yolo Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 vrhunsko vino, ubedljivo najsmislenija stvar koju su plantaze ikada napravile ne racunajuci bazni vranac iz dobre godine iz njihovog vinograda po ceni ne vecoj od 3e. oko 1000din na polici, mozda najbolja crvena kupovina za te pare u srbiji uz gagin prokupac.
yolo Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 e da, obavezno otvoriti 30 min pre konzumiranja i dekantirati ako imas u sta...
Аврам Гојић Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 (edited) U je.... Ko bi rekao. Darodavac je, rekao bih, potpuno slucajno odabrao, ili se vodio preporukom prodavca. Hvala i vama i njemu. A imam dekanter, i mislio sam da pustim da dise malo, deluje mi vino jako kao haubica Edited July 10, 2015 by Грешни Василије
Musky Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Na akciji u IDEA marketima je ,,Vladika,, imao cenu od 949 dinara...vranac sa kupažom - kaberne, merlo. Ja bi to ohladio na 14-15 stepeni.
yolo Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 upravo sam to hteo da kazem, to treba ohladiti pa pustiti da se otvori u dekanteru ali i dalje drzati dalje od sobne temp.
Аврам Гојић Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 ja uvek malo hladim crna vina, kontam da kad se kaze "sobna temperatura" da to znaci 18 stepeni a ne 25
Musky Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Naravno misli se na 16-18, ali tokom dekanta dobije stepen iznad, a svim crvenim kupažama sa jačim telom prija nešto niža.
Аврам Гојић Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 (edited) Aha, ok, nisam znao :) Intuitivno volim kada popijem jako crno vino na nesto nizoj temperaturi, onoj koju ja zovem "podrumska". NIsam znao da je to pravilo. Edited July 10, 2015 by Грешни Василије
banatjanin Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Pa i nije pravilo, ali i ja vina hladim niže od onoga što je najčešće preporuka. Na temperaturi od 23 stepena, vino se u čaši zagreva jedan stepen za sedam minuta. Misli na to. Vladiku slobodno pusti da diše i duže i nemoj uz njega pršutu i slano sir - puno tanina, visok alkohol i so su no - no kombinacija, dobićeš gorčinu. Nego ti lepo neku pleckicu, toplu jagu ili juneci rep uz to...
stajebrebilo Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Upravo iuzivam uz Sauvignon blanc od Sukac vinarije iz Sr. Kamenice. Pitko, mlado vino, solidnog tela, prija u letnjim mesecima. Cena odlicna, 250 din litar, rinfuz. Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
yolo Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 naleteh danas ispred savanove na lika koji radi prodaju za aleksic vinariju, koju smo dosta hvalili ovde, narocito njihov "zuti cvet" na bazi makedonske tamjanike kao best buy. elem, bad news, nije vise best buy zato sto u retailu sada kosta 690 dinara a ako se kupuje direkt iz vinarije 500. kada se pre dve godine pojavilo, bilo je 330 pa naredne 370 odnosno 400. ne znam zasto ali prica sa prajsingom vina u srbiji uvek ima tuzan kraj, isto tako je bilo sa mataljem posle prvih sezona, s tim da se usudjujem da kazem da ipak postoji dosta ozbiljna razlika u korist njegovih vina.
magnolia Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 U Monk's baru pila roze vino koje mi se dopalo, rekoše mi samo - Slankamen. Zna li neko o čemu se radi i da li mogu negde da ga pazarim?
yolo Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 pitaj tamo od koga su ga tacno kupili. ima u slankamenu nekoliko etabliranih vinarija (sapat, acumnicum) i jos nekoliko non-label proizvodjaca.
banatjanin Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 (edited) Acumincum ne pravi roze, osztali nisu registrovani, što znači da nema zvanične prodaje u ugostiteljskim objektima, tako da je izvesno Šapat glede tamjanike od sestara.... jbg, ti problemi sa cenama vezani su uopšte sa malim vinarijama koje imaju dobra vina i uspeju brzo da se pozicioniraju. onda vinar ne zna kako da sačuva količine da bi sačuvao i najvažnije kupce (kafane - kod kojih ne sme da nema jer te briše sa karte) pa podigne cenu da bi usporio prodaju. pretpostavljam da je tako i sa Žutim cvetom, znaš da ga nije bilo jedno vreme. drugo, prošle godine nije bilo normalnog grožđe gotovo nigde, bar pola župskih tamjanika berbe 2014 napravljeno od vojvođanskog muskat otonela. ono zdrave tamjanike što je moglo da se nađe, koštalo je tri puta više od normalonog. ŽC je opet i po toj ceni sa tim kvalitetom u odnosu na većinu konkurentskih dobar pazar. na sve to, početkom ove sezone mnoge vinarije su podigle ili najavile da će podići cene svojih vina... Edited September 30, 2015 by banatjanin
Recommended Posts