gagilija Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 gleda mi se i ta americka,jer sam odgledala forbrydelsen, ali ne bih da se "zarazim" jer ne umem da stanem posle 2 epizode, gledam po celu noc pa koliko izdrzim.nek mi kaze neko ko je odgledao dansku pa americku, jesu li izneverena ocekivanja ili se moze gledati bez da se uporedjuje s originalom non-stop?pspreporuka za irene huss, svedsku krimi seriju, ne mogu da se setim ko je preporucio da li na ovoj temi ili na serijama, uglavnom - skinula sve sto ima, i sad gledam polako jer je koncept kao wallander, sat i po epizoda i nema puno neizvesnosti.
Frank Pembleton Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Džejmi, a tetka Teri je bila ta koja je gurnula kola u jezero, neznajući da je u njemu Rozi Pa zapravo nije on, Rosie je bila ziva u kolima.Dakle Teri je ubica...Ali kakogod
Frank Pembleton Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 gleda mi se i ta americka,jer sam odgledala forbrydelsen, ali ne bih da se "zarazim" jer ne umem da stanem posle 2 epizode, gledam po celu noc pa koliko izdrzim.nek mi kaze neko ko je odgledao dansku pa americku, jesu li izneverena ocekivanja ili se moze gledati bez da se uporedjuje s originalom non-stop?pspreporuka za irene huss, svedsku krimi seriju, ne mogu da se setim ko je preporucio da li na ovoj temi ili na serijama, uglavnom - skinula sve sto ima, i sad gledam polako jer je koncept kao wallander, sat i po epizoda i nema puno neizvesnosti.Pa uporedjivanja ce biti sigurno...A mozda je dobro tako u cugu, manje se zivciras zbog "razvucenosti"...
Turnbull Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Kad su mi se malo slegli utisci posle gledanja poslednje epizode, mogu da kažem davno nisam u nekoj seriji videla tako dobar prikaz tuge i nesreće porodice koja je izgubila dete. Obično se serije jednim slučajem bave epizodu ili dve , a ovde su tome posvećene dve sezone, tako da su svi likovi imali priliku da budu potpune ličnosti, a ne samo skice.Scena u kojoj Larsenovi sede i gledaju film koji je snimila Rozi, je baš duboko potresna. I moja jedina zamerka je to je sestra izdržala 26 dana, a da ne pukne pod teretom krivice. Ali sa druge strane, niko od nas nije očekivao njenu umešanost u ubistvo, tako da smo dobili i neočekivani obrt na kraju. Zapravo, mislim da to nije uopšte tako nerealno. Mi vidimo da je za tetku taj zločin bio vrlo bezličan (ubila je nepoznatu osobu kojoj nije ni videla lice, pa čak ni to, samo je otpustila kočnicu i pustila da neki auto upadne u jezero), i da joj to daje psihološkog prostora za vrdanje pred sopstvenom savešću. Kada konačno priznaje šta se desilo, ona zapravo po prvi put verbalizuje šta je učinila, i kao da se i sama po prvi put stvarno s tim suočava - otud i meltdown. Mislim da ovo uopšte nije nerealno, i da spada pre u samoobmanu, nego u laž.
prima Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 pspreporuka za irene huss, svedsku krimi seriju, ne mogu da se setim ko je preporucio da li na ovoj temi ili na serijama, uglavnom - skinula sve sto ima, i sad gledam polako jer je koncept kao wallander, sat i po epizoda i nema puno neizvesnosti.juhu! cem da probam.
malkin Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Dobar kraj serije, sve su se kockice lepo slozile uz obavezan mali ali odlican plot twist na raspletu. Sasvim dobar kraj ove sezone i slučaja Rozi Larsen. kakav zavrsetak se vi zajebavate ili je ovo sve ozbiljno?The Killing je negde od sedme ili osme epizode prve sezone postao opako smeće. I ovaj kraj je bio potpuno u maniru svega što nije valjalo tokom dve sezone. Nisu izdržali, nego su morali da stave dve ubice u poslednju epizodu... ti obrti su bili pomalo zanimljivi i podnošljivi otprilike prva dva puta, negde još u maju 2011.Ja sam gledao po inerciji i iz proklete radoznalosti da vidim kako će čitav taj klasterfak da privedu kraju. I zbog Linden-Holder dinamike, to je valjda jedino što je konstantno bilo dobro u seriji. Sve drugo me je ostavljalo potpuno ravnodušnim ako ne i opako smorenim--i Mič i njena patnja, i izbori za gradonačelnika, i Ričmondovi govori i svakodnevna odustajanja od kampanje, i Sarini roditeljski neuspesi, i čitavi oni rukavci radnje sa Janikom, sa Rouzinim pravim ćaletom, itd. Na kraju krajeva, i samo razrešenje je bilo antiklimaktično--mada nije ni moglo da bude drukčije jer posle 14 meseci, 24 sata epizoda i dvadesetak glavnih osumnjičenih pitanje "ko je ubio Rozi Larsen" je postalo sasvim nebitno. Priznajem, doduše, da je moguće da su mi Danci pokvarili The Killing jer su u svemu, ali baš svemu, napravili bolju seriju.
Aleksija Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 The Killing je negde od sedme ili osme epizode prve sezone postao opako smeće. I ovaj kraj je bio potpuno u maniru svega što nije valjalo tokom dve sezone. Nisu izdržali, nego su morali da stave dve ubice u poslednju epizodu... ti obrti su bili pomalo zanimljivi i podnošljivi otprilike prva dva puta, negde još u maju 2011.Ja sam gledao po inerciji i iz proklete radoznalosti da vidim kako će čitav taj klasterfak da privedu kraju. I zbog Linden-Holder dinamike, to je valjda jedino što je konstantno bilo dobro u seriji. Sve drugo me je ostavljalo potpuno ravnodušnim ako ne i opako smorenim--i Mič i njena patnja, i izbori za gradonačelnika, i Ričmondovi govori i svakodnevna odustajanja od kampanje, i Sarini roditeljski neuspesi, i čitavi oni rukavci radnje sa Janikom, sa Rouzinim pravim ćaletom, itd. Na kraju krajeva, i samo razrešenje je bilo antiklimaktično--mada nije ni moglo da bude drukčije jer posle 14 meseci, 24 sata epizoda i dvadesetak glavnih osumnjičenih pitanje "ko je ubio Rozi Larsen" je postalo sasvim nebitno. Priznajem, doduše, da je moguće da su mi Danci pokvarili The Killing jer su u svemu, ali baš svemu, napravili bolju seriju.potpuno isti utisak.ono sto je do nekog momenta u 1. sezoni bilo fino i temeljno gradjenje atmosfere i likova pretvorilo se u 2. sezoni bezidejno, donekle haoticno uvodjenje sumnjivih likova i povrsno bavljenje sporednim pricama koje prividno imaju znacajnu tezinu. ne bih rekla da je smece, ali je druga sezona po svemu inferiorna.a nisam ni gledala dance.holder i linden ipak sjajni, steta sto u drugoj polovine ove sezone njihov odnos nekako prestaje da bude glavni noseci stub serije.
ducca Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 samo da se zna da smo mekejb i ja sumnjali u sestru jos poodavno.ja gustiram drugu sezonu danske verzije. bas je tako, za gustiranje, ima vise vestvingovsko/9.11 politike, ona je jos autisticnija nego u prvoj, nema sanse da ako ameri krenu da rade ovo kao trecu sezonu prodje bez raznoraznih umivanja i rasplinjavanja.A je l druga sezona kod Danaca i dalje vezana za Larsenove ili je novi slucaj isti playeri? Ili nesto trece? Pod pretpostavkom da je, koliko sam razumeo, kod njih pronadjen ubica jos u prvoj sezoni. Uopste, jesu radnje paralelne (kao sto Ameri znaju da urade copy/paste bez mnogo spinovanja) i je l ubica "isti"?
Lrd Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 A je l druga sezona kod Danaca i dalje vezana za Larsenove ili je novi slucaj isti playeri? Ili nesto trece? Potpuno osamdeseti slučaj. Ima Sara i Briks i neki manji likovi.Pod pretpostavkom da je, koliko sam razumeo, kod njih pronadjen ubica jos u prvoj sezoni. Uopste, jesu radnje paralelne (kao sto Ameri znaju da urade copy/paste bez mnogo spinovanja) i je l ubica "isti"?Danci su ubicu rešili u prvoj sezoni od 20 epizoda, a koliko sam ovde čitao, ubica nije isti.Iz svega ovoga zaključujem da nisi gledao Dance, a morao bi stvarno. Znam da smara sve kad se to kaže, al' eto.
Teixeira Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Iz svega ovoga zaključujem da nisi gledao Dance, a morao bi stvarno. Znam da smara sve kad se to kaže, al' eto.shta cemo, bre, za titlove kad krenu novi danci? nikad u zivotu nisam koristio titlove, eto muke sad :D
ducca Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) Potpuno osamdeseti slučaj. Ima Sara i Briks i neki manji likovi.Danci su ubicu rešili u prvoj sezoni od 20 epizoda, a koliko sam ovde čitao, ubica nije isti.Iz svega ovoga zaključujem da nisi gledao Dance, a morao bi stvarno. Znam da smara sve kad se to kaže, al' eto.Hvala na uputima. Nisam gledao pa se sad lomim ima li svrhe da pocnem kad sam vec apsolvirao usa verziju. Samo da ne budem lenj da jurim titlove :btw podseti me ko bese Briks Edited July 5, 2012 by ducca
Teixeira Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 btw podseti me ko bese Briks onaj novi shef lundove koji dodje sredinom prve sezone.
Frank Pembleton Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 shta cemo, bre, za titlove kad krenu novi danci? nikad u zivotu nisam koristio titlove, eto muke sad :DPa kako si gledao ove dve danske sezone?
Lrd Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Titlovi su integrisani u ove dance koje sam ja skidao dva puta.
Lrd Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Hvala na uputima. Nisam gledao pa se sad lomim ima li svrhe da pocnem kad sam vec apsolvirao usa verziju. Samo da ne budem lenj da jurim titlove :Ima svrhe, to su dva sveta, potpuno su različiti. Muzika iz Forbrydelsena je remek-delo. Potpuno je drugačiji ugođaj. A možeš i da gledaš ne znajući ko je ubica. A druga sezona Forbrydelsen takođe izuva, na istom nivou je kao i prva. Što reče Zero Tolerance, čekanje treće je razlog za živeti.
Recommended Posts