April 12Apr 12 Ne znam za vas, ali meni je serija i njen kraj pokvario doživljaj iščekivanja knjiga. Pa i da se u knjigama kraj razlikuje od serije, više mi nije to to. Znamo kako je Hodor dobio ime, da je Džon po poreklu Targarjen i sl. tajne i ideje koje više nisu nepoznanica.
April 12Apr 12 25 minutes ago, Filozof manijak said:da je Džon po poreklu TargarjenZar se to nije manje-vise znalo/naslucivalo, odn. bila (naj)popularn(ij)a fan teorija? Ali ostala je sustina serijala nerazresena/neispricana (ona po kojoj nosi naziv), ono sto su nam kurcetrgovci servirali u tom smislu je bogu plakati. A ko zna, i to za Dzona i Hodora, recimo, je mozda Martin njima servirao onako, da im nesto udeli. Nije nuzno tacno i uklesano u kamen, a i podlozno je promenama. Ima on prostora za hajp, citaju se knjige i dalje solidno, mene je strah da ce on sam svoju idej da zasere, nevezano za hbo.
April 12Apr 12 4 hours ago, Filozof manijak said:Ne znam za vas, ali meni je serija i njen kraj pokvario doživljaj iščekivanja knjiga. Pa i da se u knjigama kraj razlikuje od serije, više mi nije to to. Znamo kako je Hodor dobio ime, da je Džon po poreklu Targarjen i sl. tajne i ideje koje više nisu nepoznanica.Više mi ga je pokvarilo to šta su po Martinovom priznanju glavne stvari kraja serije dobili od njega (kralj Bran, Mad Queen Dany), šta po mom mišljenju nema kvalitetnog načina da se dobro zapakira, kako god došli do toga. Jedino ako uslijed reakcije fanova promijeni kraj u knjigama, al stvarno ne vjerujem da ćemo ikakav kraj doživjet.
5 hours ago5 hr Da li je moguće da se niko više ne smara zmajevitim dramoseranjem?Evo ja sam pogledao S3E1 da vi ne biste morali, i nećete verovati - još uvek je trešina.Kapiram da bi prošla sezona ostavila bolji utisak da je ova epizoda bila finale kao što su originalno nameravali, ova količina akcije baš ne leži kao premijera nove sezone, ali nema veze.Izdvajamo samo nekoliko najglupljih detalja:- Izbegli obogaljeni kralj Aegon i njegov bogalj špijun Larys voze se kočijom, nalete na neki checkpoint na kom im zahtevaju da se zakunu na vernost uzurpatorki Aegon prkosno odbija, ovi kao, aj da im odsečemo glave, Larys uskače sa "ne razumete bre, ovo je Aegon lično", oni kao "ma nije moguće, e onda bismo mogli da mu odsečemo glavu", nekako se ispregovara da ga wannabe glavoseče uzmu kao zarobljenika.- Tri novopečena zmajojahača, sa sve zmajevima, čekaju danima u nekom žbunju da neprijateljski zmaj proleti (pa da ga zaskoče). Potpuno je nejasno koja bi to trebalo da bude lokacija ali nije ni bitno, gledamo ih kako se kriju u nekakvom žbunju, malo jedu, malo seru, na kraju odustanu i odluče da odlete kući. Absolute cinema!- Kraljica sva srećna saziva sastanak veća da ih obavesti da joj je druga kraljica obećala da će se predati, otvoriće joj kapije tvrđave (?) kad ova bude doletela na zmaju. Svi savetnici joj kažu da je u pitanju zamka, ona ih izignoriše i planira trijumfalnu povorku. Čemu uopšte služe savetnici?- Izbije nenadano pomorska bitka, kraljica hoće da odleti na zmaju da se bije, ali sin je zaključa u sobi dok se presvlači, kaže kingsguardu da je ne pušta jer bi joj u boju život bio ugrožen (a kingsguard je, jel'te, zaklet da je čuva!) Ova lupa na vrata, viče alo budalo pusti me, ja sam ti gazda a ne moj sin, ali ćelavi kingsguard je opušteno drži zaključanom. Ona šta će, sedne pa plače - sa suzama u očima se žali kako je podanici ne poštuju, ne razumeju da ona ima veliko srce, bla bla truć.- Na moru, kako je već TV standard, gledamo galije koje raširenih jedara voze kud koja hoće i zaokreću na petoparcu, kao da su čamci sa vanbrodskim motorom, jebe im se za vetar. Ima jedan dobar segment gde se iz nekog razloga provlače kroz neki tesnac, jedan brod beži a drugi ga juri, jedini problem je što posle deset minuta napetog plovljenja... prođu i jedan i drugi, we're back to square one.- A onda pravo niotkuda, Lord Captain Dreadlocks kaže "PREPARE FOR A BROADSIDE ATTACK", kao da su u Age of Sails pa će topovima da se napucavaju. Ali Lady Captain Philosophy Tube ne jebe dva posto, zaleti se direktno u drugi brod i penetrira ga. Onda ona šapne posadi "TAKE THE SHIP", misleći na razvaljeni neprijateljski koji uveliko tone. I oni šta će, svi pretrče preko da se makljaju za olupinu, i svi se podave!
3 hours ago3 hr Neverovatni su, majke mi. Ne mogu da dočekam sledeći susret Rhaenyra-Alicent, kad će opet evocirati uspomene na devojačko prijateljstvo i zaboraviti da su jedna drugoj ubile cca 48 sinova.Naravno, između tih friendly girlboss scena, očekuje se da duboko saosećamo sa majkama kojima, avaj, stradaju zmajevita deca A publiku naravno boli kurac.