Aion Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Canon danas najavio brdo nekih novih modela, ima zanimljivih stvari. Link to comment
yolo Posted February 18, 2009 Author Share Posted February 18, 2009 garancija je esencijalna stvar za canone. do jaja su nepouzdani. dva puta su me skidali iz gaca za vadjenje G9 iz klinicke smrti u servisu u beogradu zato sto sam se pravio pametan i ustedeo 50E tako sto sam ga kupio napolju.u medjuvremenu mi je umro i sony, trazili mi za servis u beogradu vise nego sto kosta ceo aparat napolju. debili. Link to comment
Indy Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Kupis Зоркий i ne treba ti servis. Ever. Link to comment
Aion Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Kupis Зоркий i ne treba ti servis. Ever.Pogresno. Mojoj cetvorci otkazao zatvarac . Vec deset godina razmisljam da li da je popravljam ili ne. Link to comment
Indy Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Da nisi namestao osetljivost filma sa ne-nategnutim okidacem. ;-)Salio sam se, ionako... mada sigurno digitalci tu starost nikad nece doziveti (ja sam imao finu seriju slika sa predratnom Agfa Isolette, ovakvom). Link to comment
Aion Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Ma kakva osetljivost filma, Zorki 4 to nije imao, jer nije imao ni ugradjeni svetlomer. Zatvarac radi, ali lose - druga zavesica kao da negde zapinje, na duzim ekspozicijama cesto se i ne zatvori potpuno. Verovatno mu treba ciscenje i podmazivanje. Medjutim, u eri digitalije, jedva sebe nateram da ponekad ispucam neki film na svoja preostala dva filmasa, tako da ovog zorkija cuvam iz cisto sentimentalnih razloga (prvi ozbiljan aparat). Link to comment
Indy Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Ma kakva osetljivost filma, Zorki 4 to nije imao...Pogresio sam, regler za ekspoziciju ne sme da se okrece pri nezategnutom okidacu (pogledaj gornji link). Link to comment
Aion Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Sad sam se setio toga. Jednom sam to i uradio (kao klinac), ali mi je lokalni forotgraf sredio problem. U svakom slucaju nije to, samo posledica dugog nekoriscenja aparata. Link to comment
Indy Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Valjda su to godine (jasta), ali danas obozavam takvu quirky tehnologiju. :D Cak mi se ne menja ni ovaj moj stari iPod zato sto baterija mora da mu se menja lemilicom. Link to comment
yolo Posted February 19, 2009 Author Share Posted February 19, 2009 zanimljivo opazanje sa tim old school aparatima. opsetih se da sam od 1998. kada sam kupio prvi, do danas, promenio tacno 6 aparata, od toga su 2 bila high-end, 2 solidna visa klasa i 2 consumers mainstream. toliko o tome, da ne pominjem da nijedan nije prisao ni blizu mom ordinarnom analognom nikonu. vreme je da pocnem da razmisljam na sta bacam pare. Link to comment
Vasilij Zajcev Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 jbt, nema nigde ovog kenona A650IS! izgleda da su ga povukli, skroz...uopste ne znam sta da radim sad. pomagajte, razmisljam da pravim kompromis na 720IS (slicno jeftino podvodno kuciste, a karakteristike nisu lose) Link to comment
Filipenko Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 BMfoto? (www.bmfoto.rs) Link to comment
eye of the beholder Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 jbt, nema nigde ovog kenona A650IS! izgleda da su ga povukli, skroz...uopste ne znam sta da radim sad. pomagajte, razmisljam da pravim kompromis na 720IS (slicno jeftino podvodno kuciste, a karakteristike nisu lose)bogami imaces problem, drugarica kupovala 720is i njega je jedva nasla .. probaj Link to comment
jms_uk Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 jbt, nema nigde ovog kenona A650IS! izgleda da su ga povukli, skroz...uopste ne znam sta da radim sad. pomagajte, razmisljam da pravim kompromis na 720IS (slicno jeftino podvodno kuciste, a karakteristike nisu lose) Canon UK refurbished?[imaju 3 trenutno u ponudi] Link to comment
Vasilij Zajcev Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 nikad nisam kupovao preko ibeja, to je na principu licitacije, kakav je za placanje/dostavu?inace, sve sam ovo zvao u Srbiji, definitivno su povuceni...hvala na sugestijama ali mrka kapa Link to comment
Recommended Posts