralo je jednom da se desi. Nekako sam stekao utisak iz svoje okoline da ljudi više gledaju da li će i koliko još potrajati niz, nego šta će Novak da uradi na RG.
nenad Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Pa da, mislim i da je kod Federera proradio taj famozni "inat" :DPrateci medije poslednjih par meseci dobijao bi se utisak na trenutke da coveka nema nigde, ispao par puta u mastersima rano u turniru, nije igrao nijedno finale od Dubaja, a od turnira osvojio samo Katar na pocetku godine. Sve se u medijima fokusiralo na Novakov niz, pa na trku Novaka i Nadala za 1. mesto, cak je i Marej mozda vise figurirao u medijima nego Federer u jednom trenutku.I covek lepo seo i odradio svoj posao i pokazao zasto je on ipak 1 jedini RF. Maltene iz senke, bez prevelikih ocekivanja, sa dosta motivacije, odlucio da pokaze da se on i dalje za nesto pita i uspeo u tome. Svaka mu cast.Btw, Fed nije glup naravno, zna on da je prosao svoj vrhunac i da dolazi vreme drugih, ali isto tako zna da je i dalje medju najbolja 3 na planeti (ne samo po trenutnoj poziciji na listi) i juri to sto mu je ostalo da cementira svoju istorijsku poziciju, a to su pre svega slemovi. Znace on fino da tempira svoju formu, da udari kad je najbitnije, i da vrebajuci iz senke i prepustajuci drugima status favorita bljesne i uzme jos po koji GS. Ne zanimaju njega vise mnogo masters titule, nit mesto na listi (jer zna da je pobeda protiv bilo koga osim Delpa, Novaka, Mareja i Rafe i dalje u 90% slucajeva samo do njega i da samo on odlucuje), ali jos je gladan GSova i za to motivisan. Mene uopste ne bi cudilo da u sledece 2 godine imamo Federera koji nece osvojiti nijedan masters, uzeti mozda neki 500/250 turnir, ali ce zato svake godine uzeti bar jedan GS.budi uveren da on sigurno veruje da se u ovo vreme sledece godine moze da bude prvi teniser sveta. naravno, bilo kakva njegova dominacija ne dolazi u obzir, ali sada ide vimbldon, pa americka turneja, na kojoj rodzer uvek igra odlicno. ako dobije rafu u finalu (sto je malo verovatno, ali je ipak moguce) ja ne vidim kako bi neko mogao da ga pobedi na vimbldonu.
Alphons Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ovaj meč je Novak izgubio u svlačionici™Ne slažem se. Svakako je bio pod pritiskom, što je i normalno, ali mislim da je meč izgubio kada je video da je sa druge strane mreže Fed circa 2008. Sa druge strane, ono što svakako nagoveštava da neće biti pada forme je povratak u meč posle 0:2.
Afterburner Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 blah blah sve ste rekli <_< moralo je i do toga doci, nadala sam se ne sad, ne ovde i ne protiv njegaod svo troje, elegantno cu poslednje izbaciti iz jednacine kada su u pitanju zasluge jer bi ovakvog noleta pobedio i nadal i marej,ali naglasiti svakako da je fed bio vrlo dobarvidece se u nedelju da ne toliko koliko ga je novakova nervoza ucinila. itekako je bilo rupa u samoj igri jedino je servis bio besprekoranipak novak nije odoleo pritiscima, nervozno krenuvsi i bivalo je sve gore. koliko je dobar teniser govori monstruozno veliki br spasenih brejk lopti. i to protiv goata. kompletan broj brejk lopti govori u prilog stegnutosti, zajedno sa nepostojecim servisom i ue, to je ono sto prvo zakaze
Recommended Posts